Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat


 Seriematcher 2014

26/6 Haif- IFK Mariestad 3-3 (1-1) J-Laget

Då började serien om, vi spelade borta mot Mariestad i seriepremiären i våras där vi gjorde en bra insats och åkte hem med en 4-2 seger. Matchen idag var jämnare, vi släpper periodvis ifrån oss initiativet och får jaga ikapp resultatmässigt hela tiden. Matchen var precis som slutresultatet visar en jämn historia. Målskyttar idag var Sebastian med en känslig frispark, Tony med ett misslyckat inlägg? :-) samt Eric K. Bäst på plan idag tycker jag Eric K var som kämpade föredömligt matchen igenom.

22/6 Melleruds IF- Haif 3-0 (2-0) P-laget

Söndagsmatch i Mellerud, tyvärr tror jag övervägande delen av vårat gäng glömt viljan och engagemanget hemma. Ganska blåsigt där vi i 1:a halvlek spelar med vinden mot oss. Vi var i stort sett matchen igenom 2:a på bollen och lyckades inte skapa några riktiga farligheter i motståndarnas straffområde. Ambitionen var att vi skulle vårda bollen inom laget och när vi summerade matchen ha haft bollinnehavet, detta lyckades vi inte med idag. 

Tycker Daniel var den som visade mest vilja idag.

18/6 Falköpings FK- Haif 3-2 (1-1) J-laget

En onsdagskväll som vi spelar en av de längre bortamatcherna i denna serien.

Ganska blandade insatser med detta laget, tycker att vi bjuder till idag och är riktigt nöjd med prestationen, dock får vi inte med oss några poäng men det känns viktigare att få spelet att stämma.

Dock börjar Falköping klart starkast inledningsvis och sätter rejäl press på oss, resulterar i en hörna som Ogge tappar redan i den 3:e matchminuten. Tung start och det dröjer en kvart innan vi får lite lugn och ro och spelet jämnas ut.

Med 5 min kvar av halvleken tar sig Matte långt fram i vänster ytter position får till ett bra inlägg som Tony är först på men reflexräddning av målvakten ut till en fristående Wille som petar in kvitteringen.

Pratar ihop oss i halvlek och för spelet första 20 min. med ett riktigt bra passningsspel och motsåndarna får jaga boll, kommer till ett par riktigt bra avslutningsläge men en jobbig :-)  målvakt ser till så att vi inte lyckas ta ledningen, istället släpper vi in ett par snabba mål efter några individuella misstag.

Vi får in ett reduceringsmål efter fint inlägg av Erik till Tony som får in den på ett tillslag vid 2:a stolpen. Blir tyvärr inga fler mål idag, mycket pga av två för dagen riktigt bra målvakter!

Vi tar med oss prestationen och är nöjda med kvällen!

 

Målskyttar: Wille,Tony Ass: Tony, Erik-96

11/6 Haif- Vänersborgs IF 2-1 (1-0) J-laget

Då fick vi en seger i J-serien igen, det var ett tag sedan. Tyvärr kändes inte segern riktigt rolig ikväll, då det blev fokus på annat än fotboll på slutet.

Idrott förbrödrar heter det.. Vi måste lära oss, vuxna och ungdomar att behärska oss i situationer som uppstår. Det var en hel del tjat, samt faktiskt även slag inblandat i dagens match, min personliga åsikt är att domaren gjorde en helt ok insats. Situationerna som uppstår sker bakom hans rygg, man kan enbart döma för det man faktiskt ser.

Nu till matchen, för mig får vi en överraskande tvåmålsskytt i Erik K -96 idag, snyggt jobbat! :-)

Vi spelar 1:a halvlek med en trebackslinje, enbart i syfte att vinna mittfältskampen, något som varit sisådär de sista matcherna.

Tycker att vårt lilla expriment funkar helt ok.

Målet i 1:a halvlek sker efter ett motlägg som Erik går segrande ur, lyckas att lirka in bollen till ett ledningsmål.

Då vi gör en del byten i halvlek faller vi tillbaka i en 4-4-2 uppställning.

Onödigt sjabbel i försvaret leder till ett läge som en motståndare tar tillvara på och hittar en lucka vid Ogges 1:a stolpe.

En stund senare tar sig Doffe förbi sin försvarare som tvingas fälla honom innanför strafflinjen, vanligtvis säkre straffskytten Rasmus slår en mindre lyckad straff som målvakten räddar.

Känner lite oro att matchen skall vända där men vi trummar på och tar ledningen då Lukas snyggt friställer Erik till ett nytt ledningsmål. Resultatet står sig matchen ut.

Det är en hyfsad match ifrån vår sida men det gäller att lyckas hålla fokus på det vi skall göra!

