Hoppa till sidans innehåll

19 årige Erik Gannby från IFK Kristianstad nu i Hästö

03 APR 2012 20:22
Idag har 19 årige högersexan Erik Gannby skrivit på för Hästö IF. Han är utlånad från elitserielaget IFK Kristianstad under säsongen 2012/13. Hästö förstärker därmed truppen med ytterligare en träningsvillig spelare med stor vinnarskalle och som satsar mycket hårt på sin handboll.
  • Skapad: 03 APR 2012 20:22

Erik har gjort ett 10-tal inhopp i elitserien med IFK Kristianstad. Under senaste säsongen har han mest spelat för Kristianstads andralag i div 1 och har också varit utlånad till div 1 laget Vinslöv i deras sex sista matcher i årets serie.

 

”Spännande satsning”

Förra tisdagen var Erik och provtränade med Hästö i Karlskrona Idrottshall. Tränarna Mats Lindau och Rolf Hertzberg gillade vad de såg och idag skrev han på för Karlskronaföreningen.

– Jag tycker att det är en spännande satsning som Hästö gör. Deras resa uppåt vill jag vara med på, förklarar Erik.

 

Han kommer huvudsakligen att sommarträna med IFK Kristianstad under maj, juni juli, men kommer också att vara i Karlskrona och träna med Hästö. Från augusti månad, då han flyttar till Karlskrona, är det träning till 100 % med Hästö.

 

Först brottning sen handboll

 

Erik Gannby började spela handboll i Vinslöv som 10 åring.

– Jag började kanske lite sent, men anledningen var att jag också höll på med brottning i BK Ore i Vinslöv från sexårsåldern tills jag var 12 år. Sen började jag satsa mer på handboll och nu är det full fart framåt. Under de senaste åren har jag tillhört IFK Kristianstad.

 

 

 

 


 

 

 
 

 

 

 

Postadress:
Hästö IF - Handboll
Björkholmskajen 3
37136 Karlskrona

Kontakt:
Tel: 0734201641
E-post: This is a mailto link