Hoppa till sidans innehåll

Jörgen Sorsa 1:a dan


jorgen2

Namn: Jörgen Sorsa

Född: 1972

Vad är din roll i Hässleholms Karateklubb?Jag är ordförande i klubben och är instruktör för barn och nybörjare. Våren 2016 tog jag domarlicens D och därmed är jag licensierad att döma på tävlingar anordnade av JKA i Sverige.

Varför valde du Karate? Jag har utövat många olika idrotter men framför allt brottning, fotboll och bordtennis. 2004 så började mina båda söner visa intresse och ville börja träna Karate. Jag kom ihåg att jag under en period på 80-talet tränade Karate för Bengt Sonesson och när mina 

söner började träna för honom hösten 2004 så hängde jag på. Efter det var jag fast. Karate gav mig en allsidig träning på ett sätt jag inte varit med om tidigare och jag brinner verkligen för både sporten, träningen och klubben. Jag är dessutom väldigt glad att jag valde att träna inom organisationen JKA (Japan Karate Association) eftersom det är den starkaste och största Karateorganisation i världen.

Egen träning: Som jag nämnde ovan så började jag träna Karate 2004. Under sommarlägret på Enighet Sportcenter i Malmö 2016 tog jag mitt svarta bälte.

Har du något att säga om Bengt Sonesson? Bengt är en instruktör som brinner oerhört för det som uppenbarligen var hans kall i livet. Han är enligt mig en av Sveriges absolut skickligaste instruktörer men även som domare och han har en förmåga att alltid inspirera till att göra det bästa man kan från sin utgångspunkt. 

Om man vill så kan han göra dig till det bästa du kan bli. Jag är väldigt glad att ha honom som instruktör och jag är väldigt tacksam för allt han har lärt mig genom åren.

Avslutande ord: Det jag tycker är väldigt bra med Karate är att man kan sköta sin träning på en personlig nivå. Man kan tävla om man vill men man måste inte. Dessutom så finns det ingen toppning i Karate utan hur det än är så är man alltid en i laget i en förening med stark sammanhållning och god kamratskap.

 

 

Uppdaterad: 28 AUG 2018 19:49 Skribent: Lasse Nilsson

JKA logo

 

 SPONSORER

 

sparbankenskane

 

LF_09_ny_bf_cmyk_005271

Sparbankengoinge

 

  

 Handelsbanken

levinsgruppen

VVS-teametRAK

Stoby

Casablanca

MAXI_Hassleholm

Tryckshopen

Bjarnors_vit

Budo-Nord-1-06

 

unisport

Postadress:
Hässleholms KK - Karate
B Sonesson, Väpnaregatan 43
28150 Hässleholm

Kontakt:
Tel: 045184515
Fax: 045184515
E-post: hassleholms.karatekl...

Se all info