Hoppa till sidans innehåll

Mosaikenspelen 2020

16 AUG 2020 09:25
Mosaikenspelen firade i år 5 årsjubileum som tävling. På grund av rådande läge i samhället så blev det en tävling och jubileum på ett annorlunda sätt.
  • Skapad: 16 AUG 2020 09:25

2020 var det så dags för den 5:e upplagan av Mosaikenspelen. Det blev i år ett annorlunda upplägg på tävlingen. Det blev trots detta en mycket lyckad tävling som fick beröm från både ledare och den lilla publiken som var på plats. Upplägget blev att köra i olika tidsblock. Dagen delades upp i tre block där max 30 deltagare fick vara med per block. För att få ihop funktionärer så fick alla anmälda ha med en förälder som hjälpte till som funktionär. Det bjöds också på strålande väder vilket också ledde till många fina resultat och nya Mosaikenspelrekord.
Tyvärr så lyste deltagandet från hemmaklubben med sin frånvaro detta år. Den lilla skaran som deltog gjorde det med bravur och tog hem fina skalper under dagen.
Först ut var Harry Lennholm. Han var ensam i bland pojkar 10 år och tävlade därför med de som var ett år äldre. Det var dock inget som hindrade Harry från bra resultat. I 60 meter kom han tvåa i sitt heat på fina 9,89. I längd så slog han på med ett nytt personligt rekord.
Senare på dagen så klev de äldre in i tävlingen. Där var Elina med utom tävlan då hon är något år för gammal nu. Hon gjorde där fina resultat i kula och slägga där hon var nära sina pers. Hennes bästa resultat under dagen kom dock i diskus. Där slog hon till med hela 26,96 och med det slog hon ett 60 år gammalt klubbrekord på damsidan för seniorer. Grattis till det Elina.
Sara gjorde också fina resultat under dagen. Hon började även hon med att slå ett pers i diskus. I kula blev det ett helt ok resultat. Hon avslutade sedan dagen med nytt pers och klubbrekord för flickor 17 i slägga med 38,40.
Rasmus var denna dag endast med i längd. Han satsade där på att göra ett resultat som skulle ta honom till USM i grenen. Taggningen var dock kanske för stor då det blev ett par riktigt fina hopp i närheten av gränsen men tyvärr med knappa övertramp. I det godkända hopp han fick var det i närheten av hans pers vilket inte riktigt räckte. Han är dock kvalificerad i tre andra grenar så där önskar vi honom lycka till nästa helg i Sollentuna.
Får avsluta med att tacka alla som ställde upp som funktionärer och gjorde denna dag och tävling möjlig att genomföra. Stort tack till alla tävlande också som gjorde dagen till en trevlig dag med glatt humör och fina resultat. 
Vi hoppas så klart se er åter nästa år och då förhoppningsvis med lite andra förutsättningar igen.

Resultat 2020: https://idrottonline.se/HedesundaIF-Friidrott/globalassets/hedesunda-if---friidrott/dokument/resultat-mosaikenspelen-2020.pdf

Skribent: Niklas Berg
Epost: Adressen Gömd


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare denna månad:

Postadress:
Hedesunda IF - Friidrott
Niklas Berg, Norra Lillängsvägen 63
81845 Hedesunda

Kontakt:
Tel: 0720807228
E-post: niklas.berg76@gmail....

Se all info