Hoppa till sidans innehåll

Kraftmätningen kval

07 JUN 2020 12:37
På nationaldagen var det kval till Kraftmätningen (ett slags lag SM för Pojkar och flickor 15 år). Hedesunda har där en representant i Gefle IF:s lag i form av Rasmus Berg. Det blev en bra dag med många fina resultat.
  • Skapad: 07 JUN 2020 12:37

På grund av restriktioner som råder så avgörs årets kval på varje ort för respektive lag. Igår var det dags för GIF:s lag att göra sin tävling. De 16 bästa lagen går sedan till en final i höst. Om restriktionerna har släppts då så blir den på Ullevi i Göteborg.
Rasmus deltog i fyra grenar. Den första grenen var 80 meter häck där det blev nytt pers på 12.66 en tid som står sig väldigt bra för hans åldersklass. Gren två var favoritgrenen höjd. Även där blev det nytt pers utomhus med fina 1,74. Tredje grenen var spjut. En gren han normalt inte tävlar i men gjorde nu för att ta poäng för laget. Här kom det in ett rejält regnoväder men det stoppade inte persjakten. Det blev nytt pers även där med 1,5 meter på 35,52. Sista grenen för dagen var längd och med ett hopp på 5,53 så avslutades dagen med ett pers också.
Laget gjorde också en bra insats och ligger just nu på 5:e plats i den mixade klassen och i den rena pojkklassen så leder de. Nu återstår det en kvalhelg den kommande helgen men en finalplats ser det ju ut att bli.
Nästa helg kommer också delar av detta lag att tävla i Hedesunda i en kast- och hopptävling på lördagen. Där kommer också våra andra äldre deltagare att vara med, Sara och Elina. Det ska bli spännande och se dessa tjejer har gjort en fantastisk utveckling under vintern i främst slägga. Det blir nog fina pers då också.

Skribent: Niklas Berg
Epost: Adressen Gömd


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare denna månad:

Postadress:
Hedesunda IF - Friidrott
Niklas Berg, Norra Lillängsvägen 63
81845 Hedesunda

Kontakt:
Tel: 0720807228
E-post: niklas.berg76@gmail....

Se all info