Hoppa till sidans innehåll

Tävlingspremiär 2020

17 MAJ 2020 07:40
Lördagen den 16 maj var det tävlingspremiär för utesäsongen 2020. Under rådande läge hålls inga större tävlingar under vår och försommar men lokala småtävlingar får hållas. Det blev också en bra dag resultatmässigt trots väder och tidigt på säsongen.
  • Skapad: 17 MAJ 2020 07:40

Det var ett växlande väder under säsongens första tävling. Gradantalet var blyga 8-10 grader. Det växlade mellan moln, sol, hagel och lätt regn. Det hindrade dock inte våra ungdomar från att prestera på topp. 
Från Hedesunda var Elina Erlandsson med i tre grenar. Först ut för henne var kula och där slog hon till direkt med ett nytt pers på 7,48 samt nytt klubbrekord. Därefter var det spjut. Det blev även där ett par fina kast även om hon inte riktigt kom upp på pers. Hennes avslutande gren var längd. Där gjorde hon också några fina hopp och det slutade bara en bit under pers.
Rasmus Berg var också med under dagen i fyra grenar. Då han vill vara med i lagtävlingar nu så har han gått över till GIF men tränar både på hemmaplan och i Gävle för tillfället. Det blev också för honom en kanondag. Första grenen var 80 meter häck. Där blev det en andraplats och bara 85 hundradelar från vinnaren som under senaste ungdoms SM kom 4:a i häck. Detta följde han sedan upp i höjd med nytt pers på 1,77. Hade han varit kvar i HIF under denna tävling hade det varit nytt seniorrekord i höjd. Dagen fortsatte sedan med fina 33,95 i spjut. Det blev sedan en avslutning i längd där han tog sig över 5 meter för första gången och då tre gånger med 5,21 5,30 och 5,33.
För Rasmus väntar närmast ett kval i lagtävlingen Kraftmätningen. Där ser det lovande ut för laget som har stora chanser att ta sig till finalen i höst.

Skribent: Niklas Berg
Epost: Adressen Gömd


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare denna månad:

Postadress:
Hedesunda IF - Friidrott
Niklas Berg, Norra Lillängsvägen 63
81845 Hedesunda

Kontakt:
Tel: 0720807228
E-post: niklas.berg76@gmail....

Se all info