Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


 
Det blev flera nya, fina placeringar från de svenska damerna när sprinten avgjordes i Arber. Bäst gick det för Ingela Andersson som slutade tvåa.
 
Det blev dubbelt svenskt på pallen för de svenska damerna när kortdistanstävlingarna avgjordes i IBU Cupen i tyska Arber.
 
Imorgon, torsdag, fortsätter IBU-cupen, nu i tyska Arber. Det svenska laget hoppas att hålla i trenden med åtminstone en pallplats per tävlingsort.
 
27 januari drar säsongens Junior-VM igång i Osrblie, Slovakien. Nu är det klart vilka svenska skidskyttar som tävlar om medaljerna.
 
Fotboll var inget för Peppe Femling, men att det blev just skidskytte var faktiskt en slump. Nu ser 26-åringen fram emot VM på hemmaplan. – Man räknar verkligen ner nu.
 
Det är nu klart att Dala Järna IK kommer att arrangera Riksfinalen 2019. Tävlingarna avgörs 23-24 februari på Snöå Skidskyttestadion (observera framflyttat datum).
 
Det var mindre blåsigt på vallen under söndagens tävlingar i Sollefteå, med bättre skjutresultat som följd. Juniorerna Sara Andersson och Emil Nykvist tog sina andra segrar för helgen, liksom Gabriel Stegmayr bland herrseniorerna.
 
Efter nollskytte och bra åkning tog Johanna Skottheim sin första individuella pallplats i IBU-cupen, när helgens andra sprint avgjordes i Duszniki Zdroj. – Jag var glad för resultatet igår så det var jättekul att få toppa det.
 
Det blev två svenskor bland de tio främsta i söndagens sprint i Duszniki Zdroj. Johanna Skottheim förbättrade fjärdeplatsen från igår och tog sin första pallplats som tvåa, efter fullt skytte och riktig stark åkning - och med Chardine Sloof som 10:a.
 
Sverige var aldrig med på allvar i kampen om pallplatserna i herrarnas stafett i Oberhof. Men tack vare starka sträckor av Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson blev laget femma i mål, efter att Sebbe spurtade ner både Norge och Italien.
 
Det blev stora omkastningar i damernas världscupstafett, där snö och luriga vindar gjorde det svårt på skjutvallen. Det svenska laget åkte på två straffrundor, men Hanna Öberg körde till sist upp laget till en respektabel sjundeplats.
 
Det var fortsatt svåra förhållanden på skjutvallen när Junior-SM fortsatte med masstarter under lördagen, tävlingar som också ingår i Swe Cup. Det bjöds på flera täta dueller, med Emil Nykvist och Annie Lindh som några av de lyckliga vinnarna.
 
De svenska damerna stod för en ny stark laginsats i dagens sprint i Duszniki Zdroj. Johanna Skottheim var tre sekunder från pallen som fyra, med Felicia Lindqvist på placeringen bakom och Ingela Anderson som sjua. Herrarna var tyvärr långt efter.
 
Trots ett lysande utgångläge lyckades inte Sebastian Samuelsson hålla ihop skyttet i jaktstarten i Oberhof, utan föll till 39:e plats i mål - två placeringar bakom Jesper Nelin. Johannes Thingnes Bö tog ännu en meriterande seger.
 

Postadress:
Hede SK - Skidskytte
Andreas Björns, Säterbergsvägen 4
84093 Hede

Kontakt:
Tel: 0703723778
E-post: ulf.hede@spray.se

Se all info