Hoppa till sidans innehåll

Klartecken för Härnön runt

01 JUN 2021 23:06
Lättnader möjliggör 150 startande
  • Uppdaterad: 01 JUN 2021 23:06

Pandemin har slagit sönder tävlingskalendern i svensk cykelsport. Hårt drabbade arrangörer har tvingats ställa arrangemang under våren.

Men det senaste beskedet om lättnader i antalet utövare innebär att Härnösands cykelklubb nu kan ge klartecken till mountainbikeloppet Härnön runt 25 juli.

Härnön runt är ett uppskattat lopp för tävlingscyklister och motionärer. Också en bra uppladdning för Cykelvasan två veckor senare men även för vanliga motionärer.

Banan mäter 35 km för motionärer medan eliten kör två varv.

-En nyhet är att vi också genomför ett lopp för alla med elcyklar. Det blir en något lättare bana så att alla som är sugna att delta utan tävlingsjäkt ska kunna upptäcka vackra Härnön, säger tävlingsledaren Anders Nyström.

 

Start och mål är förlagt till Vårdkasbergets skidstadion och banan fortsätter via Myran, Björnpasset, Lotsstugan, Örsjön. Skärsviken, Brattås mot den avslutande stigningen längs Vårdkasberget upp mot målet.

För elcyklisterna väntar en något kortare och mer lättcyklad bana som mäter 25 km som ska passa alla typer av elcyklister utan tidshets.

-Vi vill visa upp Härnön som bjuder på riktigt fina cykelväger. Intresset för elcyklar är jättestort och vi hakar på den trenden. Vad vi vet blir det landets första arrangemang, säger Anders Nyström, själv hängiven elcyklist.

Det lokala energibolaget Hemab stöttar arrangemanget.

-Vi har under flera år samarbetat med Härnösands cykelklubb och när idén om en elcykelklass i årets upplaga av Härnön runt presenterades kände vi att vi absolut ville delta, säger Fredrik Olsson, marknadsansvarig hos Hemab.

Och att cykla är inte bara en härlig motionsform utan också ett bra fossilfritt transportmedel, påpekar han.

-När man kopplar på en liten elmotor kan även den mindre erfarna cyklisten känna sig som ett proffs i kuperade banor. Om elen dessutom är grön och lokalproducerad, vilket elen från HEMAB är, blir miljönyttan ännu större, säger Fredrik Olsson.

elcykel2.jpg

Skribent: Ola Thelberg
E-post: This is a mailto link

Välkommen till Härnösands Cykelklubb

Under åren har vi fostrat Emma Johansson, Christina Vosveld, Sven Hamrin, Bengt Höglund, Anders Silén, Magnus Ohlin, Anna Högström, Emmy Thelberg, Tomas Kristoffersson, Axel Lindh, Erik Gunnarsson, Edvin och Vilgot Lindh med flera. Medlemsavgiften är 200 kronor och 300 kronor för hela familjen. Betala avgiften på vårt bankgiro 937-0693

 Vi stöder HCK

Härnösands_logotyp
Ange alt-text här.

 

 
 

Postadress:
Härnösands CK - Cykel
Bo Selin, Hässjevägen 18
87153 Härnösand

Kontakt:
Tel: 061124580
E-post: harnosandsck@gmail.c...

Se all info