Hoppa till sidans innehåll

Idag begravs eldsjälen Hans Sköldsäter

24 OKT 2019 13:53
Sankt Botvids kapell i Huddinge kl 15.00
  • Uppdaterad: 24 OKT 2019 13:53

Vad är en eldsjäl? Ordboken bekriver det;
"En person som har en brinnande entusiasm för något. Eldsjälen engagerar sig ofta ideellt för en ideell förening eller för en egen sak och anser att något är såpass viktigt att det är värt att lägga ner sin tid och sitt liv för att förbättra eller arbeta med det."

Den 6 oktober bröts återigen en gren på Eldsjälsträdet, den här gången var det Hans Sköldsäter som äntligen fick förenas med sin hustru Sonja som avled maj 2018.

Hasse var en av de goda människorna! Han hade alltid ett gott ord att säga till alla i sin omgivning, han ställde upp för alla i alla väder och alltid med ett leende på läpparna! 

För den ideella världen är Eldsjälsträdet viktigt, tyvärr bryts det grenar oftare än nya växer ut. Så snälla alla ni som läser detta, var rädda om era eldsjälar. I dagens samhälle vill många ha, men tyvärr färre ge. Ge av sin tid och engagemang. Förr oss ideella ledare, funktionärer med flera är ofta arbetsbelastningen stor och förväntingarna på oss höga. När det också blir färre och färre "Hassar" kvar till vår hjälp. Den ideella världen måste ta sig en ordentlig funderare på hur vi ska överleva.

Hasse var den som alltid ställde upp, både i egna klubben och i andras. Hasse var alltid med och hjälpte till på Hellaskastet, vår tävling och en av Sveriges största kasttävlingar utomhus. 

Han var en av de snällaste och vänligaste personer jag känt.

Som "rookie-tränare" i Huddinge AIS för nästan 20 års sedan hade jag ett glatt gäng barn i 7-8 års åldern. Vi tränade längdhopp, minns såväl när Hasse kommer om "läktarknuten" och viskar glatt "Du, när er träning är slut kan ni väl alla komma runt till mig och Sonja". Och det gjorde vi, där serverades det glass till alla barnen, som de varit och köpt, jag fick en kaffe. Vem gör det?! Jo våra starkaste och bästa grenar på Eldsjälsträdet. Minnen av vänlighet, givimidhet som jag alltid kommer att bära med mig.

Även om jag idag tillhör en annan klubb, fortsatte jag med mina samtal med Sonja och Hasse så ofta det bara gick. 

VILA I FRID, er gärning lever vidare

Glädjande har det startats en fond i Hasse och Sonjas anda.
SKÖLDSÄTERFONDEN
Sköldsäterfonden är tänkt att premiera, stötta, visa uppskattning i form av ett pris/stipendium till någon som jobbat ideellt i Hasse och Sonjas anda. Dvs lagt ner mycket tid och engagemang utan tanke på egen vinning och där arbetet varit till gagn för i första hand andra än en själv, inom en ideell organisation.

Tanken är att föreningar och/eller aktiva ska kunna nominera kandidater som sen väljs ut av fondens styrelse för premiering. Då det ofta är svårt för ideella organisationer att kunna visa sin uppskattning i form av gratifikationer, mer kostsamma presenter, resor eller dylikt för sina ideellt arbetande eldsjälar då budgeten oftast är ansträngd som den är redan för att räcka till verksamheten.

Fondens syfte är att hjälpa till att möjliggöra en lite större premiering till någon som gjort en långvarig eller särskilt engagerad ideell insats. Antingen vid en årlig utdelning eller en löpande utdelning av fondmedel.

Fonden är under skapande och har för närvarande ett konto nr 5364-3447132 i SEB som är öppet för de som vill hjälpa till att bygga upp fonden så vi kan hedra minnet av Hasse och Sonja med ett pris/stipendium under en lång tid framöver. Ange gärna ditt namn i medddelandet så vi vet vem som bidragit.

I första läget är fondens styrelse tänkt att bestå av några som känt Hasse och/eller Sonja väl och som på så sätt lättare kan bedöma vilka insatser som är i deras anda.

Är du en av dem som känner att du skulle vilja hedra Hasse och Sonja så bidra gärna med en valfri summa till fonden!

Jeanette Sténson Hallgren
Numera verksam i Hellas friidrott med med halva hjärtat kvar i den klubb som fostrat mig till den ledare jag är idag.

Skribent: Jeanette Hallgren
Epost: Adressen Gömd

 

<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>
Nytt nr ute!
2019 -2

<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>

<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>
Du kan även sponsra klubben
genom att använda

för dina inköp!

Du sparar också pengar! 

<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>

Mattes-minnesfond

<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>

 Köp dina tränings- och
tävlingkläder i vår

WEB-SHOP!

<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>

Paket

<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>

Samarbetspartners
Sponsorer


BStenson


 

Prinero_v3_med ny slogan_CMYK

 

 


Stockholms stad_logotyp2014


Postadress:
Hellas Friidrottsklubb - Friidrott
Box 32017
12611 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0793335528
E-post: This is a mailto link

Se all info