Hoppa till sidans innehåll

Precisionsorientering på Skepparslövs Golfbana 1 april

28 MAR 2022 21:13
På fredag kväll, 1 april, arrangerar Härlövs IF en Precisionsorientering på Skepparslövs Golfbana. Om Kristianstadsbor och grannar till golfbanan undrar vad det är för förvirrande lampsken på golfbanan, så är det alltså bara orienterare.
  • Skapad: 28 MAR 2022 21:13

Precisionsorientering går till som så att man följer i regel stigar och vägar, på golfbanan går den vägen man ska gå också i kanten på några banor. På kartan har man en vanlig bana inritad och sedan ska deltagarna avgöra vilken av många eller få kontroller som sitter rätt eller om alla sitter fel. Ibland kan det bli längre avstånd till kontrollerna och då kan det vara svårare, men även kortare avstånd krångla till det ibland.

Som banläggare gäller det att försöka "luras" (passar ju bra att ha tävling 1 april), men kontrollerna ska vara "lösbara" med hjälp av karta, kompass och detaljerad kartläsning. Det ska ju handla om precision och inte om tur att gissa rätt. 

Just nu är 55 deltagare anmälda och deltagarna kommer från en stor del av Sverige och även en del duktiga norrmän. Elitklassen håller hög klass då de flesta av Sveriges elit kommer att vara på plats.

Tävlingen ingår i PreO Syd, med tävlingar fredag till söndag. På lördagen blir det tävling utandför Ystad och på söndag är vi tillbaka i Kristianstadstrakten, då tävlingen går på Kjugekull.

Skribent: Niklas Nilsson
E-post: This is a mailto link

 

Stöd Härlövs IF

 

 
Sponsorhuset
 

 
 

 
bingolotto

Köp Bingolotter - Ange Härlövs IF som din favortiklubb!

 

 

Våra Sponsorer och
Samarbetspartners

 

Sparbanken Skåne
 
Sportringen - Kristianstad
 
Kristianstad_logo
 
backaskog
 
fantasilogo
 
 
Skanskalandskaplogo
 
Nävlinge_logo
 

Postadress:
Härlövs IF - Orientering
Helen Nilsson, Bockebodavägen 140
29192 Kristianstad

Besöksadress:
Bockatorpet, Bockebodavägen 474-80
29192 Kristianstad

Kontakt:
Tel: 0706670724
E-post: orientering@harlovsi...

Se all info