Hoppa till sidans innehåll

SM Umeå

22 AUG 2020 18:48
Klubben vänder hemåt med tre medaljer, med häng på en fjärde.
  • Uppdaterad: 22 AUG 2020 18:48

SM tävlingen höll på att få ett absurbt slut innan den ens drog igång. På torsdagkväll gick förbundet ut med att polisen dragit in tillståndet för tävlingen med att ett nytt upplägg hade förhandlats fram och skulle publiceras 21.00 på torsdagkväll.

Enligt polismyndigheten fick inte två rundor spelas samtidigt på dom två banorna då det överskred gränsen på 50 personer. Därav fick förbundet dela upp startfältet i tre pooler med 48 personer i varje, på så sätt kunde tävlingen genomföras.

Redan efter första dagen hade visade det sig att det skulle bli ruskigt jämt om segern i Pojkjunoir, det skillde ett kast mellan Oskar, Max Ringbom och Elliot. På tredje rundan tappade Oskar rejält medans Elliot ryckte efter en kanonrunda. När andra dagen var över så var Elliot i ledning med sex kast före Oskar och sju kast Max. Finalrundan blev en jobbig runda för Elliot, som tidigt tappade sin ledning men lyckades vända tillbaka sitt spel mot slutet av rundad och hade en birdieputt på sista hålet för att gå till särspel mot Max. Tyvärr gick den kedja ut, istället blev det särspel med Oskar om silvret. Där var Elliot starkast och bärgade sin första individuella medalj. Max bärgade sittandra raka guld i pojkjunior, ett kast före Elliot och Oskar.

I Grandmaster hade vi ett guld i sikte inför mästerskapet. Tyvärr kom inte Gylle upp i sin rätta nivå. Han fick kämpa sig igenom rundorna och under sista rundan var han två kast från ledningen men tyvärr kom han inte närmare. Denna gång blev det ett brons för vår Gubbe. Hur gicket då för våra andra i klassen? Jo, Monke lyckades ta sig till final med ett kasts marginal medans Tjoppe slutade på en elfteplats.

I Open hade vi Henke och Anton på startlinjen. Där visade Henke upp ett mycket fint och stabilt spel första dagen. Bogiefri över två rundor och en kanonrunda på Ängarna tog honom upp till en delad fjärde plats, med Anton jagandes med två kast efter. Efter fyra rundor var ställningen densamma. Inför finalen så hade Henke två kast upp till en andraplats. Rundan började segt för Henke men han hittade tillbaka mot slutet och lyckades spela till sig en femteplats och Anton slutade på en delad tiondeplats.

Årets SM sumeras enligt följande:

Elliot silver i Pojkjunior

Oskar brons i Pojkjunior

Gylle brons i Grandmaster

Monke 8a i Grandmaster

Tjoppe 11a i Grandmaster

Henke 5a i Open

Anton delad 10a i Open

 

Nu ställer vi om siktet mot Lag-SM i Örebro 12-13 september.

Fullständiga resultat från tävlingen hittar ni här


Epost: This is a mailto link

Postadress:
Härnösands DGC - Frisbee
Torbjörn Söderblom, Norra Kyrkogatan 26 B
87140 Härnösand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: henke_1988@hotmail.c...

Se all info