Hoppa till sidans innehåll

50-års jubileet

28 JAN 2019 07:22
  • Skapad: 28 JAN 2019 07:22

50 år efter att HSSS grundades, på initiativ av Stig Lindgren, av  Björn Lilliehöök, Claes Gottlieb, Mats Egelius och Lennart ”Nenne ” Gustavsson  i pensionatet Jättastuans matsal i Haverdal var det dags att fira denna händelse.

 

I strålande sommarväder sammanstrålade nya och gamla 130 HSSS-entusiaster i alla åldrar på Annies Gård. Efter fördrink i solen bjöds det till bords.

Kvällens toastmadame var Hedda Strandberg som också själv bjöd på excellent underhållning, ledde allsången och såg till att stämningen var på topp under hela middagsbuffén. Hon inledde med några ord om vad HSSS betytt för henne i form av vänskap, gemenskap och otaliga roliga dagar (och nätter) på stranden. Stora delar av publiken kunde lätt känna igen sig i den beskrivningen.Under middagen fick vi även lyssna till ytterligare en HSSS-talang, nämligen Hannes Norrgård som sjöng och spelade.

Björn Lilliehöök, HSSS förste ordförande,  berättade om föreningens grundande och första år, Figge Sjövall (nuvarande ordförande) delade med sig av sina erfarenheter samt avtackade den tidigare ordföranden Jörgen Allgulander. Anders Gabrielsson kåserade i versform och Essie Camitz skänkte en plakett till föreningen. Den jubileumstidskrift som producerats av Georg Cederskog och Folke Hjalmers fanns till förfogande med strykande åtgång.

 

Efter maten tillkom ytterligare gäster och kvällen övergick till natt med fortsatt umgänge och dans.

 

Ett stort tack till alla som hjälpte till med för- och efterarbete samt gjorde kvällen till en minnesvärd jubileumsfest.


 

Skribent: Carl Troili
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Haverdalsstrands SS - Segling
Fredrik Sjövall, Bredgatan 9A lgh 1101
22221 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info