Hoppa till sidans innehåll

Lag-SM i Eskilstuna

29 AUG 2019 07:49
Svenska lagmästare 2019!
  • Skapad: 29 AUG 2019 07:49

Svenska lagmästare 2019!

 

Äntligen fick vi vår revansch. Efter att ha blivit utslagna i kvartsfinalen 2017 och finalförlusten förra året mot Westervik så var det vår tur att gå segrande ur en batalj mot Westervik.

Årets Lag-SM spelades i Eskilstuna, en skogsbana med några hål med parkmiljö. De flesta hålen var relativt korta och tekniska vilket tillät låga resultat vid bra spel.

Tävlingen inleddes på lördagen med tre gruppspelsmatcher. Vi ställdes mot Falun, Örebro och Eskilstuna. Vårt lag bestod av Per Gylle, Henke Söderlind, Anton Lindh, Kaj Larsson, Elliot Jonsson och Oskar Dahlin.

Vi åkte ner till Eskilstuna efter jobben och skolan på torsdagen, Kaj plockades upp i Uppsala. Då det skulle regna från kl 9 på fredagen så valde vi att kliva upp före tuppen och spela in banan innan regnet skulle komma, allt för att vi skulle vara redo när tävlingen skulle börja. Vi flippade om vilka som skulle gå tillsammans och rundan drog igång 06.45. Regnet kom precis när vi var klara med rundan. Efter rundan stod vila på schemat. På eftermiddagen ville juniorerna gå en runda i regnet så då passade vi äldre på att ta en sväng på stan, Gylle behövde köpa ett par vinnarbyxor. Under kvällen fick var och en träna på det man ville, några spelade in några hål och några fokuserade på puttningen. Dagen avslutades med grundlig genomgång av lagen i vår grupp och taktikgenomgång.

Vi började mot Falun. Falun vann picken och valde att ställa sitt dubbelpar, Petri Kalliomäki och Martin Gustafsson, vi formerade då Henke och Kaj i dubbel. Turen gick då över till Falun som valde Robin Villman mot Gylle och Alex Jackson mot Anton. Henke och Kaj tog grepp om dubbeln direkt och höll den ledningen nästan hela vägen, Falun hämtade upp ett tvåhålsunderläge och matchen slutade oavgjort, 3-3. Anton vann sin match med 5-4. Gylle spelade lika mot Villman, 7-7, en riktigt svängig match. I och med det så vann Härnösand matchen med delmatchpoängen 4-2.

I andra matchen ställdes vi mot Örebro. Till denna match gjorde vi ett byta i laguppställningen, Kaj fick vila och junioren Elliot Jonsson fick chansen att debutera i dessa sammanhang. Likt den första matchen så förlorade vi picken. Örebro valde att picka Sanel Besic mot Elliot, Sanel vann Mälartourtävlingen i Eskilstuna helgen innan på imponerande -17 över två rundor. Elliot skulle på förhand få det väldigt tufft. Elliot spelade väldigt bra och inför sista hålet så hade Sanel ett upp på Elliot, Sanel vann sista hålet och matchen slutade 4-2 till Sanels fördel. I den andra singeln valde vi att ställa Anton mot Viktor Cvitkovic, en jämn match som slutade med förlust för Anton med 5-4.I dubbeln blev det då Henke och Gylle mot Alexander Sanchez och Calle Wiberg. Härnösand släppte aldrig in Örebro i dubbeln och vann med 5-2, -14 på 16 spelade hål.

Inför sista gruppspelsmatchen så var förutsättningarna så att vi var tvungna att vinna och helst med vinna alla tre delmatcher, annars skulle vi riskera att missa A-slutspel. Till denna match ändrade vi laguppställningen till samma uppsättning som vi hade i första matchen, Kaj bytte av Elliot. Nu väntade hemmaklubben Eskilstuna.

Vi vann picken och valde Henke i en singel mot Mikael Ejdetjärn. En match som Henke kopplade greppet om direkt. Matchen vanns med 7-4. I den andra singel valde Eskilstuna att spela Carl Tillenius mot Kaj, en match som var jämn från start till mål. Tyvärr drog Tillenius det längsta strået och vann med 5-4. I och med det så var vi tvungen att vinna dubbeln, där spelade Gylle och Anton mot Pontus Persson och Jon Hansson. Även den matchen var jämn, som tur var så gick vi vinnandes ur den matchen med 4-3.

Då stod vårt hopp till Falun som behövde ta poäng av Örebro för att vi skulle vara helt klara för slutspel. Skulle Örebro vinna så skulle det bli en hålskillnadsaffär mellan oss, Örebro och Eskilstuna. Som tur var för vår del så spelade Falun lika mot Örebro och tack vara det så blev vi två i gruppen efter Eskilstuna, på sämre hålpoäng än Eskilstuna. 

Under kväll serverades det Mexikansk middagsbuffe(Tacos…) och underhållning i form av trollkarlen Carl Tillenius, som bla varit med i Talang.

