Hoppa till sidans innehåll

Ungdoms EM silver till Lill-Calle

2018-07-08 10:21
Vi bugar och bockar och gratulerar Hellas Carl af Forselles i mängder till otroligt trestegshoppande. Och en mycket välförtjänt Ungdoms EM medalj.
  • Uppdaterad: 2018-07-08 10:29

Vikingen Calle slår till igen.
På samma arena som han knep Europeiskt Ungdoms OS brons i höjd förra året blev det nu ett silver på Ungdoms EM i tresteg. Nu håller vi tummarna för för fler mästeersskapa i Györ. Först brons året efter silver och vad blir det då tredje året?

Regn, regn och åter regn under tävlingen. Något som vi Svenskar är vana med. Vi tränar i regn och rusk, i snö och drivis...så FÖRDEL Calle och alla svenskar.

Med den inställningen är det lätt att bemästra alla olika förhållanden. Och det är en av Calles stora styrkor, inget gnäll – bara kör.

I första hoppet närmast pulveriserade han sitt motstånd. Flera av killarna i finalen hade aldrig hoppat från 13 meters planka, vilket är ett krav på våra Senior SM i Sverige och faktiskt står i UEMs manualer. Så det tog några omgångar innan övriga kilar vant sig vid planka och regn. 

15.36 utan att träffa plankan och i hällregn, Vad månde bliva. Just nu Sverigetvåa bland män, Europatvåa i U18 (under 18 år). Calle ledde ända fram till slutet av femte omgången men där passerade förhandsfavoriten Cakir med ett 15.62-hopp. 

Tresteg är en av friidrottns mest belastande grenar och kräver lång återhämtning, vilket Calle inte hann med. Så tyvärr var kroppen sliten både av mental och fysisk urladdning. 10-kampen inleddes med 100m, Calle var lite för het i blocken ooch fick en personlig varning. Fick ta det lugnt i nästa start, kom aldrig in i loppet och sprang stelt. I längdhoppet hade foten bstämt sig för att strejka, svarade inte alls. Trots detta försökte Calla hitta känslan och genomförde kula och en bra höjdtävling för att sedan välja att bryta och satsa på resten av säsongen och karriären och kunna njuta av sitt nyvunna silver. Förnuftigt

Grattis Calle

Skribent: Jeanette Hallgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

Du kan även sponsra klubben
genom att använda

för dina inköp!

Du sparar också pengar!

<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>

<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>

Mattes-minnesfond

<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>

 Köp dina tränings- och

tävlingkläder i vår
WEB-SHOP!

<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>

Paket

<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>

Samarbetspartners
Sponsorer


BStenson


 

Prinero_v3_med ny slogan_CMYK

 

 


Stockholms stad_logotyp2014


Postadress:
Hellas Friidrottsklubb - Friidrott
Box 32017
12611 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info