Hoppa till sidans innehåll

Vårterminen 2021

09 JAN 2021 20:42
  • Skapad: 09 JAN 2021 20:42

Nu har äntligen vårterminen dragit igång! Vi har verksamhet någorlunda som vanligt men vill återigen påminna om riktlinjer för covid-19. 
  • Kom inte till ridskolan om du har symtom på covid-19. Detta gäller även om någon i ditt hushåll har misstänkt eller konstaterad corona. Det går alltid att rida igen vid ett senare tillfälle. 
  • Varje elev får ha max 1 medhjälpare med sig (gäller både i stallet och på läktaren), detta för att vi ska undvika att onödigt många samlas på ridskolan samtidigt.
  • Det är okej att sitta på läktaren men med avstånd. Endast dom som är medföljande till ryttare i ridhuset behöver vara på läktaren, ridande i gruppen efter kan vänta i stallet.
  • Var på ridskolan så kort tid som möjligt, 20 minuter innan - 20 minuter efter ridning brukar räcka. 
  • Ha alltid handskar på dig i stallet.
  • Om du värmer bettet, gör även det med handskar (risken är annars att det kommer handsprit på bettet)
  • Utrustningen ska putsas efter du har ridit. Det gäller framförallt tyglar, sätet på sadeln, sadelgjordsstropparna och stiglädrena. Tvål och vatten finns i sadelkammaren, kom ihåg att tvätta/sprita händerna. 
  • Max två personer i sadelkammaren, så försök vara effektiv när du är där så slipper andra vänta allt för länge. 
  • Vi kommer försöka vara ute så mycket som möjligt bara väder och underlag tillåter(alltså inte när det regnar mycket/snöar mycket/blåser storm eller är fruset), så ett tips är att klä sig lager på lager. På så sätt är det lätt att anpassa sig beroende på var lektionen hålls och man slipper frysa eller bli för varm. 2-3 gånger per termin och dag hålls även lektionerna i nya ridhuset, detta kommer stå på planeringen eller på hästtavlan. (Gäller inte onsdagsgrupperna)

Länk till ridsportförbundet ang. covid-19.
Terminsplaneringen kommer komma upp på tavlan snarast möjligt men vi har haft lite problem med tekniken. 
Vill även påminna om att det inte är ridning på röda dagar eller när det är tävling. Vilka dagar det är kommer stå på terminsplaneringen så håll koll där. På teorilektionerna räcker det att ni kommer till utsatt tid om inte ridläraren meddelar något annat (alla grupper har två teoritillfällen per termin enligt plan). Framåt våren/sommaren blir det även uteritter under någon/några dressyrlektioner.
Kom även ihåg att meddela om ni ändrar adress, mail eller telefonnummer så ni får information! 
Skribent: Dorothee Grelle
Epost: This is a mailto link

Sponsorer:

Salhamm - Redskap för hästanläggningar

Svenska Spel

Hebygårdar
Sala Sparbank

Glada hästen i spiltan

Washap

ICA Heby

Postadress:
Heby RF - Ridsport
Annehill
74432 Heby

Kontakt:
Tel: 022431060
E-post: hebyryttarforening@o...

Se all info