Hoppa till sidans innehåll

Resultattävling Häsenstadion

14 JUN 2020 07:40
Under lördagen var det resultattävling på Häsenstadion för ungdomar från 13 år och uppåt. Vädret bjöd på en kanondag som resulterade i många fina resultat.
  • Skapad: 14 JUN 2020 07:40

Resultattävlingen på lördag bjöd på både härligt väder och fina resultat. För våra ungdomar från Hedesunda gick det riktigt bra under dagen.
Elina gjorde sin andra tävling för säsongen. För henne började det med kula. Där blev det ett nytt pers på 8,06. Det innebar också klubbrekord för F19 men också bara en meter kvar till seniorrekordet. Diskus var nästa gren på programmet. Där höjde hon sitt pers med över metern. Nytt klubbrekord i F19 även där. Där var det också bara lite drygt en halvmeter från seniorrekordet som är 60 år gammalt från 1960. Nya tag på DM på måndag så kanske rekordet ryker då. Sista grenen för dagen var slägga. Nytt pers och klubbrekord där också så klart. Över 30 meter och där slog hon även seniorrekordet. Roligt att se utvecklingen hos Elina som går framåt i alla kastgrenar nu.
Sara Rask gjorde sin förstatävling för säsongen och även hon körde kastgrenarna. Först ut kula där det blev några bra stötar men inte riktigt upp på persnivå. I diskus däremot så slog hon till med 17,93 och ett pers med över tre meter. Sist ut på dagen var slägga som är Saras favoritgren. När man ser kasten och resultaten så förstår man varför. Hon har här gjort en rejäl utveckling under vintern och persade med över 8 meter. Nytt pers lyder nu på 37,29 som även är nytt klubbrekord i F17. Även om det är sparsamt med tävlingar just nu så tar detta in henne på en 12:e plats på Sverigelistan i F17 just nu.
Sist ut för dagen var Rasmus. Han körde på med hoppgrenarna som också stod på programmet idag. Där var tresteg först ut för dagen. Med en fin och jämn hoppning så landade ett nytt pers till slut på 11,90 att jämföras med 10,47 som han gjorde just här i augusti förra året så förstår man lite utvecklingen där. Det innebär en 2:a plats på årsbästalistan efter träningskompisen Thirachai som slog till med hela 13.49 denna dag. Andra gren ut var längd. Även där blev det ett fint nytt pers på 5,57 och seger i grenen. Sista gren ut var favoritgrenen höjd. Där blev det återigen en bra tävling och fina 1,72. Han har där hittat en fin stabilitet med resultat över 1,70 i alla årets tävlingar.
En trevlig dag blev det som sagt och nu väntar närmast Dm kommande två veckor innan det blir lite sommarvila och egen träning för gänget.

Skribent: Niklas Berg
Epost: Adressen Gömd


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare denna månad:

Postadress:
Hedesunda IF - Friidrott
Niklas Berg, Norra Lillängsvägen 63
81845 Hedesunda

Kontakt:
Tel: 0720807228
E-post: niklas.berg76@gmail....

Se all info