Hoppa till sidans innehåll

Inlagda Gurkspelen

20 JAN 2020 09:05
Helgen den 18-19 januari var det tävlingar i Västerås. Under söndagen var det de äldre som tävlade och där representerades Hedesunda av Rasmus Berg.
  • Skapad: 20 JAN 2020 09:05

Söndagen den 19:e januari var vikt för de äldre friidrottarna 15 år och uppåt. Rasmus  deltog där i tresteg och höjd. Första grenen var tresteg. Där slog han till redan i första omgången med ett hopp på 10,95. Med det tog han ledningen direkt. Det var också ett rejält pers och nytt klubbrekord. Med detta hopp ledde han sedan tävlingen igenom fram till sista omgången. Där fick han en riktig träff och var klart över 11 meter. Tyvärr så blev det rödflagg efter att kontrollerat plankan mer än en gång konstaterades ett knappt övertramp. Det gjorde också att segern gick till Alex Eriksson, Alunda, som i sista omgången gick förbi med ett hopp på 11,08. Bra tävling blev det i alla fall och en andraplats.

I höjd blev det en ny batalj med Alex från Alunda. Här testades att gå in på en rätt hög höjd då formen kännts bra på slutet och även inhoppningen gick bra. Efter lång väntan blev det dock lite nervöst då det blev två rivningar men ett lyckat tredje försök. Nästa höjd på 1,59 gick också bra med en fin träff och klart över. På 1,62 var det en hårfin rivning i första och sedan orkade han inte riktigt ladda om utan stannade på 1,59. En bra höjd och tävling det också. Det blev dock så att Alex vann även denna gren. De hade båda samma sluthöjd men Alex hade något färre rivningar på vägen. Det blev en erfarenhet rikare och nya tag nästa tävling.

Skribent: Niklas Berg
E-post: Adressen Gömd


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare denna månad:

Postadress:
Hedesunda IF - Friidrott
Niklas Berg, Norra Lillängsvägen 63
81845 Hedesunda

Kontakt:
Tel: 0720807228
E-post: niklas.berg76@gmail....

Se all info