Hoppa till sidans innehåll

Härnön runt slog rekord

30 JUL 2018 15:21
Succé för Härnön runt
  • Uppdaterad: 30 JUL 2018 15:25

Cykelloppet Härnön Runt växer varje år: "En unik bana mellan hav och berg"
Mtb-loppet Härnön Runt i Härnösand lockar allt fler cyklister.
Och i framtiden är målet att loppet ska bli seedningsgrundade för Cykelvasan och på så sätt växa ytterligare.
– Vi är mycket nöjda med utvecklingen av motionsloppet, säger Anders Nyström, ordförande i arrangerande Härnösands cykelklubb.
Foto: Gunnar Stattin
Mtb-loppet Härnön Runt, med start och mål på Vårdkasen, lockade i år cyklister från Umeå i norr till Jönköping i söder. Under de tre år motionsloppet genomförts har den vuxit i antalet deltagare.
Nytt för i år var en motionsklass på två varv på totalt 73 kilometer på en bana av stigar och vägar mellan berg och hav med åtskilliga höjdmeter att avverka.
– Vi har fått mycket beröm för vår bana. Den går i en närmast unik terräng som inte många andra arrangörer kan skryta med, säger Anders Nyström.
Till nästa års upplaga av Härnön Runt finns planer på att korta sträckan med drygt fem kilometer per varv samtidigt som en längre sträcka på asfalt ersätts av fler stigar.
Och på sikt är förhoppningen att loppet innehåller en tävlingsklass som blir seedningsgrundande för Cykelvasan två veckor senare.
– I första skedet vill vi finslipa och etablera motionsloppet. I år hade vi 53 startade och vi behöver nog uppåt 100 cyklister innan vi kan ta det steget.
Anders Nyström, ordförande i Härnösands cykelklubb, hoppas även att det skapas förutsättningar för dusch och omklädning i tävlingsområdet på Vårdkasen. Dessutom möjlighet att spola av cyklarna efter loppet.

 

          Sara Dewall Sollefteå XC vann damernas långa lopp.

Text och bild: Gunnar Stattin

Skribent: Ola Thelberg
Epost: This is a mailto link

Välkommen till Härnösands Cykelklubb

Under åren har vi fostrat Emma Johansson, Christina Vosveld, Sven Hamrin, Bengt Höglund, Anders Silén, Magnus Ohlin, Anna Högström, Emmy Thelberg, Tomas Kristoffersson, Axel Lindh, Erik Gunnarsson med flera. Medlemsavgiften är 200 kronor och 300 kronor för hela familjen. Betala avgiften på vårt postgiro 47 02 68-4.

 

Vi stöder HCK

Härnösands_logotyp
Ange alt-text här.
Härnösands kommun
Hemab
Öbacka Trading
 
 

Postadress:
Härnösands CK - Cykel
Bo Selin, Hässjevägen 18
87153 Härnösand

Kontakt:
Tel: 061124580
E-post: This is a mailto link

Se all info