Hoppa till sidans innehåll

Skogsavverkningar på gång i Bockeboda!

09 APR 2018 21:34
Just nu är det en del skogsavverkningar på gång som kommer att påverka Bockebodaskogen en del. Både Stiftelsen som äger Bockebodaskogen och våra grannar längs orangea spåret har anmält avverkningar. Så det är bra att läsa igenom vad som är på gång!
  • Skapad: 09 APR 2018 21:34

Stiftelsen har anmält att skog kommer att avverkas dels i de västra delarna kring Baslinjen, vilket kan påverka Gula spåret, samt Stiftelsens Röda och Blå spår kring Baslinjen. (Det är en del skog i det området som bedömts ha så mycket röta att den inte kommer att klara fler stormar.) Denna avverkning påbörjas tisdag 10 april.

Stiftelsen kommer också att avverka de gamla granarna runt parkeringarna vid Bockatorpet, då flera har börjat dö och blivit angripna av granbarkborrar. Denna avverkning kan innebära att parkeringen vid Bockatorpet stängs av under dagtid då avverkning pågår. är den ena parkeringen avstängd, så ska den andra vara öppen. Spåren ska kunna användas, men man får ev ta omvägar förbi avverkningarna. Denna avverkning påbörjas när den första avverkningen är avklarad.

På Orangea spåret kommer en skogsägare att påbörja en större avverkning under april månad, från ca 1,5 km - 2,3 km, se anslag vid Bockatorpet. Det kan bli svårt att använda spåret ett tag framöver.

P g a utvidgning av Sanskas stenbrott kommer det troligen också inom kort att påbörjas förändringar av Orangea spåret kring stenbrottet, se anslag vid Bockatorpet.

Skribent: Niklas Nilsson
Epost: This is a mailto link

 

Stöd Härlövs IF

 

 
Sponsorhuset
 

 
 

 
bingolotto

Köp Bingolotter - Ange Härlövs IF som din favortiklubb!

 

 

Våra Sponsorer och
Samarbetspartners

 

Sparbanken Skåne
 
Sportringen - Kristianstad
 
Kristianstad_logo
 
backaskog
 
fantasilogo
 
 
Skanskalandskaplogo
 
Nävlinge_logo
 

Postadress:
Härlövs IF
Helen Nilsson, Bockebodavägen 140
29192 Kristianstad

Besöksadress:
Bockatorpet, Bockebodavägen 474-80
29192 Kristianstad

Kontakt:
Tel: 0706670724
E-post: This is a mailto link

Se all info