Hoppa till sidans innehåll

Mondo Indoor

10 FEB 2020 10:21
Vilken friidrottshelg det har varit. Duplantis slog ett fantastiskt världsrekord på lördag kväll. Det blev dubbelseger för Sveriges damer och herrar under Nordenkampen. Hedesundas ungdomar ville då inte vara sämre.
  • Skapad: 10 FEB 2020 10:21

Under lördag och söndag så var det stortävlingen Mondo Indoor i Uppsala. Mondo själv var ej på plats (passade ju på att slå världsrekord) men stora delar av ungdomseleiten var det. I och med detta så var det tuff konkurrens för våra ungdomar som tog sig dit för att tävla.
Först ut på lördagen var Rasmus Berg. Där var det höjdhopp som gällde först. Det blev en spännande tävling där en efter en föll bort. På nya pershöjden 1,65 så var det dock fortfarande 8 stycken hoppare kvar. Det fortsatte sedan med stabilt hoppande och det blev till slut en fin tredjeplats med det nya klubbrekordet 1,71. Efter det var det dags för tresteg. Där tröt dock orken en del efter höjdens urladdning. Trots det blev det nytt pers och klubbrekord med 11,00 och en fin finalplats och slutlig 7:e plats.
På söndagen var det tjejernas tur och de ville inte heller vara sämre. Först ut var Sara Rask i F17 vikt. I sitt första kast gjorde hon fina 10,36 som var en cm från pers. Därefter blev det övertramp. Sara kom dock tillbaka och i tredje kastet blev det pers och nytt klubbrekord med 10,67. Efter Sara var det Elina i F19 vikt. Elina kör där med en två kilo tyngre vikt. Hon gick ut hårt och slog pers och klubbrekord redan i första kastet med 9,66. Det blev också Elinas längsta kast.
Summeringen får bli med beröm godkänt. Av fyra starter så blev det fyra nya klubbrekord. Starkt jobbat.

Skribent: Niklas Berg
Epost: Adressen Gömd


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare denna månad:

Postadress:
Hedesunda IF - Friidrott
Niklas Berg, Norra Lillängsvägen 63
81845 Hedesunda

Kontakt:
Tel: 0720807228
E-post: This is a mailto link

Se all info