Hoppa till sidans innehåll

Par-SM

28 JUL 2021 16:38
Juniorer imponerar
  • Uppdaterad: 28 JUL 2021 16:38

Under den gångna helgen avgjordes Par-SM uppe i Luleå. Klubben hade tre par på plats för att tampas med dom bästa från hela Sverige. Tävlingen spelades på två banor, Porsöheden, en öppen parkbana och den teknisk svåra Serpent Hill.

I Open spelade Tjoppe/Monke som slutade på en delad 51a plats och Henke/Anton som till sist hamnade på en delad 25e plats efter att Henke var tvungen att bryta tävlingen inför sista rundan pga av sjukdom, vilket gjorde att Anton fick spela sista rundans Best shot själv.

I juniorklassen ställde Elliot och Oskar upp. Dom la in högsta växeln från start och sedan bara ökade dom. Första rundan spelades på Heden och där var spelformen Best score, grabbarna sköt -11. Dom två sista rundorna spelades på Serpent Hill och spelformerna där var modifierat best shot och best shot. Runda två noterades till 12 under par. Inför finalrundan som spelades i best shot var Elliot och Oskar i ledningen med ett kast. På den sista rundan visade dom vart skåpet skulle stå och sköt fina 14 kast under par och vann juniorklassen med sju kasts marginal. En total score på -37. Ett resultat som hade räkt till en delad 5e plats i Open. 

Fullständiga resultat

Stort grattis till våra fenomenala juniorer som är bäst i Sverige.

Skribent: Henrik Söderlind
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Härnösands DGC - Frisbee
Torbjörn Söderblom, Norra Kyrkogatan 26 B
87140 Härnösand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: henke_1988@hotmail.c...

Se all info