Hoppa till sidans innehåll


Regelverk sponsring


Varför sponsring?

Sponsring krävs för att klubben skall kunna bedriva sin verksamhet på den nivå som styrelse, ledare och aktiva bestämmer. Sponsring skall ge klubben ett tillskott i form av ekonomiska medel, materiel eller tjänst.


Vad gör styrelsen och sponsorgrupp?

Styrelsen utser en sponsringsansvarig. Sponsringsansvarig har en sponsorgrupp till sin hjälp med uppgift att ha ett övergripande ansvar för föreningens sponsring. Sponsorgruppens ansvar är att säkerställa att föreningen årligen har en stabil bas med nöjda sponsorer och att olika sponsorpaket tas fram som kan erbjudas sponsorerna.


Sponsorgruppen arbetar med nuvarande och nya tänkbara sponsorer samt aktiviteter för att säkerställa framtida sponsorintäkter. Klubbens sponsorer skall gynnas aktivt av klubben genom olika aktiviteter.


Vad kan medlemmarna eller lagen göra?

Medlemmarna kan sälja sponsoravtal i enlighet med de riktlinjer som upprättats av föreningen.

 

 1. Innan eventuell sponsor kontaktas ska medlem göra en avstämning med
  sponsringsansvarig för att säkerställa att sponsor inte redan är kontaktad och att nuvarande sponsorers exklusivitet inte äventyras.
 2. Föreningens sponsorpaket (guld, silver, brons) ska användas och eventuella avvikelser i dessa ska stämmas av med sponsoransvarig innan avtal tecknas.
 3. Klubbens regler avseende färger och sponsorer på match- och träningsdresser ska iakttas. All sponsring på match- och träningsdresser ska stämmas av med sponsoransvarig.
 4. Fördelning av sponsring i form av ekonomiska medel fördelas mellan det enskilda laget och klubben på basis 80 % till lagkassan och 20 % till klubbkassan.
 5. För det fall någon vill sponsra lag utan krav på motprestation är det tillåtet så länge det endast är mtrl. Viktigt att sponsoransvarig kontaktas innan så att exklusiviteten inte äventyras. I övrigt gäller punkt 4.
 6. Försäljning av obligatoriska produkter (julkalender) till bestämd nivå går oavkortat till klubben.
 7. Övrig försäljning av produkter (newbody, salami, etc.) eller aktiviteter (cuper, sommarproffs, etc.), 60 % till lagkassan och 40 % till klubbkassan.
 8. Kioskens överskott går till vårt årliga sommarproffsläger.
 9. Bandy finansierar verksamheten genom egen sponsring och försäljning utöver de av styrelsen beslutade aktiviteter och sponsorer. All sponsring skall stämmas av med sponsoransvarig.


Undantag från dessa regler kan endast göras i undantagsfall och beslutas på
styrelsenivå.

 

Vanliga frågor och svar gällande sponsring:

 • Varför går en del av den sponsring eller en del av det laget säljer till klubben?
  - Det är viktigt att vi bibehåller klubbkänslan och har en förståelse för att det är mycket som kostar pengar på en övergripande nivå i vår förening. Vår anläggning och verksamhet ska skötas och då behöver vi både gräsklippare, kritmaskin, bollar, mål och mycket annat. Vi har i dagsläget inga anställda utan sköter vår anläggning med hjälp av frivilliga.
 • Kan man sponsra på något sätt så att allt går till laget?
  - Det är ok att köpa in materiel till laget, tex träningsoveraller eller annat som laget behöver.
 • Måste man sälja det som klubben erbjuder?
  - Det är frivilligt att sälja, men ju mer varje lag säljer desto mer spännande aktiviteter utöver vanlig träning kan man hitta på.
Uppdaterad: 23 MAJ 2018 23:03 Skribent: Linus Holmqvist

 

Följ oss på sociala medier!

 

Vår klubbshop finner ni här:

 

Ett stort TACK till våra sponsorer!


 

 Stiftelsen Dunross

sparbanken

 ICA MAXI

svenskfast

Länsförsäkringar

svenssonmolin

PGs persienn

alingsås röär

tommybyggare

 

 

 

 

Postadress:
Hemsjö IF - Fotboll
Hemsjövägen 59
44196 Alingsås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info