Hoppa till sidans innehåll

DM avslutning

08 JUL 2020 07:20
Så var DM över för denna gång. Det var i år ett annat upplägg med 7 deltävlingar. Det har varit trevliga kvällar på Gunder Hägg Stadion med fina resultat.
  • Skapad: 08 JUL 2020 07:20

Så var den sista DM-kvällen avklarad. Det har gått bra för våra tävlande från Hedesunda.
Den sista kvällen stod det stora fokuset på Coach Niklas som skulle debutera på 3000 meter hinder men mer om det senare.
Sara avslutade DM med spjut. Där blev det återigen en guldmedalj i F17-klassen och ett nytt klubbrekord.
Rasmus var under sista kvällen med i tresteg och häck. Först ut var tresteg. Där fick han till två riktigt bra hopp i inledningen som tyvärr var knappa övertramp. Bästa giltiga hopp kom i sista omgången även om orken tröt lite då. Det var straxt under pers och det räckte idag till en tredjeplats men silver i DM då tvåan ej var från distriktet och endast 1 cm före. Dagens andra gren var 80 meter häck. Där börjar tekniken sitta rätt bra bra och det blev nytt pers med 12,20.
Så går vi tillbaka till coachens lopp på 3000 meter hinder. I ensam majestät likt Therese Johaug så körde han igenom loppet. Starkt påhejad av den lilla skara publik som fick vara på arenan kämpade han sig runt i något han inte gjort tidigare. Vattengraven togs elegant sju gånger under loppet. Måltiden var att klara 11,30. Med en första km på 3,29 så borde det gå även om den öppningen var lite väl snabb enligt beräkningarna. Väl i mål stannade klockan på 11,21,28 som nu är nytt klubbrekord.
Som en summering måste det sägas att årets DM har varit lyckade för våra aktiva. Sara har tagit 4 guld dessa veckor. Innan årets upplaga hade ingen tagit medalj på seniorsidan för damer på 30 år. Nu tog Elina hem 3 stycken. Rasmus tog hem tre silver och slutligen ett nytt guld på herrsidan, det första på 10 år och det i ett hinderlopp. Nu tar vi ett par veckor med lite lättare egenträning för att sedan köra på med nya framgångar i augusti.

Skribent: Niklas Berg
Epost: Adressen Gömd


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare denna månad:

Postadress:
Hedesunda IF - Friidrott
Niklas Berg, Norra Lillängsvägen 63
81845 Hedesunda

Kontakt:
Tel: 0720807228
E-post: niklas.berg76@gmail....

Se all info