Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsmöte hos distriktet

07 OKT 2018 19:57
Felix Engström representerade dressyrsektionen på Upplands Ridsportförbunds tävlingsplaneringsmöte den 3/10. Här följer hans anteckningar från mötet...
  • Skapad: 07 OKT 2018 19:57

  • WE växer snabbt och är särskilt stort i Uppland. Finns möjlighet att kombinera dressyr- med WE-tävling. Samma domare kan användas.
  • Det finns ett önskemål om tävlingar i fälttävlan och en fälttävlansallsvenska. Gropen i Heby är en av få terrängbanor i distriktet. Samarbeten mellan klubbar och distrikt kan bidra till att skapa en livskraftig fälttävlan i regionen.
  • Många tävlingsarrangörer har varit besvärade över få starter på sina tävlingar. Många tävlingar både hopp och dressyr har ställts in. Värmen kan vara en bidragande förklaring, men det kan finnas flera orsaker.
  • Allsvenskorna koncentreras till korta perioder på vår och höst. Klubbarnas anläggningar begränsar möjligheten att arrangera tävlingar oktober-mars. Däremot finns det en efterfrågan på tävlingar under höst och vinter. Hebys anläggning är en av få i distriktet som lämpar sig för tävlingar under den kalla perioden. Ingen idé att konkurrera med alla vår- och sommartävlingar där det istället blir för många tävlingar som konkurrerar med varandra. Anmälningstrycket till DM den 28/10 är ett bevis på det.
  • Många klubbar har svårt att få ihop hela lag. Därför föreslog en deltagare att förbundet ska tillåta allianslag där ett lag kan bestå av ekipage från flera olika klubbar. Då skulle det bli fler lag anmälda till allsvenskorna. Det är ett problem idag att fylla många divisioner. Allianslag skulle eventuellt kunna testas i div 3. Förbundet måste se över om TR måste ändras för att kunna tillåta detta.
  • Den 10 mars 2019 kommer Heby RF att arrangera en regional dressyrtävling. Preliminärt så planerar vi för klasser på nivå mellan Lätt A-Medelsvår A. 

/Felix Engström

Skribent: Therese Pettersson
Epost: This is a mailto link

Therese Pettersson

This is a mailto link

Dressyrtävlingarna sponsras bland annat av:

 www.apotea.se 

 

Postadress:
Heby RF - Ridsport
Annehill
74432 Heby

Kontakt:
Tel: 022431060
E-post: hebyryttarforening@o...

Se all info