Hoppa till sidans innehåll

Orienteringsträning "Just nu"

09 MAR 2021 13:33
(Uppdaterad 2021-03-31) Här försöker vi presentera aktuella orienteringsträningar, och uppdaterar efterhand det dyker upp fler träningar. De flesta träningarna går att genomföra Coronasäkert flera dagar på egen hand. Välkomna!
  • Uppdaterad: 09 MAR 2021 13:33

Veckans bana - Härlövs IF

Vi erbjuder veckans bana hela våren. Före Påsk är det söndagar - torsdagar som gäller. Efter Påsk gäller tisdagar-söndagar. Det ska också bli en "Påskspecial", men den kommer inte att vara klar förrän tidigast på torsdagskvällen och kanske inte förrän på fredagen. (Övningen vid Bockatorpet sitter ute tills den andra är ute.) Vi lägger in information om aktuell träning på Eventor - sista dagen träningen är öppen, för att du ska kunna anmäla deltagande ända fram tills träningen stänger. 

Banor finns för alla: Svårare banor kort ca 3 km och mellan ca 5 km, som kan kombineras till en lång på ca 8 km. Gul som lättare bana för vuxna nybörjare och lite svår för yngre orienterare 3-3,5 km. Vit som lätt bana för de flesta nybörjare 2-2,5 km. Grön bana för de yngsta nybörjarna på ca 1,5-2 km.

Gratis för medlemmar, övriga 40kr för vuxen och 20 kr betalas via Swish eller genom överenskommelse med någon klubb. (Anslag med swishnummer finns vid Bockatorpet.)

Länk till Eventor: https://eventor.orientering.se/ (Där väljer du Visa endast Veckans bana eller Visa endast När- och klubbtävlingar för andra träningar.)

Träningarna läggs även in på Livelox, där du kan ladda upp din gps-fil, om du har någon klocka eller mobil som har gps-funktion och kan då se på kartan hur du har sprungit mellan kontrollerna. (Och hur andra har sprungit...)

"OCK-träning" (Pan, FKG, Härlöv)

För de som vill träna på lite andra terrängtyper, ha lite klurigare övningar, så kommer vi att erbjuda olika träningstillfällen med denna typ av banor och övningar i samarbete med grannklubbarna (ev kommer FK Åsen också med?).

Påskövning Uddarp, Härlövs IF. (Info på Eventor så snart övningen är klar - tidigast Långfredag. Veckans bana + teknikslingor. Övningen ute t o m tisdag 6/4.)

Teknikträning Furuboda, Pan-Kristianstad. Övningen är ute, fram till 11 april går det bra att genomföra övningen. Info om kartan och träning på pan-kristianstad.nu

Påskträning Sporrakulla, FK Göingarna. Övning för SKOF-ungdom, ute 2-5 april, med Sportident (för SKOF-ungdom 2/4 9-15:30) Info finns i början av detta dokument (klicka här).

Vi hoppas att vi får fram ett program för fortsatt träning av denna typ efter Påsk.

Övriga träningar

Lördag 17 april arrangerar Pan-Kristianstad en träning i PreO, se info på Eventor.

Eventor - Tävlingsinformation: Träning precisionsorientering

Träningstips

Man kan alltid kolla vad det finns för träningar i närheten på Eventor, det är många klubbar som anordnar Veckans bana och liknande övningar, där man kan träna på egen hand.

Se länkar ovan.

Skribent: Niklas Nilsson
Epost: This is a mailto link

 

Stöd Härlövs IF

 

 
Sponsorhuset
 

 
 

 
bingolotto

Köp Bingolotter - Ange Härlövs IF som din favortiklubb!

 

 

Våra Sponsorer och
Samarbetspartners

 

Sparbanken Skåne
 
Sportringen - Kristianstad
 
Kristianstad_logo
 
backaskog
 
fantasilogo
 
 
Skanskalandskaplogo
 
Nävlinge_logo
 

Postadress:
Härlövs IF - Orientering
Helen Nilsson, Bockebodavägen 140
29192 Kristianstad

Besöksadress:
Bockatorpet, Bockebodavägen 474-80
29192 Kristianstad

Kontakt:
Tel: 0706670724
E-post: orientering@harlovsi...

Se all info