Hoppa till sidans innehåll

Lag-SM 2020

16 SEP 2020 21:21
Silver i lag-sm efter ytterligare en stark insatts i slutspelet.
  • Uppdaterad: 16 SEP 2020 21:21

Helgen 12-13/9 avgjordes Lag-SM i Örebro. Tack vara covid-19 så var förbundet tvungen att göra lite ändringar i upplägget. Tävlingen fick då avgöras på både Hästhagen och Brickeberg.

Detta år hade klubben ett guld från fjolåret att försvara. Självklart skickade föreningen samma killar för att göra jobbet, Henke, Gylle, Anton, Oskar, Elliot och Kaj.

Onsdag efter jobb och skola lämnade laget Härnösand i minibuss. Under kvällen följde laget förbundets livesändning på Facebook där tävlingen snackades upp och lottningen gjordes. Det stod det klart att Castlewood, FK 360 och Åkersberga skulle stå för motståndet. Laget anlände till Örebro redan på onsdagkväll för att noga spela in banorna och lägga upp taktiken för tävlingen. På fredagkväll samlades laget för ett taktikmöte för att gå igenom lagen vi skulle möta i gruppspelet och komma fram till vilka fyra som skulle spela första matchen. Då första matchen skulle spelas på Hästhagen valde vi av taktiska skäl att ställa över både Gylle och Kaj och låta båda juniorerna Elliot och Oskar att bilda lag med Anton och Henke.

 

HDGC-Castlewood

Vi började med att förlora picken vilket ledde till att dom valde att ställa sitt dubbelpar, vilket vi i sin tur också gjorde. Vi valde att para ihop Oskar och Elliot som vann med 6-1. Anton Lindh vann mot Alex Runge med 6-2 och Henke spelade lika mot Arvid Sollenby.

 

HDGC-FK 360

Till andra matchen tog vi in Gylle i laget och Oskar fick stå på sidan då vi ansåg att Brickeberg skulle passa Gylle bra. Återigen förlorade vi picken. Denna gång valde motståndarna att sätta sitt dubbelpar, Christiansson/Molin. Efter noga övervägande ställde vi upp med Gylle/Elliot. Dubbeln vanns av 360 med 5-1. I singlarna ställdes Anton mot Patrik Berglund och Henke mot Calle Ulvinen. Anton vann sin match med 7-5 och Henke Förlorade med 5-1.

 

HDGC-Åkersberga

Till sista match så var förutsättningarna tydliga, vinna och gå till A-slutspel och fortsatt spel på Brickeberg eller förlora och riskera att spela B-slutspel. Till denna match valde vi att satsa på det yngre gardet igen. Oskar in och Gylle ut. Picken förlorade även denna gång, till nästa år måste vi träna stenhårt på att flippa discen. Då Åkersberg var tvungen att vinna samtliga delmatcher så var dom tvungen att gambla högt, Skymberg pickades mot Elliot, i tron att han var det svagaste kortet. Vi valde då att sätta Anton på Steffo Bergström. Kvar var då dubblarna, Henke/Oskar mot Oskar Persson/Viktor Grundström.

På väg ut mot starthålen frågade Skymberg Henke om han hade valt "rätt" junior? Henke skakade på huvudet och sa, tyvärr det gjorde du inte. Elliot hade varit stekhet i sitt spel, framförallt i puttningen. Elliot vann matchen med 8-3. Anton vann en otroligt jämn matvh med 7-5 och dubbeln förlorades med 4-1.

 

Kvartsfinal HDGC-Stockholm DGC

Under kvällen hade laget ett svårt beslut att fatta, vilka fyra skulle stå på startlinjen i kvarten? Efter noga övervägande ställde vi upp med Henke, Anton, Elliot och Gylle.

