Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Belastningsregister"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Belastningsregister


Policy för Registerutdrag från belastningsregister

 

Inledning

Härnösands Discgolfclub’s styrelse har beslutat att från och med säsong 2020 och framåt ska samtliga ledare lämna in ett utdrag ur belastningsregistret till föreningen för att kunna vara ledare inom Härnösands Discgolfclub.

 

Bakgrund

Den 18 december 2013 trädde en ny lag (Lagen om belastningsregister (1998:620)) i kraft som ger föreningar rätt att begära ett begränsat utdrag ur belastningsregistret för personer som i föreningens regi kan komma i kontakt med barn och ungdomar.

 

Härnösands Discgolfclub’s policy

Då vi är en förening som ständigt strävar efter att utveckla vår verksamhet och bidra till ett livslångt idrotts- och discgolfsintresse så krävs bland annat att vi kan erbjuda trygga och trivsamma idrottsmiljöer för våra barn och ungdomar. För att minimera risken för att någon utsätts för sexuella trakasserier eller övergrepp, har vi beslutat att i linje med Svensk Idrotts rekommendationer, införa en certifieringsprocess för vår styrelse och våra ledare. Processen innebär att vi kommer att begära ett begränsat utdrag ur belastningsregistret för våra ledare för att dessa ska bli godkända ledare i Härnösands Discgolfclub.

 

Vilka personer inom föreningen omfattas av processen?

Styrelse och ledare i klubben.

 

Genomförande

Härnösands Discgolfclub’s styrelse utses som granskare av utdragen och är de enda som kommer att ta del av utdragen. Utdragen kommer sedan att endast granskas av styrelsen. I de fall ett utdrag påvisar en olämplighet som ledare eller ledamot så kommer personen att snarast informeras personligen om detta och fråntas alla uppdrag i föreningen och får ej tävla för föreningen. Inga övriga åtgärder kommer att vidtas.

 

Förvaltning

Styrelsen i Härnösands Discgolfclub utses som granskare. Granskningsprocessen påbörjas i god tid inför säsongen. Ett inlämnat utdrag som godkänts är giltigt under tre år, därefter kommer ett förnyat utdrag att begäras in från ledaren. Ett fysiskt register kommer att upprättas över aktuella ledare som endast kommer att innehålla namn samt information om att utdrag inkommit och utdragets lämplighet. Ingen information eller noteringar i övrigt från utdraget kommer att registerföras.

 

 

Hur går man tillväga?

Följ nedanstående punkter för att gå igenom den här proceduren:

1. Du ansöker om detta på Polisens hemsida och utdraget som ska väljas heter: “Föreningar m.m. där personer ska arbeta med barn (442.14)” vilken du hittar på följande LÄNK

2. På denna sida kan du välja att fylla i och skriva ut ett elektroniskt formulär, eller skriva ut och fylla i ett manuellt formulär, som sedan scannas och skickas i PDF-format via epost till registerutdrag@polisen.se eller via normal post till Polismyndigheten Box 757 981 27 Kiruna (detaljerade instruktioner finns på sidan).

3. Du kommer sedan att få utdraget från Polisen med vanlig post (handläggningen tar ca två veckor)

4. Du ska sedan visa upp detta utdrag (oöppnat) till en i styrelsen.

5. Fysiska registret uppdateras och utdraget lämnas tillbaka till dig.

 

Frågor och Svar

Vilka uppgifter visas i ett ”begränsat utdrag ur belastningsregistret”?

De brott som syns i ett begränsat utdrag ur belastningsregistret är samtliga sexualbrott och barnpornografibrott samt även uppgifter om mord, dråp, grov misshandel, människorov, människohandel, grovt rån och olaga tvång.

Var kan jag hitta mer information om detta ämne?

Begränsade registerutdrag – svenskidrott.se

Skapa trygga idrottsmiljöer – svenskidrott.se

 

Upprättad 2020-01-03

Inga nyheter är skapade

Postadress:
Härnösands DGC - Frisbee
Henrik Söderlind, Gamla Karlebyvägen 17F
87133 Härnösand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: henke_1988@hotmail.c...

Se all info