Hoppa till sidans innehåll

Nytt svartbälte i klubben!

09 JAN 2014 12:12
Kenth Persson tog SHODAN femte januari för Sensei Ted Hedlund!
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:40

Kenths egna ord från Facebook:
 
Jag vill tacka alla fina människor som har gratulerat mig till min Shodan gradering, (svart bälte).
Att ta svart bälte var ett mål som jag satte upp en gång när jag började träna karate 1983.
Nu blev det ju inte så för livet tog andra vänd...ningar och jag slutade med träningen.
Jag har vid ett par tillfällen därefter börjat träna igen men jag har inte fått det till att fungera riktigt med mitt övriga liv och leverne. Jag har under åren som gått vid ett flertal tillfällen råkat stöta ihop med Sensei Bengt, och han har vid varje tillfälle frågat om jag inte ska börja träna igen… Jag har väl de senaste 10-15 åren svarat honom när han frågat, att jag är för gammal för att hålla på med karate.
För lite drygt tre år sedan satt jag och gjorde en inventering av mitt liv och funderade på vad jag ville med det samt vilka nya mål som jag skulle sätta upp. Då kom jag på att varför måste jag sätta upp nya mål när jag har gamla som jag inte har uppfyllt ännu..?
Så för ca 3 år sedan, (då var jag 48 år) så bestämde jag mig för att börja träna karate igen och nu skulle inget få stoppa mig från att nå det målet som jag en gång satte upp, att ta det svarta bältet. Detta är en resa man gör, som är väldigt individuell och som är svår att beskriva, så det tänker jag inte ge mig in på. Men jag vill tacka alla som har stötta mig i denna resa, men sen finns det personer som jag vill tacka extra mycket. Det är givetvis min familj som betyder mycket för mig och som har fått stå ut med mig under denna tid. Jag vill också rikta ett stort tack till Sensei Bengt och Sensei Carl-Johan som har tränat, stöttat och coachat mig på vägen, för utan eran hjälp så hade detta inte gått vägen.

Mina ursäkter att jag var för gammal för att börja träna karate stämde inte så ett stort tack till Hässleholms Karateklubb för detta, och som hjälper så många människor att må bra, inklusive MIG!

Mitt mål har nu gått i uppfyllelse!!!

/Kenth

Skribent: Lars Wendt

JKA logo

 

 SPONSORER

 

sparbankenskane

 

LF_09_ny_bf_cmyk_005271

Sparbankengoinge

 

  

 Handelsbanken

levinsgruppen

VVS-teametRAK

Stoby

Casablanca

MAXI_Hassleholm

Tryckshopen

Bjarnors_vit

Budo-Nord-1-06

 

unisport

Postadress:
Hässleholms KK - Karate
B Sonesson, Väpnaregatan 43
28150 Hässleholm

Kontakt:
Tel: 045184515
Fax: 045184515
E-post: hassleholms.karatekl...

Se all info