Hoppa till sidans innehåll

Börja friidrotta


Vill du börja friidrotta?

Vamt välkomna till Hellas Friidrott som 2017 nominerades, tillsammans med tre andra föreningar, till Årets Barn- och ungdomsklubb i hela Stor Stockholm med över 3500 föreningar. Att vi blev nominerade var just för att vi "lär ut friidrott på lekfullt och inkluderande sätt".  Idag är vi Nackas största friidrottsklubb. Vi har verksamhet både i Nacka och i Stockholm. Vi växer så det knakar och har alltid en gedigen kölista att få börja hos oss. 

Varför  Hellas friidrott?
I friidrotten tränar tjejer och killar ihop, vi är inte en idrott utan många i samma. Du kan hoppa, kasta, springa kort/springa långt, springa häck, springa hinder och springa långa lopp. Vi tränar, i äldre åldrar över, åldersgränser, ofta barn, junior svensk elit och veteran ihop. Vi tränar över grengruppsgränser. Sammantaget leder det till en enorm klubbkänsla och samhörighet.

Friidrottsträning för vilka
Hos oss är alla välkomna oavsett ambitionsnivå. Vi startar årligen nya grupper ofta under augusti. I våra grupper är föräldrar ledare, som vi utbildar. Under uppstart har alla grupper en fadder som hjälper till. Våra äldre aktiva hälsar ofta på och hjälper till med träningar , tips och råd. I friidrottsgrupp kan ni börja det år ni fyller 7 år.

 

Skillnad friidrottskul och Friidrottsgrupp

FRIIDROTTKUL
Idéen med friidrottskul är att få möjlighet att träna friidrott utan binda upp sig. Barnet kanske behöver få testa på, kanske ska familjen resa bort en längre period under året eller vill ni kombinera ffriidrott med flera andra idrotter. De flesta barn börjar med friidrottkul för att sedan börja i friidrottsgrupp.

Inga förpliktelser
På friidrottskul ställs inga krav på föräldrar att hjälpa till ideellt som funktionär eller tränare/ledare. Du bokar (ofta) fem gånger i taget. Passen leds av arvoderade  äldre Hellasaktiva. 

Ålder
Här kan man börja redan det år barnet fyller 5 år (i Lilla) och du kan vara upp till 10 år (Stora) för att vara med. Såklart kan vi ta emot äldre också om intresse finns. 
Beroende på antal deltagare delar vi in barnen i Lilla, Mellan och Stora gruppen. 

Vilken form av träning?
All träning är anpassade efter ålder. Lekfull friidrott för de yngsta och större utmaningar för äldre deltagare. Barnen får testa på att hoppa längd/tresteg, springa häck/sprint och massor av annat. För de äldre läggs stor vikt vid rätt löpteknik för att bli snabbare och spänstigare.

Friidrottskul går såklart jättebra att komplettera med andra idrotter, träning i befintlig friidrottsgrupp eller som ”testa-på-idrott”.

Vad igår?
Träning med arvoderad Hellasledare de gånger ni bokat er för, lokal/arena, överaskning (kan vara tröja/medalj eller annat, försäkring och diplom.

För anmälan och vilka Friidrottskul som startar inom kort
Välj Friidrottskul högst upp på menyraden. 
Tänk på att Friidrottskul är populärt och blir ofta fullt innan sista anmälningsdag, så anmäl dig i god tid. Att barnet gått en gång, garanterar inte plats till nästa omgång. Ny anmälan görs inför varje ny start.

Detta ingår inte
Möjlighet att tävla på friidrottstävlingar, träningskläder, rabatt på sommarläger och fri start på Hellasloppet.

FRIIDROTTSGRUPP
I friidrottsgrupp tränar du året runt, de yngre med avbrott för alla skollov eller då arena/gympasalshall/sporthall är upptaget av annat arrangemang.

Ålder
I friidrottsgrupp börjar barnet det år han/hon fyller 7 år.

Kölista och registrering för friidrottsgrupp
Alla måste först ställa sig i vår kölista,. Det kan göras innan barnet fyllt 7 år. Formulär för kölistan finns under menyn Träning.

