Hoppa till sidans innehåll

Härnösands OK är bäst i Sverige

21 JUL 2012 22:06
Härnösands Orienteringsklubb tilldelades idag utmärkelsen Silverkotten som årets ungdomsförening i Sverige inom orienteringssporten. Prisutdelningen skedde vid invigningsceremonin av Oringen i Halmstad, där stolta representanter för klubben tog emot priset på stora scenen.
  • Uppdaterad: 24 JUN 2015 18:54

Priset Silverkotten delas ut årligen till en orienteringsklubb i Sverige som utmärkt sig genom god rekrytering av ungdomar, och vars värderingar och förhållningssätt ligger till grund för barn- och ungdomsverksamheten.

- Det här är en fantastisk händelse och ett stort erkännande för vår ungdomssatsning, säger Erik Borglund, som var en av dem som tog emot priset. Pelle Molin och Per Hansson var två andra ungdomsledare som var på plats för att ta emot priset. Pelle hade åkt från Göteborg för just att vara på plats på att ta emot priset. Förutom prissumman på 20 000 kronor är vi nu i sällskap av flera av Sveriges mest framgångsrika orienteringsklubbar, och vi skall lära av dem i vår fortsatta utveckling. Det viktigaste har vi dock redan själva – flera genuint engagerade ungdomsledare!

Härnösands OK är en klubb i stor förändring. Med en nystart i ungdomsverksamheten för tre år sedan har man nu runt 80 ungdomar i träning, och man avser fortsätta utvecklingen. Att få ledarna att räcka till är en angenäm utmaning, liksom att få än fler ungdomar att delta i tävlingar. En annan del av klubbens utveckling är satsningen på HittaUt.nu, ett folkhälsoinitiativ som har fått folk att gå man ur huse i Härnösand – 15 000 kontrollregistreringar har noterats redan i början av juli. En konsekvens av framgångarna är att klubbstugan inte riktigt räcker till längre, men strävan kring tillgänglighet och öppenhet fortsätter.

Några av de värderingar som klubbens utveckling vilar på återfinns i informationsfoldern för HOK:s barn- och ungdomsverksamhet:

”Orientering är verkligen en skön sport och vi ser gärna att fler hittar till vår sköna idrott och hit till oss. Vi vill att fler får chansen att hitta ut till den bästa av tränings- och tävlingsmiljöer och då vill vi förstås också att man ska hitta hem igen, men också känna sig hemma i vår förening. Orienteringsidrotten har fem ledstjärnor; Glädje, Gemenskap, Hälsa, Utmaning och Tävling. Hos oss i Härnösands Orienteringsklubb vill vi att var och en av våra medlemmar ska uppleva detta!”

- I år har vi fokuserat på mindre klubbar på mindre orter som gjort stora insatser kring ungdomsverksamheten säger Marianne Söderberg, ordförande i organisationen Skogssportens Gynnare och den som delade ut priset.

- Vi kommer att fira detta på hemmaplan senare, avslöjar Erik Borglund, Pelle Molin (Ungdomsledare) och Anna Johansson(styrelsen). Vi kommer att ha en riktig prisutdelning vid vår klubbdag den 8 september, och vi skall verkligen se till att den syns för både klubbmedlemmar och Härnösandsbor. Vi kommer att bjuda in många att fira med oss!


För att verkligen kunna njuta av detta enormt fina pris så hade Anna Johansson bjudit in alla klubbens O-ringendeltagare till ett tårtmingel vid campingen. Vid HOK-campen så firade vi med specialgjord tårta och cider att just Härnösands OK är Sveriges bästa ungdomsklubb i 365 dagar till. Priset Silverkotten står i familjen Hanssons husvagn för beskådan under 5-dagars.

Skribent: Erik Borglund
Logga

Härnö Trail

image002

HOK i sociala medier:
Facebook-icon-logo   Instagram-logo
 

Idrott för alla:
Hi5_Webbknapp

Postadress:
Härnösands OK - Orientering
Box 3054
87103 Härnösand

Besöksadress:
Klubbstuga, Vårdkasen
87165 Härnösand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info