Hoppa till sidans innehåll

Junior och Ungdoms SM Ute – Hellas på topp

06 AUG 2018 14:00
Första SM:ena ute för i år är avklarade. Junior SM 17-22 år avgjordes på Källbrinks IP i Huddinge och Ungdoms SM 15–16 år på Enskede IP fredag till söndag 3 till 5 aug. Och som inte detta var nog så ordnade vi en stavtävling under söndagskvällen.
  • Uppdaterad: 06 AUG 2018 14:30

Som vanligt – skämmer våra duktiga aktiva bort oss med finfina prestationer. Vi räknar ihop åtta medaljer och tre poängplatser (topp-sex-placering). Här följer en kort presentation av helgen.

Junior SM Fredag
Carl-Einar Eskonniemi Söderström, 99 fick det inte riktigt att stämma i stavhoppet. Trots ett stavsläpp (tappar greppet på staven) slutar han femma i P19. I längdhoppskvalet hoppar han längst av alla.

Våra mycket duktiga 01:or Carl af Forselles och Elias Sahlin, visade verkligen att de tillhör Sverigetoppen i sin ålder. Vi gratulerar Calle till trestegsguld i P17. Två killar på pallen i höjd, wow. Högst upp och svensk mästare Elias Sahlin och bronset till Calle.

Foto: Thomas Windestam DECA

JSM Lördag
En revanchsugen Carl-Einar gör en av sina bästa och jämnast längdtävlingar och kniper bronset i klassen P19. Mycket välförtjänt.

Rebecka Hallert, 96 gör sin livs bästa släggtävling slutar fyra i klassen K22, endast ynka 5cm till bronspengen. Enligt tränare Jörgen "Det kommer mycket mer, ingen idé att uppdatera Hellas klubbrekord än" .
Det ser vi framemot....kanske på Senior SM, Eskilstuna sista helgen i augusti. Bilden nedan är från Bottnarydskastet, fotograf Hasse Sjögren Deca.

Calle Af Forselles fortsätter sin framfart i P17 klassen och kniper silvret på 110mh bakom Benjamin Tinglöf, Ärla.

JSM Söndag
Spjutgiganten Carl Widenholm, 00 träder in matchen och vinner P19 spjut i överlägsen stil. Med största sannolikhet får han kliva i landslagsdressen nästa helg då Nordiska 19 års kampen avgörs i Danmark. 

Carl af Forselles tar även hem segern i stav och slutr fyra i P17 längd.

Grattis alla aktiva och coach Calle S, Sven och Jörgen på plats på JSM samt förstås alla hejande föräldrar, kompisar och andra. Tack för ert stöd.

Alla resultat hittar ni här
http://www.huddinge-friidrott.org/tavlingar/18/jsmusm17/180803.htm

USM på Enskede IP
Även Enskde IP bjöd på fina tävlingsförhållande närapå hela helgen. (tyvärr har vi inga bilder från USM än).

Fredag
Draina Kintu, 02 i klassen F16 springer fort på 100 meter och kvalificerar sig till semifinal. 
Bilge Kaya, 02 också i F16 enkelt vidare till längdfinal, kvalgränsen var satt till 5.25.
Klara Avebäck, 03 i F15 hoppar längdkval.

Lördag
Längdfinal för Bilge, tyvärr halv storm så fort Bilge kliver utan på ansatsbanan efter en helt stilla och mycket bra inhoppning. -3,2 i första +5,4 i andra och närapå nollvind gör att det är svårt att hoppa långt. Bilge slutar nia. Nu måste vi träna i mer i "stormvindar". Fast besluten att "ta en medalj", springer hon fort på 200m och kvalificerar till söndagens final. Även Draina springer försök på 200m. 

Klara i F15 värmer upp inför sitt trestegskval, kvalet ställs in och för Klara gäller det att ladda om sikta mot söndagens final.

Söndag
Klara bryter trestegsfinalen pga en känning i en fot. Mycket förnuftigt. Hon är en av landets främsta tjejer i sin gren och 15 år, mer kommer. De hopp hon hann med placerade henne ändå på en finfin åttondeplats.

När det är dags för Bilge och final på 200m öppnar sig himlen och regnet öser ner. Men det är lika för alla. Bilge får bana 6, en bra bana för hennes "stora löpsteg". Hon springer säkert in på bronsplats. 

Grattis alla aktiva och tack till föräldrar och kompisar som ställr upp i vått och torrt för era barn.

Resultat för USM
http://hammarbyfriidrott-statistik.se/Resultat/USM18/180803.htm

HEJA FINA HELLAS

Nu kör vi!

 

Skribent: Jeanette Hallgren
Epost: This is a mailto link

 

 

Du kan även sponsra klubben
genom att använda

för dina inköp!

Du sparar också pengar!

<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>

<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>

Mattes-minnesfond

<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>

 Köp dina tränings- och

tävlingkläder i vår
WEB-SHOP!

<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>

Paket

<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>

Samarbetspartners
Sponsorer


BStenson


 

Prinero_v3_med ny slogan_CMYK

 

 


Stockholms stad_logotyp2014


Postadress:
Hellas Friidrottsklubb - Friidrott
Box 32017
12611 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info