Hoppa till sidans innehåll

Cykelhistoria Del 8


Klubbens stjärna på 80-talet

 

Här kommer två bilder som bandyledaren Hans Kruska Nordén har skickat till klubben.

Året är 1984 och det har nyss varit målgång i Härnösandshus-race, varvloppet på grus runt Örsjön med målgång på Vårdkasbergets topp. Tävlingen gick under smeknamnet "Helvetet i Norr". Idékläckare var undertecknad och dåvarande förbundskaptenen Bernt Johansson.

Vinnare blev Lars Wahlqvist, VM-sjua året innan och senare proffs i Italien, tvåa Jonas Tegström, proffs i franska Gitane året efter och Bengt trea.

1984 blev ett mycket framgångsrikt år för klubben. Bengt vann 5-miltempot på SM i Linköping och var trea på 18-milen, vi tog silver i lagtempot och brons i lagtävlingen. Bengt blev trea på Nordiska mästerskapen och deltog i OS i Los Angeles där han blev femma i lagtempot, halvminuten från bronset.

Bengt är numera ordförande i Örebrocyklistern.

På bilden syns "Bettan 1", klubbussen som hängde med i nästan 20 år.

Bengt Asplund 1984

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:03 Skribent: Ola Thelberg

Välkommen till Härnösands Cykelklubb

Under åren har vi fostrat Emma Johansson, Christina Vosveld, Sven Hamrin, Bengt Höglund, Anders Silén, Magnus Ohlin, Anna Högström, Emmy Thelberg, Tomas Kristoffersson, Axel Lindh, Erik Gunnarsson, Edvin och Vilgot Lindh med flera. Medlemsavgiften är 200 kronor och 300 kronor för hela familjen. Betala avgiften på vårt bankgiro 937-0693

 Vi stöder HCK

Härnösands_logotyp
Ange alt-text här.

 

 
 

Postadress:
Härnösands CK - Cykel
Bo Selin, Hässjevägen 18
87153 Härnösand

Kontakt:
Tel: 061124580
E-post: harnosandsck@gmail.c...

Se all info