Hoppa till sidans innehåll

Inne USM 2020

09 MAR 2020 09:19
Helgen den 7-8 mars var det inne USM i Örebro. Hedesunda representerades där av Sara Rask i F16 och Rasmus Berg i P15. Det var en helg som över lag bjöd på spännande tävlingar och flera fina resultat.
  • Skapad: 09 MAR 2020 09:19

Det var första USM för Sara och Rasmus. Det var roligt för de att få vara med om detta och allt var det innebär med calling och inmarch före grenarna. Rasmus var först ut på lördagen. Han tävlade där i tresteg och höjd. Första gren var tresteg. Redan i första hoppet blev det nytt pers. Därefter ökade han på det i andra hoppet med ett resultat som räckte till en finalplats. Han slutade där på en fin 8:e plats med 11,42 och pers med 42 cm.
Därefter var det dags för höjd. Det var ett tajt program så det var bara att gå från tresteget och mäta in ansats, två inhopp och sedan köra. Det märktes också då det var lite darr på ribban vid något hopp. Väl uppe på 1,69 fick han på en riktigt bra träff och hade bra med luft till ribban. Nästa höjd var 1,72 vilket var 1 cm över pers. Det blev lite för svårt denna dag men tre bra försök blev det. Detta ledde till en slutgiltig 9:e plats i höjden. Vinnare i både tresteg och höjd blev Gefles Thirachai Schröder.
På söndagen var det dags för Sara att tävla och övriga att vara publik. Tyvärr hade Sara haft lite problem med förkylning under uppladdningen. Det var också tidig start på morgonen med samling  redan innan kl 8 i hallen. Där var det uppvärmning, calling och inmarch. Sara öppnade sedan tävlingen med ett kast på 9,90 vilket är en bit från pers. Det andra kastet blev inte godkänt. I tredje och sista fick hon inte till det riktigt och stannade där på 9,25. Detta ledde till en slutgiltig 19:e plats.
Ett stort grattis till dessa två för ett väl genomfört USM.
Söndagen bjöd också på andra fina tävlingar som var spännande att se. T ex längd i P15 där det skiftades placeringar under nästan hela tävlingen. Eller höjd i P16 som Melvin Holm vann på hela 2,10. I vikt för F15 blev det också en till medalj till Gefle via Alva Nylander som tog ett silver.
Summerar en trevlig helg i Örebro och nya erfarenheter att fått vara med om.

Skribent: Niklas Berg
E-post: Adressen Gömd


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare denna månad:

Postadress:
Hedesunda IF - Friidrott
Niklas Berg, Norra Lillängsvägen 63
81845 Hedesunda

Kontakt:
Tel: 0720807228
E-post: niklas.berg76@gmail....

Se all info