Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till HCK Olli

28 SEP 2021 14:29
Finländsk ultracyklist ny medlem
  • Uppdaterad: 28 SEP 2021 14:29

Olli Korhonen 2.JPGHan sprängde järnvägstunnlar i Ådalsbanan. En "bergsexpert" som nu återvänder till klubben.

- De år jag bodde i Härnösand kändes jag väldigt välkommen i er verksamhet. Jag har flera bra minnen från cyklingen i Härnösand. Blev även nominerad som "årets finne" av er, säger Olli Korhonen.

Till vardags bor han i Espo, Finlands andra stad i storlek. Arbetar som bergsingenjör, älskar Italien och långa cykellopp, gärna över ett helt dygn.

Olli berättar att han har haft en egen cykelkubb (Sala-Gym Lehtikangas) med bara hans tre bröder i teamet. Men på senare år har det blivit för tungt och byråkratiskt att ha ett officiellt team under Finska cykelförbundet.

- Bara att vara medlem kostar 500 euro per år.Finska förbundet vill inte ha "En mans team" under sig. Och vi känner oss inte välkomna längre, fortsätter Olli.

Olli berättar att han tävlar seriöst i långa ultracycling tävlingar i Italien. Han har italiensk fru, så det blir en del resande till hennes hemland.

-Här i Finland tävlar jag mest för träningens skull, normalt några tävlingar per år plus korta veckotävlingar. Det som jag kommer att förlora med det här bytet är egentligen bara det nationella mästerskapet i min åldersklass. 

Olli tävlar också på MTB och cyclocross. Några ekonomiska anspråk hos klubben har han inte.

- Så klart i HCK:s byxa och tröja, säger 42-åringen som nu är betalande medlem i HCK.Olli Korhonen 1.JPG

Skribent: Ola Thelberg
E-post: This is a mailto link

Välkommen till Härnösands Cykelklubb

Under åren har vi fostrat Emma Johansson, Christina Vosveld, Sven Hamrin, Bengt Höglund, Anders Silén, Magnus Ohlin, Anna Högström, Emmy Thelberg, Tomas Kristoffersson, Axel Lindh, Erik Gunnarsson, Edvin och Vilgot Lindh med flera. Medlemsavgiften är 200 kronor och 300 kronor för hela familjen. Betala avgiften på vårt bankgiro 937-0693

 Vi stöder HCK

Härnösands_logotyp
Ange alt-text här.

 

 
 

Postadress:
Härnösands CK - Cykel
Bo Selin, Hässjevägen 18
87153 Härnösand

Kontakt:
Tel: 061124580
E-post: harnosandsck@gmail.c...

Se all info