Hoppa till sidans innehåll

Vår verksamhet


Vill du börja friidrotta?

Vamt välkomna till Hellas Friidrott som 2017 nominerades, tillsammans med tre andra föreningar, till Årets Barn- och ungdomsklubb i hela Stor Stockholm med över 3500 föreningar. Att vi blev nominerade var just för att vi "lär ut friidrott på lekfullt och inkluderande sätt".  Idag är vi Nackas största friidrottsklubb. Vi har verksamhet både i Nacka och i Stockholm. 

Varför  Hellas friidrott?
I friidrotten tränar tjejer och killar ihop, vi är inte en idrott utan många i samma. Du kan hoppa, kasta, springa kort/springa långt, springa häck, springa hinder och springa långa lopp. Vi tränar över grengrupps- och åldersgränser, vilket bidrar till klubbkänsla och samhörighet.

Friidrottsträning för vilka
Hos oss är alla välkomna oavsett ambitionsnivå. Vi startar årligen nya grupper under augusti. I våra grupper är föräldrar tränare och under uppstart har alla grupper en fadder som hjälper till. Våra äldre aktiva hälsar ofta på och hjälper till med träningar, tips och råd. I friidrottsgrupp kan ni börja det år ni fyller 7 år.

Skillnad friidrottskul och Friidrottsgrupp

FRIIDROTTKUL
Idéen med friidrottskul är att få möjlighet att träna friidrott att utan binda upp sig. Barnet kanske behöver få testa på, och kombinera friidrott med flera andra idrotter. De flesta barn börjar med friidrottkul för att sedan börja i friidrottsgrupp.

Inga förpliktelser
På friidrottskul ställs inga krav på föräldrar att hjälpa till ideellt som funktionär eller tränare/ledare. Du bokar sex gånger i taget. Passen leds av arvoderade äldre Hellasaktiva. 

Ålder
Här kan man börja redan det år barnet fyller 6 år och du kan vara upp till 9 år för att vara med.

Vilken form av träning?
All träning är anpassade efter ålder. Lekfull friidrott för de yngsta och större utmaningar för äldre deltagare. Barnen får testa på att hoppa längd/tresteg, springa häck/sprint och massor av annat. För de äldre läggs stor vikt vid rätt löpteknik för att bli snabbare och spänstigare.

Vad igår?
Träning med arvoderad Hellasledare de gånger ni bokat er för, lokal/arena, överaskning (kan vara tröja/medalj eller annat, försäkring och diplom.

För anmälan och vilka Friidrottskul som startar inom kort
Välj Friidrottskul högst upp på menyraden. 
Tänk på att Friidrottskul är populärt, så anmäl dig i god tid.
Ny anmälan görs inför varje ny start.

Detta ingår inte
Möjlighet att tävla på friidrottstävlingar, träningskläder, rabatt på sommarläger och fri start på Hellasloppet.

FRIIDROTTSGRUPP
I friidrottsgrupp tränar du året runt, de yngre med avbrott för alla skollov eller då arena/gympasalshall/sporthall är upptaget av annat arrangemang.

Ålder
I friidrottsgrupp börjar barnet det år han/hon fyller 7 år.

Kölista och registrering för friidrottsgrupp
Alla måste först ställa sig i vår kölista,. Det kan göras innan barnet fyllt 7 år. Formulär för kölistan finns under menyn "Jag vill börja friidrotta!".

Så snart det finns en ledig plats i någon grupp blir ni kontaktade. 

Alla som kan hjälpa till som tränare/ledare har förtur och får ofta plats direkt i grupp.

Vilken form av träning?
Precis som i Friidrottskul anpassas träningen efter ålder och hur länge du tränat. Alla grupper har minst ett pass i veckan, äldre har två eller fler pass.

Avgift
I friidrottsgrupp erläggs årsavgift, se huvumeny Medlem. Innan 31 januari ska årsavgiften vara erlagd. När årsavgiften är erlagd är du garanterad en plats i din grupp hela året ut.
Under Hösten har vi en prova-på-avgift för nya aktiva.

Vad igår?
Det ingår träning, lokal/arena, försäkring, tillgång till friidrottsredskap samt rabatt på våra Friidrottsläger under utvalda veckor. Vi har även fadderträningar med våra mycket framgångsrika senior och junioraktiva. Därutöver ingår fria starter på Björknässpelen och Hellasloppet. Klubben betalar dessutom startavgifter för tävlingar. I stort sett allt ingår utom egna skor och träningskläder.

Läs mer om Björknässpelen under Arrangemang i huvudmenyn
Läs mer om Hellasloppet under www.hellasloppet.se

Ideellt arbete
I Friidrottsgrupp jobbar föräldrar på våra olika arrangemang som funktionär eller är tränare/annan form av ledare. Minimikravet är fyra funktionärspass per familj för barn under 14 år och fyra för alla aktiva 15 år och äldre. Uppdragen är inte svåra, det kan vara att dela ut vatten på Tjurruset, kratta en längdhoppsgrop på Björknässpelen eller visa vägen på Hellasloppet (efter info från banansvarig).

Bredd och Elit
Hellas har en gedigen breddverksamhet men också en elitgrupp. Våra 3xCalle, är vi mycket stolta över. Alla har varit i klubben i minst 10 år, Carl Sténson 93, men meriter som flertal Finnkamper, Lag EM för seniorer, tre senior SM guld i stavhopp och minst 20 andra SM-medaljer, Carl-Einar Söderström Eskonnimi, 99 med flertal topp-3 placeringar på ungdoms- och junior SM, Carl Widenholm, 00 vår väldigt duktiga spjutkastare. Alla killarna har börjat med lekfull friidrott kombinerat med andra idrotter!

Undrar du över något är du alltid välkommen att This is a mailto link

Varmt välkomna till friidrottens underbara värld där det ALLTID finns något för alla!

Uppdaterad: 27 OKT 2020 08:38
Epost: This is a mailto link

 

<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>


Nr 3 2020 publicerat 24 oktober!
<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>

<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>

Du kan även sponsra klubben
genom att använda

för dina inköp!

Du sparar också pengar! 

<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>

Mattes-minnesfond

<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>

 Köp dina tränings- och
tävlingkläder i vår

WEB-SHOP!

<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>

Paket

<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>

Samarbetspartners
Sponsorer


BStenson


 

Prinero_v3_med ny slogan_CMYK

 

 


Stockholms stad_logotyp2014


Postadress:
Hellas Friidrottsklubb - Friidrott
Box 32017
12611 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0793335528
E-post: This is a mailto link

Se all info