Hoppa till sidans innehåll

Häsenstadion invigd

14 MAJ 2016 16:46
Så har vår nya fina anläggning fått sitt namn på riktigt. Under lördagen så klipptes det band och namnet Häsenstadion är officiellt.
  • Skapad: 14 MAJ 2016 16:46

Det var en tapper skara med åskådare som kom för att bevittna invigningen av Hedesundas senaste tillskott av idrottsplats. Vädret bjöd på snålblåst, regn och låg temperatur. Dagen inleddes med tal av kommunalrådet Ann-Helen Persson. Hon tog upp arbetet som föreningen lagt ner för att få till stånd denna fina anläggning. Hon tog också upp att kommunen var väldigt stolta över vad som åstadkommits ute i Hedesunda trots att deras eget stöd kom mer på slutet av resan.

Efter talet var det så dags för vinnaren av namntävlingen av anläggningen att klippa bandet och låta arenan få sitt officiella namn. Det var Ebba Berg som höll i saxen och det vinnande namnet och numer namn på anläggningen är Häsenstadion. Detta följdes sedan upp av att föreningens ungdomar hade uppvisning i olika grenar.

Därefter var det dags att se hur ledarna i de olika sektionerna klarade av att springa och inleda tävlandet på stadion. Det var en stafett på 4x200 meter. Det var taggade ledare som kom till start och skaderisken var hög bland dessa gäng. Tack och lov så uteblev de. Då startskottet gick så drog hockeyn ifrån direkt och höll sedan sin ledning ohotad in i mål. Bland de andra var det jämnare och det hela avslutades med en het spurtduell mellan fotbollen och friidrotten. Fotbollen gick segrande ur duellen med det blev nästan målfoto som fick avgöra. Det här kan vara ett startskott på en återkommande tradition.

Sist på dagen så fick allmänheten testa på olika grenar och även försöka mäta sig med gamla klubbrekord. Bland annat försökte sig flera på att slå kulrekordet på herrsidan. Det var dock ingen som var riktigt i närheten trots användandet av en 

4 kilos kula mot den på 7,26 kg som herrar använder.

Vi vill från friidrottens sida tacka alla som tog sig upp för att föj´lja invigningen på plats. Vi vill också rikta ett stort tack till alla som hjälpt oss att få till denna anläggning. Den har gjort att vi nu kan träna alla olika slags grenar på ett vettigt sett. Den har också lett till ökad aktivitet bland bygdens ungdomar. Just nu tränar mellan 50-55 barn och ungdomar med oss.

Hasenstadion2Invigningstal med Ann-Helen Persson

Hasenstadion1Bandklippning av Ebba Berg

Hasenstadion4Regntrotsande publik

IMG_2556[1]Sektionslagen i stafetten

IMG_2565[1]Gratulationer från Svenska friidrottsförbundet

Skribent: Niklas Berg


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare denna månad:

Postadress:
Hedesunda IF - Friidrott
Niklas Berg, Norra Lillängsvägen 63
81845 Hedesunda

Kontakt:
Tel: 0720807228
E-post: This is a mailto link

Se all info