Hoppa till sidans innehåll

KM 2018

28 JAN 2019 07:19
  • Uppdaterad: 28 JAN 2019 07:19

Så skrev Johanna Sjövall på Facebook direkt efter KM. Den 21 juli var det en underbar och intensiv HSSS-dag på Båtabacken. KM var i full gång och efter fyra spännande seglingar stod Figge Sjövall som segrare i Laser senior klassen, Oliver Lindqvist i Laser junior klassen. När den rafflande poängräkningen (som krävde  konsultation med proffsseglare) var klar tog Anton Troili hem Optimistklassen, dock på samma poäng som Filippa Kastberg som fick höja dampokalen. I strålande solsken, i anslutning till prisutdelningen, var det även en formell invigning av klubbstugan med blågula band och Pommac. Eftermiddagen avslutades sedan med HSSS-årsmöte där vi hälsar en ny kassör, Anders Grönvall, välkommen."

Och här är hela resultatlistan

Laser Senior

Figge Sjövall

Lillis (Anders) Jideståhl)

Jonathan Strandberg

Calle Troili

 

Laser Junior

Oliver Lindqvist

Alfed Bengtsson

Oscar Troili & Christian Steiner

Gutav Sjövall & Carl Bermhed

Kevin Kastberg & Hannes Norrgård

 

Optimist

Anton Troili

Philippa Kastberg

Vilgot Lundgren

Eduardo Larsson

 

 

Och här några röster från tävlingen

Segraren i Laser Senior Figge Sjövall: Ännu en solig dag i denna tillsynes oändliga sommar. Även om alla pratade om att det började bli dags att tänka på bönderna och hur torkan drabbade dem gick mina tankar först och främst till att det skulle bli en fantastisk dag för att hålla 2018 års klubbmästerskap i HSSS. Med tanke på regnet och blåsten förra året, där båtarna hamnade lite varstans i vår vackra bukt såg jag nu fram emot strålande sol och en lagom bris. Tanken var att jag skulle vara med och arrangera tävlingarna som funktionär. Men när det vi nu var tillräckligt många för att bemanna följebåtarna och det fanns en (fungerande) Laser kvar på stranden var jag inte sen att anmäla mig som deltagare i tävlingen och rigga båten. Som vanligt var det en blandad skara av något äldre och något yngre deltagare, rutin mot ungdomlig entusiasm. Inför starten var det tätt omkring lovartsbojen och jag valde att segla ned utefter startlinjen mot lä men ändå behålla fördelen av styrbord. Det var ett bra drag och jag korsade startlinjen med bra fart och utan större incidenter. Det visade sig snart finnas två läger i flottan där det fanns olika åsikter om vilken kant som var bäst. Några valde att gå in mot Skallen för att där, som jag fick höra senare av en mycket rutinerad Haverdalsseglare, vrider alltid vinden upp en aning och strömmarna är mer fördelaktiga. Ignorant för detta och mer pragmatiskt tänkande att Skallen ligger och blockerar den fria vinden, valde jag att gå rakt ut istället och välja vänstersidan. Jag tjänade ett par placeringar men det räckte inte hela vägen. Jojjo Strandberg som har flera inskriptioner på vandringspriset gick starkare och tog till slut segern i första seglingen.

Vår materialförvaltare Calle Trolli gjorde tillsammans med flera andra behjälpliga medlemmar, en stor insats under 2017 för att få våra lasrar sjödugliga. Projektet nådde i stort sett hamn men det finns fortfarande en del detaljer kvar. Däribland roderhållaren på den laser jag använde. Efter en inte alls lika bra start märkte jag plötsligt att det började bli svårt att styra båten och rodret kändes sladdrigt. Det visade sig att rodret hade hoppat ur sitt fäste vilket av naturliga skäl gjorde det svårt att konkurrera om en topplacering i den seglingen. Med benägen hjälp från följebåtarna lyckades jag få rodret på plats och även försäkra mig om att det inte skulle hoppa av igen. Sugen på revansch följde jag tidigare vinnande koncept och lyckades därefter få till två stycken spikar. Detta mycket tack vare att mina konkurrenter envisades med att gå ut på högersidan, där jag liksom tidigare tog mig fram på vänstersidan, vilket fortsatte att vara den vinnande kanten.

Jag kan således nu stoltsera med att inte bara vara ordförande för denna förnäma 50-åriga klubb utan även klubbmästare i laserklassen. Som alltid får man tacka för en frånvaro av vissa duktiga seglare som tillät mig att ta segern och att mitt namn därigenom för första gången får pryda vandringspriset.

Det har varit ett bra år! 50-årsfest och jag är klubbmästare. Jag ser redan fram emot nästa år då jag hoppas kunna försvara min titel.

 

 

Segraren i Laser Junior Oliver Lindqvist:  Det var en trevlig dag! Kul att träffa kompisarna och att ha en trevlig stund ute på vattnet! Det var roligt att vinna Laser Junior! Starterna gick bra och jag tog bra vägar. Jag valde den kortaste vägen med flera slag upp till bojen. På länsen märktes det att jag hade ett mindre segel än seniorerna.

Segraren i Optimist Anton Troili: Det var en spännande och härlig  och härlig känsla när man hade vind i seglen och bara gled fram. Det blev en väldigt jämn och rolig final som jag gärna skulle vara med om igen.

Två stolta pristagare från vänster….

Skribent: Carl Troili
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Haverdalsstrands SS - Segling
Fredrik Sjövall, Bredgatan 9A lgh 1101
22221 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info