Hoppa till sidans innehåll

Premiär för måndagsklungan - 20 maj -13


måndagsklungan

Äntligen så rulla den nya Måndagsklungan igång trots det lynniga vädret under dagen. 13 cykelsugna, inklusive ledare från HCK, kom till samlingsplatsen vid Intersport. En del ansikten kände vi igen, men de flesta var nya bekantskaper för oss. Majoriteten var tjejer och de allra flesta hade racerhojar. Efter en genomgång av hur man cyklar i klunga rulla vi iväg via Näs och ut på Stigsjövägen. Kvällens tur var runt Stigsjö och var ca tre mil. Vi övade mycket på att cykla i enkelled och att lära oss växla runt i klungan på ett mjukt och säkert sätt. Med lite övning ska vi även prova på att cykla i dubbelled. Några av grabbarna var lite starkare och tog rygg på Anna och Anders på en sväng runt Brunne medans vi andra svängde in mot Stigsjö kyrka. Väl på toppen av kyrkbacken väntade vi in alla och Brunnegänget.

Allt eftersom minskades avstånden i klungan och många vågade närma sig cyklisten framför sig. Det hela flöt på förvånansvärt bra och vi snittade en bit över 23 vilket är riktigt bra för att vara första gången.

Vi hoppas och tror att deltagarna kände sig nöjda med premiären och att vi kommer att bli ännu fler som ansluter sig till Måndagsklungan. Ett särskilt tack till Mattias, Anna och Anders för deras ledarinsatser under kvällen.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:45 Skribent: Gunnar Stattin

Postadress:
Härnösands CK - Cykel
Bo Selin, Hässjevägen 18
87153 Härnösand

Kontakt:
Tel: 061124580
E-post: This is a mailto link

Se all info