Hoppa till sidans innehåll

Svealandsmästerskapen

18 MAR 2019 14:53
Helgen den 16-17:e mars var det Svealandsmästerskap för 13-14-åringar. Stora delar av de bästa i åldersklasserna hade samlats i Örebro för att göra upp. Det blev en trevlig helg med bra resultat för våra egna Hedesundakillar.
  • Skapad: 18 MAR 2019 14:53

På lördagmorgonen for bussen ned till Örebro med förväntasfulla ungdomar från Gästriklands olika klubbar. De kämpade alla på tappert i hårt Sverigemotstånd. Från Hedesunda åkte Rasmus Berg, Kiseri Ezuz och Alfred Ekström ned. Alfred tävlade i P13. Han har i vinter tränat mycket skidor och hade inte så många friidrottsträningar i kroppen. Trots detta så lyckades han sätta ett par olika personliga innerekord bland annat i kula och 60 meter vilket var bra jobbat. Lite mer träning i benen hade Rasmus och Kiseri som kört på hela vintern. De gjorde också fina tävlingar båda två. Kiseri satte nya pers i längd och höjd samt gjorde bra ifrån sig i tresteg och stav. Höjden var helgens topp där det blev ett pers på 8 cm och en sjätteplats. Rasmus började med pers i stav och följde upp med pers i tresteg. Även här nåddes bästa resultatet i höjd. I en jämn tävling så blev det till slut en fjärdeplats, med en hårfin rivning på pershöjd för ett brons.

För övriga i laget gick det också bra och Gästrikland tog en sjätteplats vilket är ett bra resultat. Det blev också två guld, två silver och två brons med hem till Gästrikland. Som sammanfattning kan bara sägas att alla gjorde en kanonhelg och att det verkar som att alla haft en rolig helg med att tävla, heja på varandra och umgås.

Skribent: Niklas Berg
Epost: Adressen Gömd


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare denna månad:

Postadress:
Hedesunda IF - Friidrott
Niklas Berg, Norra Lillängsvägen 63
81845 Hedesunda

Kontakt:
Tel: 0720807228
E-post: This is a mailto link

Se all info