Så snart det finns en ledig plats i någon grupp blir ni kontaktade. Nya grupper startas årligen under augusti.

Inför höstterminen 2019 kommer en nya grupper med födda 2008-2010 samt 2010- 2012 att startas.
Alla som kan hjälpa till som tränare/ledare har förtur och får ofta plats direkt i grupp.

Vilken form av träning?
Precis som i Friidrottskul anpassas träningen efter ålder och hur länge du tränat. Alla grupper har minst ett pass i veckan, äldre har två eller fler pass.

För aktiva från födda 2009 finns möjlighet till extraträningar. Håll utkik efter dessa på hemsidan och i vår Facebookgrupp "Hellas Friidrott". Under våren 2019 var dessa måndagar på Björknäs IP och fredagar på Sätra IP/Sätra Friidrottshall (födda 2009-2007)

Avgift
I friidrottsgrupp erläggs årsavgift, se huvumeny Medlem. Under Hösten har vi en prova-på-avgift för nya aktiva. Innan 31 januari ska årsavgiften vara erlagd. När årsavgiften är erlagd är du garanterad en plats i din grupp hela året ut.

Vad igår?
Träning, lokal/arena, försäkring, tillgång till Hellasmaterial (spjut/kulor/stavhoppsstavar/häckar m m), rabatt på våra Friidrottsläger under utvalda veckor, fadderträningar med vår mycket framgångsrika senior och juniorelit, fria starter på Björknässpelen, fri starter på Hellaskastet och fri start på Hellasloppet. Klubben betalar dessutom startavgifter på de av klubben utvalda tävlingar. I stort sett allt ingår utom egna skor och träningskläder.

Läs mer om Björknässpelen under Arrangemang i huvudmenyn
Läs mer om Hellasloppet under www.hellasloppet.se
Läs mer om Hellaskastet under www.hellaskastet.se

Ideellt arbete
I Friidrottsgrupp jobbar föräldrar på våra olika arrangemang som funktionär eller är tränare/annan form av ledare. Minimikravet är fyra funktionärspass per familj för barn under 14 år och fyra för alla aktiva 15 år och äldre. Uppdragen är inte svåra, det kan vara att dela ut vatten på Tjurruset, kratta en längdhoppsgrop på Björknässpelen eller visa vägen på Hellasloppet (efter info från banansvarig).

Bredd och Elit
Hellas har en gedigen breddverksamhet men också en elitgrupp. Våra 3xCalle, är vi mycket stolta över. Alla har varit i klubben i minst 10 år, Carl Sténson 93, men meriter som flertal Finnkamper, Lag EM för seniorer, tre senior SM guld i stavhopp och minst 20 andra SM-medaljer, Carl-Einar Söderström Eskonnimi, 99 med flertal topp-3 placeringar på ungdoms- och junior SM, Carl Widenholm, 00 vår väldigt duktiga spjutkastare. Alla killarna har börjat med lekfull friidrott kombinerat med andra idrotter!

Undrar du över något är du alltid välkommen att kontakta vår Sportchef och huvudtränare Jeanette på This is a mailto link

Varmt välkomna till friidrottens undervbara värld där det ALLTID finns något för alla!

 

 

Uppdaterad: 30 MAJ 2018 14:21 Skribent: Jeanette Sténson Hallgren
Epost: This is a mailto link

 

<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>

<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>

<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>

 

<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>

Du kan även sponsra klubben
genom att använda

för dina inköp!

Du sparar också pengar! 

<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>

Mattes-minnesfond

<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>

 Köp dina tränings- och
tävlingkläder i vår

WEB-SHOP!

<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>

Paket

<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>

Samarbetspartners
Sponsorer


BStenson


 

Prinero_v3_med ny slogan_CMYK

 

 


Stockholms stad_logotyp2014


Postadress:
Hellas Friidrottsklubb - Friidrott
Box 32017
12611 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0793335528
E-post: This is a mailto link

Se all info