Hoppa till sidans innehåll

Svealandsserien på Sätra IP

2018-05-21 13:01
Att tävla i lag är bland roligaste som finns. Vi vann inte lagtävlingen, men vi hade absolut bästa hejarklacken
  • Uppdaterad: 2018-06-04 15:55

Vårt lag bestod av aktiva från 13 år till veteran, och som vi kämpade.

Funktionärer
I Hellas är vi bortskämda med bra och engagerade funktionärer. På vår lott hade vi Tresteget. Proffs-duon Roland Brygger med flaggan i handen och Lars Holm med pennan fixade galant uppgiften med hjälp av Ritva Eskonniemi, Magnus Billgren och Stefan Widenholm. Stort tack till er!

Hejarklack och laganda
Är vi kända för i Hellas, Ella Mattson, reserv idag, vann helt klart hejarklacksfighten.
Som Huvudtränare är det enormt starkt att se och höra alla heja på varndra. Ni som missat att se stafetterna som finns på film i vår Facebookgrupp, kolla in dem och lyssna på våra fantastiska hejarklack!!!

Stafetter
Så fort vi har en stafettpinne handen händer nåt, alla växlar som om vi inte gjode annat på våra träningar och presterar alltid lite extra.

Damlaget
Carline Cedergren, 02 (lång häck) startar bra, det drivet i steget har jag inte sett tidigare på "Carro". växklar säkert över till Lisa Olsson, 97 (tresteghoppare) som springer en kanonsträcka, växel till Sofie Tholander, 93 (längd) säkert och snabbt. Dessa två tjejer är så säkra att de kan växla i sömnen till varandra. På sista sträcken flyger supertalangen Bilge Kaya, 02 (längd/tresteg) fram. Hellas Damer trea i stafetten från bana 1. Grymt tjejer! Och betänk, tre hoppare och en lång sprint/häck i laget.

Herrlaget
Kiran Karström, 01 (längd) startar säkert och lämnar över till supersnabba och explosiva Carl-Einar Söderström Eskonniemi, 99 "CE" (längd/stav). CE springer snabbt och växklar till unga Olle Billgren, 04. Starkt att våga springa mellan två stora, snabba killar. Inget problem för Olle som säkert och sanbbt fixar båda växlingarna. Återigen en supersnabb sista sträcka av Elias Sahlin, 01 (höjd/längd/Häck). Även herrlaget bestående av främst hoppare och häcklöpare. 

Hopplaget
Stav

Elisabeth Gethun, 01, vanligtvis hoppar hon längdhopp. Tuffingen hann träna två gånger sen går hon in fixar poängen till lagt. Skönt att det finns tuffingar som vågar! Carl-Einar hoppar bra, fyra poäng till laget.
Längd
Bilge Kaya slutar tvåa med finfina resultatet 539, finns lite mer att göra i landningarna. Då blir det långt! Kiran Karlström säkrar killarna poäng, fint löpsteg, lite osäker vid plankan men bra jobbat! Båda dublerade med 200m, Bilges tid blir 26.58 och Kirans 24.63.
Tresteg
Lisa Olsson, tillbaka påbanan efter välbehövlig resa runt om i världen. Starkt att orka sex hopp. I avsaknad av Carl af Forselles, kliver Carl-Einar in och gör ett hopp för att säkra poängen, närmare bestämt två poäng. Tresteget går mitt i stavhoppet.
Höjd
Ett av dagens stora glädjeämnen, Elias Sahlin, 01 glider lätt  över 188. Här finns mer. Lite mer tävlingshopp kommer 2m igen. Lovisa Wickholm, 96 comebackade, efter utlandsstudier i höjd. 

Kastlaget
Carl Widenholm, 01 återigen stabilt spjutkastning och fick ett rejält styrkepass med supertunga herrsläggan.
Rebecka Hallerth, 96 kombinerade paradgrenen slägga med kula. Personbästa i kula. 
Stavhopparen Carl Sténson, 93 fick agera kastare under lagmatchen. Diskus nästan 32m och strax över 10 i kula, klart godkänt med tanke på att han inte kastat nåt på många år.
Sofie Tholander, vet som vanligt inte vilken gren det blir innan sista dagen. I år debuterade hon på diskus. Tufft att alltid våga göra det som behövs! Tack för det Sofie.
Vilda Dahlöf, 04 kastar damspjutet för första gången, personbästa!

Häck
110m häcker fick gå tomt, tyvärr. På damhäcken säkrade Lisa Olsson 3p.
400mh, först ut Carolinne Cedergren, fin kurva och bra sprunget. Olle Billgren bara 14 år, gör premiär på herrarans häckar 91 cm och 400m över dessa häckar efter enbart ett fåtal pass. Superbra gjort. hatten av! Olle fixar 3p och Carro 2p.

Löpningar
100m Draina Kintu, 02 och Elias Sahlin springer båda snabbt och säkert.
200m redan nämnt ovan
400m, Henrik Nilsson, tränare i team Mella ställer upp och säkrar poängen och Matilda Bergström, 05 yngsta men en av de tuffaste idag och team Mella.
800m, Gustav Nordenskiöld, 03 och Maria Mattson, veteran kämpar på bra! Tack för det!
1500m även här en av våra yngsta till start Filippa Östling, 05 som tillsammans med multisportaren Nicklas Gavlefeldt, veteran tog sig an distansen.
3000m, Så kul att se Axel Boij du Rietz, 00 tillbaks på banan och förstås allas vår härliga Ritva Eskonniemi, veteran som alltid ställer upp i vått och torrt.

Hinder
Återigen en av de mest heroiska insatserna stod Vera Raunch Landin, 01 för. Skulle egentligenvarit tomt, väl på plats "Jag ställer upp och kör". Aldrig sprungit distansen, aldrig klippt ett hinder eller vatten grav. Vera jobbar normalt på våra Friidrottskul, friidrott för små barn. Så tufft, Vera visar verkligen att inget är omöjligt och att våga är hälften vunnet. på Herrsidan sprang rutinerade Lucas Grönborg, 94. Han hann med en snabbkurs med Vera före start.

Tack för en härlig dag och tusen tack Roger från Svealands som alltid får dra ett mycket tungt lass.

Även om våra lag "åkte ur", tror jag vi var det lag som hade roligast av alla. Vi visar verkligen att vi är starka tillsammans och ibland är lagandan, att ha kul mycket viktigare än resultaten. Just att träffas många och tävla ihop oavsett ålder, grengrupp och grupptillhörighet är viktigt.

Tävlingsmässigt fick de flesta sin huvudgren, fleraUSM, JSM och SM kval för vår klubb fixades. Och så är vi ju alltid att räkna med när det gäller stafetter!

Resultaten hittar ni här
http://www.windathletics.se/svealandsserien2018_resultat.html

Tack ni kör vi ute 2018

Jeanette Sténson Hallgren
Huvudtränare

Skribent: Jeanette Hallgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

Du kan även sponsra klubben
genom att använda

för dina inköp!

Du sparar också pengar!

<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>

<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>

Mattes-minnesfond

<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>

 Köp dina tränings- och

tävlingkläder i vår
WEB-SHOP!

<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>

Paket

<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>

Samarbetspartners
Sponsorer


BStenson


 

Prinero_v3_med ny slogan_CMYK

 

 


Stockholms stad_logotyp2014


Postadress:
Hellas Friidrottsklubb - Friidrott
Box 32017
12611 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info