Hoppa till sidans innehåll

Om Harem Basket


Föreningen startades 1976 och har haft både ungdomsverksamhet och lag i Herr- och Damserien.  Herrlaget spelade som bäst i div. 2 och damerna i div 1. För närvarande har vi inget seniörlag.

Vår ungdomsverksamhet har under alla år varit framgångsrik. Vi har vunnit flera USM-titlar, både med flick- och pojklag. Vi har även lyckats bra i stora turneringar, t ex Scania Cup där vi ofta haft lag i final och även vunnit tre gånger.

 

I ungdomsserien har vi under åren haft i genomsnitt haft tre lag till final både på pojk- och flicksidan. Man kan säga att i ungdomsserien har vi alltid satsat helhjärtat och varit mycket engagerade, men vi försöker också delta i någon av de stora ungdomsturneringarna ute i landet.


Vår målsättning är att våra ungdomar inte bara skall spela i Stockholm utan få möjlighet att få se andra delar av Sverige och övriga världen. Tanken bakom detta är att våra ungdomar skall lära känna Sverige och även kunna presentera, och representera Turkiet, för de ungdomar som inte har turkisk anknytning.

 

Vi besökte Alanya med fyra lag år 2000. Vi har varit i Bodrum i två år i rad. De sista tre åren har vi varit i Gökova. Vi har även tidigare besökt USA och spelat en turnering på ett college i svenskbygden Minnesota, Gustavos Adolphus college.  Denna vår målsättning hjälper till att integrera ungdomar i vuxenvärlden. Världen är inte bara de förorter runt Stockholm som våra ungdomar växer upp i.

 

Just nu nalkas vi slutet av spelåret och vi har lyckats bra med alla lag, nästan över den förväntan och den målsättningen vi hade vid spelårets början.

 

Om två månader börjar Lions Cup och slutspel i Mitt i Basket Cup.

 

Vårt stora mål för år 2009 är att delta med lag i Íbrahim Kutluays Basketläger i Gökova, Turkiet strax efter skolavslutningen. Detta kräver en stor satsning både från spelarna och också föräldrarna, samt även från oss ledare. Vi håller på och planerar för flygresa och logi i Bodrum och kan lämna mer information om detta om någon vecka.

 

Något som ligger oss mycket varmt om hjärtat är den satsning som vi gör för våra knattar, alla är välkomna att komma och ”pröva på” att lära sig umgås med bollen, och få en mjuk och vänlig start på, som vi hoppas ett livslångt idrottsintresse. Vi vill att detta intresse ska lekas fram, inget prestationskrav för våra yngsta utan en inskolning i gruppkänsla och övning i samarbete och gemenskap med andra i de tidiga åldersgrupperna. Motorisk utveckling, kordination och balans ligger i centrum.

 

Harem Basket har alltid haft som målsättning att få fram unga spelare, när dessa sedan har nått mognad är det dags för oss att slussa dem vidare till basketgymnasier, college och till stora klubbar. Vi har förverkligat denna målsättning för många av våra tidigare adepter och just nu har vi många aktuella namn för denna framtidssatsning.

 

Välkommen att kontakta oss ! 

Uppdaterad: 14 NOV 2008 10:28
Skribent: Suleyman Boyaci

Postadress:
Harem BK - Basket
Suleyman Boyaci, Rinkebystråket 25
16371 Spånga

Kontakt:
Tel: 088317023
Fax: 08-278844
E-post: This is a mailto link

Se all info