Hoppa till sidans innehåll

NDT Boliden

29 JUL 2019 22:11
Alla på pallen igen
  • Skapad: 29 JUL 2019 22:11

I lördags 27/7 avgjordes den sjätte deltävlingen av årets Norra Discgolftour i Boliden.

Från klubben åkte Henke Söderlind, Tjoppe Söderblom, Monke Hägglund, Anders Viklund, Elliot Jonsson och Oskar Dahlin upp för göra upp om segrarna i de olika klasserna.

Under fredagen rullade bilarna upp till Boliden för att banan skulle spelas in. Boliden bjöd på riktig högsommarvärme då kvicksilvret steg upp mot 33 grader under fredagen och även under tävlingen på lördagen. Det gällde att vätska upp ordentligt för att klara av värmen.

Bäst i klubben och segrare i pojkjunior blev Oskar Dahlin som hittadde tillbaka till sitt spel efter att ha varit en svacka senaste månaden. Efter två rundor kunde resultatet sumeras till 52+51=103, -11. Ett resultat som hade tagit honom till särspel om segern i Open. Tvåa i samma klass blev Elliot Jonsson på 114 kast.

I Intermediate lyckades Anders Viklund kasta sig till en tredjeplats med en totalscore på 113 kast.

Vad är en NDT utan Tjoppe Söderblom och Monke Hägglund? En slätstruken sådan. Med deras glädje och ironi så lyfter dom smilbanden på de flesta kastare. Väl till tävlingen så var det Tjoppe som var den starkare av de två som knep silverplatsen, tre kast före Monke som delade tredjeplatsen med Mats Enqvist från Umeå.

I Open var Henke i ledning efter första rundan. Under andra rundan blev det några puttmissar för mycket vilket ledde till att det blev en delad tredjeplats, endast ett kast från särspel om segern. Slutresultatet sumerades till 104 kast.

Resultat från https://discgolfmetrix.com/925007&view=result

Värt att noteras är att familjen Parpala flyttade ut ur sin lägenhet för att göra plats för alla HDGCare, inte nog med det så hade dom lånat in en aircondition för att ge så bra förutsättningar till sin gäster. 

Härnösands DGC tackar så hemskt mycket för servicen.

Näst på tur väntar SM i Västervik 2-4/8 för Anton Lindh och Kaj Larsson i Open, Per Gylle i Grandmaster, Elliot Jonsson och Oskar Dahlin i Pojkjunior. Stort lycka till

Skribent: Tjoppe Söderblom
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Härnösands DGC - Frisbee
Torbjörn Söderblom, Norra Kyrkogatan 26 B
87140 Härnösand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: henke_1988@hotmail.c...

Se all info