Hoppa till sidans innehåll

Nordiska Mästerskapen i Fälttävlan 2021, arrangeras av Hermanstorps Kör och Ridklubb i Falkenberg.

06 JAN 2021 15:45
Den 24-26 september 2021 kommer nordiska mästerskapen i Fälttävlan att gå av stapeln på Stum utanför Falkenberg. Ryttare från Norge, Finland, Danmark och de Baltiska länderna ska göra upp om mästerskapstitlarna både individuellt och i lag.
  • Uppdaterad: 06 JAN 2021 15:45

På bilden från vänster: Karin Nylander tävlingsledare, Stefan Engelsson ordförande, Amanda Andersson på hästen Jersey, Per Svensson kommunstyrelsens ordförande i Falkenbergs kommun och Renée Mohlkert president i organisationskommittén.

På bilden från vänster: Karin Nylander fälttävlanssektionen, Stefan Engelsson ordförande, Amanda Andersson på hästen Jersey, Per Svensson kommunstyrelsens ordförande i Falkenbergs kommun och Renée Mohlkert president i organisationskommittén.


För att få dokumentet i PDF, klicka här

Hermanstorps kör och ridklubb har från Svenska ridsportförbundet tillfrågats om att ta Sveriges ansvar som arrangör för mästerskapet. Klubbens arrangerade lag-SM för ett par år sedan. Klubben har efter en bra dialog och uppbackning från Falkenbergs kommun valt att tacka ja till förbundets fråga.

-Vi är redo för en stor internationell tävling nu säger klubbens ordförande, Stefan Engelsson. Vi blev utsedda till årets bästa arrangör efter lag-SM 2018 och blev så klart glada över frågan från förbundet. Samtidigt ser vi att det är ett ansvar och att det krävs ett stort arbete av alla i hela klubben och de som vi har runt omkring oss. Vi har till exempel ett bra samarbete med Falkenbergs motorklubb, vi får låna motorbanan till uppstallningen av hästar. Extra roligt är att vi har flera egna duktiga ryttare som kan vara med och slåss om medaljerna, det bör dra extra stort intresse till tävlingarna.

-Vi i kommunen är glada att efter ett år med färre evenemang nu kunna se fram emot ett stort mästerskap här i Falkenberg. Förutom att kommunens invånare får möjlighet att se spännande tävlingar och fina hästar är det bra för kommunen och vår besöksnäring säger Per Svensson, kommunstyrelsens ordförande. Kul att vi i kommunen har Hermanstorps Kör och Ridklubb som får en sådan här spännande utmaning.

För många ryttare har mästerskapet på Hermanstorp en självklar plats i tävlingsplaneringen.
- Att få rida ett stort mästerskap är något som alla ryttare drömmer om, och att möjligtvis få chansen att göra det på hemmaplan känns helt fantastiskt. Klubben har utvecklat en av landets finaste banor och jag känner mig väldigt stolt över att kunna visa upp den för mina ryttarkompisar. Jag garanterar att det kommer bli en oförglömligt spännande helg med ridsport när den är som allra bäst, säger hemmaryttaren Amanda Andersson.

För mer information:
Stefan Engelsson, ordf Hermanstorps Kör och Ridklubb 070 517 60 85
Per Svensson, kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg 070 355 61 41
Margaretha Röden, ordf i Svenska Ridsportförbundets fälttävlanskommité 070 687 90 50
Amanda Andersson, hemmaryttare 072 233 43 63
Renée Mohlkert, pressansvarig och president (sammanhållande för arrangörsklubben) 072 500 53 16

Skribent: Marita Carlsson
Epost: Adressen Gömd

HKRK tackar sina
sponsorer!
Era bidrag är 
värdefulla för
klubben.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 

 
 

 

 

 

 

 

 

 CONSELSOR AB

 

 

Postadress:
Hermanstorp Kör o RK - Ridsport
Stefan Engelsson, Väpnarevägen 10
31137 Falkenberg

Besöksadress:
Stum
31195 Falkenberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link