Stockholm vann dödens grupp före John Bauer, Westervik och Örebro. Äntligen vann vi en pickning. Taktiken var att Elliot "Crush Boy" Jonsson skulle pickas i en singel mot Johan Ålund. Därefter pickade dom Henrik Jacobsson mot Gylle. Henke/Anton mötte då Danne Johansson/Peter Bygde i dubbel. Anton började med att sätta en 25m putt för att dela hålet, redan där tog vi greppet om matchen och vann tillslut komfortabelt med 6-1. Elliot förlorade tyvärr en jäkligt svängig match med 6-5. Hoppet stod då till gubben att ta oss vidare. Efter en mycket stark öppning så kunde Gylle tillslut vinna med 7-3. Vi var klar för semi mot Ymer.

 

Semifinal HDGC-Ymer

Då Ymer slog ut Sundsvall i sin kvartsfinal. Vi valde att spela med samma lag som i kvarten. Ymer vann picken och valde att ställa Josef Berg mot Gylle i tron att det skulle bli en vinst för Ymer. Matchen började med att dom vann varannat hål, Josef ledde med 2-1 efter tre hål. Därefter vann Gylle fyra raka hål, efter det släpptes aldrig Josef in i matchen och Gylle vann med 7-4. Till den andra singeln pickade vi Henke mot deras junior Dennis Augustsson som tog brons i pojkar 18 på SM. Henke hade inte en chans och förlorade med 7-2. Till dubbeln kunde vi då mönstra vårt starkaste lag i form av Anton/Elliot mot Linus Carlsson/Tomas Svahn. Matchen var otroligt jämn och skulle avgöras på det sista hålet. Ymer skulle vara tvungen att vinna sista hålet för att ta matchen till särspel. Anton/Elliot lyckades att göra birdie och dela hålet. Finalen var ett faktum, vår tredje raka final.

 

Final HDGC-Skellefteå

I finalen väntade våra kära grannar från norr, Skellefteå Discgolf som gått genom slutspelet genom att vinna mot FK 360 och Brunna.

Vi valde att spela med samma laguppställning som i semin. Taktiken i finalen var glasklar, Gylle skulle picka Jimmy Dahl i en singel och på så sätt splittra på deras starka singelspelare, Högberg och Stenmark om vi skulle vinna picken. Vilket vi också gjorde, så vår plan sattes i verket. Turen gick över till Skellefterå att välja. Dom valde att sätta Johannes Högberg på Anton i den andra singeln. Henke/Elliot ställes då mot Stenmark/Lindberg. Elliot satten in högsta växeln direkt i finalen och gjorde en eagle på hål tre och säkrade birdien på hålet efter. Detta satte oss i förarsätet med 2-0. Halvvägs in i finalen hade Stenmark/Lindberg hämtat ikapp underläget till 2-2. Vi gick upp i ledning igen efter hål 14. Med tre hål kvar lyckades Skellefteå vända matchen och tog ledningen inför sista hålet. Tyvärr så lyckades inte Henke/Elliot att kvittera på hål 1 och dubbeln var förlorad.

Gylle som var glödhet i kvarten och semin fortsatte på samma visa i finalen och kopplade tidigt grepp om matchen och vann tillslut sin match. I den andra singeln kom Anton tidigt i underläge mot Johannes, Johannes drygade ut ledningen till fyra hål innan Anton började upphämtningen.Med tre hål kvar var underläget bara två hål. På det 16e hålet hade Anton en putt för att minska avståndet ytterligare. Tyvärr var inte korgen på vår sida denna gång. Sedan på hål 17 kunde Johannes säkra segern åt Skellefteå genom att lägga upp för ett enkelt par. 

Guldet stannar kvar i Norrland. Stort grattis säger vi till Skellefteå.

Vi visar ytterliggare en gång att vi är ruskigt svårslagna när det kommer till matchspel. Räkna med att vi kommer tillbaka starkar nästa år för att kunna utmana om guldet.


E-post: This is a mailto link

Postadress:
Härnösands DGC - Frisbee
Torbjörn Söderblom, Norra Kyrkogatan 26 B
87140 Härnösand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: henke_1988@hotmail.c...

Se all info