Hoppa till sidans innehåll
Simläger 2012

Strängnäs 31 augusti - 2 september

06 SEP 2012 19:55
Helgen i Strängnäs var en lyckad helg med mycket vatten, simning och glada miner.
  • Skapad: 06 SEP 2012 19:55

Resan till Strängnäs kunde har varit roligare, fullsatt tåg och inga platsbiljetter, det blev varmt och flera simmare fick dela sittplats med varann eller så satt de i en trapp. Signalfel i Södertälje försenade tåget. Förvirrad tränare var på väg att få alla simmare att gå av i Nykvarn.

Men till sist kom fram till Strängnäs. En rask promenad i regn till SMOL-hallen där vi skulle sova med tunga väskor var nästa prövning. Snabbt in med sakerna och sedan ytteligare en promenad till simhallen för välbehövlig mat. Efter det var det äntligen dags för simträning.

Två timmar i simhallen med teknikträning och en sista promenad tillbaka där vi skulle sova gjorde att allt var tyst och stilla vid kvart i elva.

Halv åtta lördag morgon var det några trötta simmare som gick upp men tanken på frukosten som vi åt i samma hus som vi sov i gjorde alla pigga igen.

Promenaden mellan där vi sov och simhallen tog ungefär femton minuter. Hem kanske lite längre för då var det trötta ben och uppförsbacke.

Simträning lördag förmiddag gick ypperligt. Lunch intogs vid badet. Regn, trötta simmare, lite långt att gå gjorde att vi blev kvar på badet mellan passen. Vi hittade ett utrymme där simmarna kunde vila, kanske inte jättebra men de allra flesta såg ut att ha det ganska bra ändå.

En tipspromenad, lite moralpredikan och en liten fruktstund hanns med fruktstund sen var det dags för pass nummer två denna lördag.

Åter ett lyckat simpass som avlutades med lite lek och hopp från trampolin.

Efter middagen så var det dags för friidrott. Simmarna var uppdelade i tre lag, och friidrott med olika handikapp stod på schemat. Hela lägret hade ju ett tema Paralymics så vi ville att simmarna skulle prova på lite hur det känns att ha olika handikapp. De klarade sin friidrottsgrenar med glans.

Lördagsmys hade vi sedan inomhus och varje lag fick spela upp en teater på temat "Strorstadsdjungel". Otroligt kreativa simmarungdomar vi har!

Det var inget svårt att få simmarna i säng vid tio och det var tyst tidigare än på fredagen.

Söndag, väckning strax före sju och frukost och sen i väg till simhallen för fjärde gången denna helg. Detta pass gick i Paralymics tecken, simmarna provade att simma på alla möjliga och omöjliga sätt med och utan armar, ben, syn ja allt möjligt provades på och de simmade nästan helgen längsta pass utan att ens tänka på att de simmade längd på längd och bra övnining blev det.

Lagkapper simmades i olika former också under dessa pass och oj vad de simmade, jätteduktiga allihop.

Lunch intogs innan vi gick tillbaka där vi sov och det var dags för grovstädning.

Vilken fart det blev och alla var klara i god tid innan beräknad tid.

Sen blev det lite väntan och promenad till tåget, där vi fick vänta lite igen. Men det verkade inte bekymra simmarna då fortsatte att ha roligt tillsammans.

Tågresan hem gick bra och det var många trötta simmare som klev av i Stockholm söndag eftermiddag.

Alla simmare 21 simmare skötte sig exemplariskt och det är ett nöje att umgås med dem!

Stort tack till Simklubben Strängnäs Frisimmare som hjälpte oss med logi, mat, städning och med stort hjärta delade med sig av bassängen.

 

 

Skribent: Maud Svensson

Avgiften för terminen är 1400 kr

Plusgiro för inbetalning

19 41 84 - 8

 

Glöm inte skriva barnets namn

 

Ny medlem - skriv in dina uppgifter här

"Slår ditt hjärta för Hellas Simklubb - klicka här!"

Postadress:
Hellas Simklubb - Simidrott
Bodil Ljungqvist Cross, Agnes Lagerstedts Gata 21
12951 Hägersten

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

I Samarbete med TYR

I samarbete med TYR