Hoppa till sidans innehåll

Klubbmästerskap 2020

11 JUL 2020 21:22
Klubbmästare 2020 blev Henrik Söderlind efter en jämn kamp med Anton Lindh och Per Gylle.
I det fina vädret levererades det många fina resultat, i form av en del årsbästan.
  • Skapad: 11 JUL 2020 21:22

Efter att vi haft uppehåll från KM dom två senaste åren pga svalt intresse så har intresset ökat denna säsong och då passade det bra med att spela om vem som skulle bli bäst i klubben igen.

Dagens KM lockade 12 spelare i det vackra vädret. Förutsättningarna var perfekta för att skjuta fina scorer. Det märktes på den första rundan där vi hade tre resultat under 50, Henke 46, Gylle 47 och Anton 49.

Under den andra rundan kom det några få droppar regn och lite lätta vinbyar. Inget som skulle stoppa topptrion som fortsatte med att leverara resultat under 50.

Inför den avslutande 6-hålsfinalen skillde det bara det ett kast mellan dom tre bästa, Henke 95, Gylle 95 och Anton 96. Direkt på det första hålet missade Gylle och Anton varsin parputt och Henke kunde koppla greppet med ett stabilt par. På hål 3 utökade Henke ledningen med ytteliggare ett kast mot dom båda. Inför sista hålet, tee 18 till korg 5 par 6, ledde Henke med två kast över Gylle och tre kast över Anton. Med stabilt spel kunde Henke lägga i paret och titulera sig Klubbmästare 2020, tre kast före Anton och fyra före Gylle.

 

Intervju med Henke

Vad tycker du om att vi återigen spelar KM?

- Mycket kul. Det hör till att man spelar KM.

Inför tävlingen tippade ni spelare hur KM skulle sluta. Hur trodde du att pallen skulle se ut?

- Jag trodde att våra juniorer skulle sätta oss på plats, 1a Oskar, 2a Anton och 3a Elliot. Jag tippade mig själv som 5a, det gäller att vara ödmjuk.

Berätta hur ditt spel var idag.

- Första rundan kastade jag väldigt bra, satt dom flesta linjerna vilket gav mig många birdieputtar som jag förvaltade nästan felfritt. Årsbästa med -11, 46 kast.

Andra rundan svajade kastningen lite, inte så konstigt då jag hittills kastat väldigt lite då motivationen inte har varit där pga att Corona läget där tvlingar blivit inställda. Som tur var så var puttningen lika bra som första rundan.

I finalen kastade jag bättre igen och levererade i puttningen.

Hur ser resten av säsongen ut?

- Det kommer bli någon lokal tävling på Västernorrlandstouren. Sedan är stora målen SM i Umeå och Lag-SM i Örebro där vi har ett guld att försvara.

 

Longest drive avgjordes på hål 11, där vann Anton Lindh.

CTP avgjordes på hål 12 och 16. Där hade Tjoppe Söderblom ställt in siktet helt rätt och tog hem båda.

 

Dagens snackis var Antons kast på hål 11, längsmed Landsarkivet, under andra rundan. Då vindförutsättningarna var goda och att Anton ville utöka sin ledning på longest drive, så gick han för en hög anhyzer utanför stayn. Man såg missnöjet i Antons kroppspråk när han insåg att han la för lite vinkel på discen så den flög upp mot taket, på tee trodde dom att den den skulle landa längst upp på taket. Till allas förvåning så flög den över taket och landade vänster om busken där tee 12 ligger. Efter ett rakt och enkelt inspel så gick han iväg med en lätt birde på hålet.

 

Resultat från dagen


Epost: This is a mailto link

Postadress:
Härnösands DGC - Frisbee
Torbjörn Söderblom, Norra Kyrkogatan 26 B
87132 Härnösand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: henke_1988@hotmail.c...

Se all info