Hoppa till sidans innehåll

Summering av 2020

26 SEP 2020 10:02
Säsongen 2020 blev en konstig säsong med tanke på covid-19. Alla vanliga tävlingar ställdes in men det blev istället en hel del småtävlingar som våra aktiva gjorde fina resultat.
  • Skapad: 26 SEP 2020 10:02

Året började inomhus när det fortfarande gick att tävla. Höjdpunkten där blev inomhus SM där Rasmus och Sara deltog. Båda gjorde där fina resultat i sitt första SM. Sara i slägga med en topp 20 placering och Rasmus i höjd (9:a) och tresteg med en finalplats (8:a). Sedan kom en utomhussäsong som inte blev som den brukar som sagt. Sara gjorde där en riktigt bra säsong i slägga med att öka sitt pers med drygt 10 meter. Då det i år bara var de 16 bästa som fick åka på SM utomhus så snubblade Sara tyvärr på målsnöret och hamnade utanför där med bara 2 decimeter. Hon gjorde sedan en fin hemmatävling där hon återigen persade och det resultatet hade i SM räckt till en 12:e plats. Elina gjorde också fina framsteg under säsongen. I slägga ökade hon sitt pers med till slut drygt 6 meter. Hon satte också ett par fina klubbrekord på damsidan. Raderade bland annat ut rekorden i slägga och diskus som var 60 år gamla. 
Rasmus gick under våren över till GIF för att kunna få vara med i lagtävlingar. Där blev det också en bra utesäsong. Det blev fler fina pers i hoppgrenarna samt en fin utveckling i kort häck. Han kvalade också in i tre grenar till sommarens SM. Han deltog där i två av de. Höjden gick bra och han var där nära pers och kom till slut 8:a. I tresteg blev det tyvärr ett par nätta övertramp på de bästa hoppen och en slutlig 15:e plats. Säsongen avslutades med lagfinalen i Kraftmätningen (lag SM för 15-åringar). Det blev en fin avslutning på säsongen med pers i samtliga fyra grenar. Det blev också en fin skalp i höjd med 1,80 och seger i grenen.
Även Hedesundafostrade Adam Söder har gjort en bra säsong och toppade sin säsong med en 4:e plats i SM i diskus och en 5:e plats i stafett SM.
Vår yngre grupp har också gjort en riktigt fin säsong. De har under hösten varit 40 st och fler ibland på sina träningar. Roligt att se att det finns unga talanger som kommer underifrån. Vi hoppas där att de får komma ut på lite mer tävlingar under nästa säsong.
Efter några veckors vila så börjar nu uppladdningen för en innesäsong som förhoppningsvis kan bjuda på en del vanliga tävlingar igen.

Nya klubbrekord finns på länken nu:https://idrottonline.se/HedesundaIF-Friidrott/globalassets/hedesunda-if---friidrott/dokument/klubbrekord-fran-12-ar-10.pdf

Personliga Rekord listan är nu också uppdaterad:https://idrottonline.se/HedesundaIF-Friidrott/Resultat/PR-Ligan/PR-Ligan2020

Skribent: Niklas Berg
E-post: Adressen Gömd


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare denna månad:

Postadress:
Hedesunda IF - Friidrott
Niklas Berg, Norra Lillängsvägen 63
81845 Hedesunda

Kontakt:
Tel: 0720807228
E-post: niklas.berg76@gmail....

Se all info