Efter middagen var det dags för taktiksnack inför söndagen kvartsfinal mot Söderhamn. Vi bestämde på kvällen att Oskar skulle få kliva in i hetluften, Kaj skulle få vila.

Det var tidig start på söndagen, samling 7.00 och start 7.30. Vi var först på banan, 6.15, för att värma upp. Inget skulle lämnas åt slumpen. Söderhamn vann picken och dom valde att ställa sitt dubbelpar, Andreas Lillen Lindström och Mattias Sjögren. Vilket vi hade förutspått. Vi valde att formera Gylle tillsammans med Oskar i vårt dubbelpar. Just för att Söderhamn skulle få det svårt att picka singlarna. Det blev Jonas Brolin mot Anton och Marcus Westberg mot Henke. Oskar fick en bra start på sitt första Lag-SM och vann dubbeln med 5-3. Henke öppnade riktigt starkt mot Marcus och ledde efter 9 hål med ett. Sju birdies på första 9. Marcus hängde kvar i matchen tack vare mycket bra puttning, efter halva rundan vände Marcus matchen och tog tre raka hål. Henke kämpade sig tillbaka och kvitterade matchen på sista hålet. Avgörandet låg då i Antons händer. Anton öppnade nästan lika starkt som Henke, Anton släppte aldrig in Jonas i matchen och vann matchen med 6-3.

Vi var klara för semi mot Ymer från Borås.

 I semin valde vi att spela med samma lag som i kvarten. Nu var det vår tur att vinna picken. Vi ställde då samma dubbelpar som i kvarten. Ymer valde att formera Josef Berg och Linus Carlsson(högst ratade spelaren i Sverige) i dubbeln, Gylle och Oskar vann denna match med 4-3. Gylle tyckte att det blev onödigt spännande då han ansåg att dom ”bjudit” Ymer på något hål. Anton var sugen att möta Tobias Söderqvist och Henke fick då möta Jonathan Hansson. Anton fortsatte sitt fina spel och utnyttjade Söderqvists misstag på bästa sätt och vann matchen med klara 6-2. Henke fortsatte även han att kasta bra, tyvärr var puttningen inte på topp vilket gjorde att Henke inte lyckades att koppla greppet om matchen i början. Matchen blev jämn och höll på alla 18 hålen. Henke hade ledningen mot slutet och vann med 5-4. HDGC vann samtliga 3 delmatcher.

 I finalen väntade Westervik, som slog oss på sista hålet i förra årets final och slog ut oss i kvarten 2017. Revanschlusten var enorm och taktiken vändes ut och in under lunchen. Våra tankar var att vi ville splittra deras vassa dubbelpar i form av Jonas Hälleblad och Erik Gustafsson. Till vår fördel vann vi picken och kunde då sätta vår plan i bruk. Vi valde att inte ändra ett vinnande lag. Vi valde att sätta Henke mot Jonas Hälleblad, Westervik ställde då Anders Swärd mot Oskar Dahlin. Vad vi i klubben vet är att Oskar lyfter med svåra utmaningar, det gjorde han även denna gång. Efter sex hål var dom fortfarande lika, dom hade vunnit varsitt hål. Tyvärr satt Swärda in stöten från hål 8 och gick upp i en klar ledning. Oskar spelade bra men tyvärr spelade Swärda bättre. Slutresultatet skrevs till 8-3. I dubbeln fick Gylle och Anton förtoendet och dom ställdes mot Erik Gustafsson och David Swärd. Vi tog det tredje hålet och gick upp till en 3-0 efter 14 spelade hål. På hål 16 satte Westervikarna en fin birdie och dom var sedan tvungen att vinna dom tre sista hålen(17,18,1) för att vinna dubbelmatchen. På hål 17 avgjorde Gylle och Anton matchen. Lagen hade då vunnit varsin match och avgörandet skulle landa på matchen mellan Henke och Hälleblad. Henke scramblade hem en birdie på första hålet och vann det då Jonas missade en putt precis innanför cirkeln. Efter tre hål hade Henke två upp. Tyvärr tappade Henke ledningen och efter åtta hål var matchen lika. Matchen följdes av några delade hål, först på hål 12 kom nästa hålvinst, denna gång tog Henke den. Hål 13-17 delades på två birdies och två par. Inför sista hålet så var Hälleblad tvungen att vinna hålet för att ta matchen till särspel. Henke kastar anhyzern för tight men som tur var så rullade discen mot korgen och stannade 15m ifrån. Hälleblad gör nästintill ett perfekt kast, discen kickar höger och lägger sig dåligt till. Jonas går för kastet och missar korgen, missar även långputten för par. Henke lägger upp för att sedan lägga i för paret. Matchen är avgjord och resultatet skrivs till 4-2.

 

Härnösand tar hem sitt tredje guld på 2010-talet.

 

Tack till Hertz för samarbetet av minibussen.


Epost: This is a mailto link

Postadress:
Härnösands DGC - Frisbee
Torbjörn Söderblom, Norra Kyrkogatan 26 B
87140 Härnösand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: henke_1988@hotmail.c...

Se all info