Målskytt:Erik K x2   Ass.Lukas

 

9/6 Haif- IK Oddevold 0-3 (0-2) P-Serien

Derby mot ett som vi vet passningsskickligt IKO, inget undantag denna kvällen. Tycker dock att vi står emot bra, vi ligger hyfsat rätt i positionerna och våra motståndare letar ytor som vi lyckas täta till oftast. Ser ut som vi skall gå till halvlek med 1-0 underläge då vi kanske slappnar av för tidigt och IKO gör 2-0 i slutet.

 2:a halvlek liknar den 1:a, IKO har mest bollinnehav men vi kommer till några bra avslutningsläge som dock en duktig motståndarmålvakt lyckas avstyra. Ett rättvist resultat, med lite bättre skärpa i boxen skulle vi nog dock fått in någon boll i nätet idag.

Jacob, samt mittbacksparet Samuel/Filip A är de som presterar lite extra idag.

6/6 Munkedal/Svarteborg- Haif 3-1 (0-0) P-Serien

Blöt tillställning på en fin gräsplan, 1:a halvlek är en jämn match med några målchanser åt båda hållen. Dock inga mål. Tycker vi startar bäst i 2:a men tyvärr tappar vi i våra positioner  och Munkedal går upp till en 3-0 ledning. Vi får till slut in bollen när det återstår 2 min. av matchen, tyvärr kändes det lite sent.

Målskytt: Adde

4/6 Trollhättans FK-Haif 5-1 (3-0) J-serien

Tyvärr ytterligare en förlust i J serien, i den 1:a halvleken har vi problem med både positioner och framförallt i markeringsspelet. 3-0 i halvlek, något som vi inte har råd med om vi vill vara med och fajtas högre upp i denna serien. Startar bättre i 2:a och har en hel del bollinnehav dock utan att komma till några riktiga avslut. Kevin slår en fin frispark som Felix lyckas nicka in och vi tror på lite flyt, detta grusas dock snabbt då nästa mål rullar in en halvminut senare i vårt mål. Nej inte heller idag får vi till det, tråkigt slut på matchen då en av våra spelare blir utvisad efter en ful armbåge, inget att säga om detta. Dock missar mannen med pipan en solklar fasthållning i situationen som blir ödesstiger, även en motståndare utvisas i samma situation då han inte kan hålla sig ifrån situationen. Ingen koll i denna situation tyvärr!! Inget att säga om resultatet, med lite tur hade vi fått in någon boll till, kvalificerad räddning av en duktig målvakt på en av Haris nickar var väl närmast till hands.

Målskytt:Felix     Ass:Kevin

28/5 Haif- Bengtsfors IF 2-1 (0-0) P-serien

Denna veckan tätt mellan matcherna i denna serie, ambitionen före match är att vinna bollinnehavet och föra matchen, detta lyckas vi dock inte med idag. 1:a halvlek var otroligt trög, vi vinner inte våra dueller, slår bort passningar, helt enkelt en dålig prestation. Samtliga på bänken buts in i halvlek och vi kommer överens om att vi gemensamt måste tagga till ett snäpp. tycker vi är mer hungriga efter detta, dock tar bengtsfors ledningen efter ett av få misstag i mittförsvaret där deras forward rinner igenom och får in bollen bakom Sebastian i målet.

Vi fortsätter dock och Adde sätter sin chans när den dyker upp, snyggt framspelad av Linus U. Vi går ner på en trebackslinje, Erik L gör en framstöt på kanten hamnar i duell med en motståndare i straffområdet, båda går omkull inget fel så långt men när Erik försöker fortsätta blir han fasthållen och en rätt placerad domare har ingen annan möjlighet än att blåsa straff. Killarna bestämmer själva vem som lägger den, Haris tar tag i bollen och placerar den säkert i mål.

Absolut ingen övertygande seger men det blir till slut tre poäng till oss, dagens pluss till Samuel för sitt uppoffrande spel, sedan något kul när unge Philip Plevsa går in och spelar respektlöst i detta samanhang, dock ut skadat efter 20 min. men en bra start, finns unga killar som kommer underifrån i föreningen!

Målskyttar: Adde, Haris.  Ass: Linus U

 

25/5 Eds FF- Haif 2-2 P-serien

Målskyttar: Jacob, Linus U

21/5 Skoftebyn /TBois- Haif 6-0 (4-0) J-serien

Match igen, vi har gjort väldigt blandade insatser i serien, denna kväll blev inget undantag. Vi möter ett heltaggat motståndarlag som  inte släppte till några ytor alls för oss, känns som de vinner nästan varje duell åtminstonde i 1:a halvlek. Förlusten är inget att säga om, kanske är siffrorna något  i överkant men vi har lite att fundera på. Det närmaste vi kommer ett mål idag är en nick i ribban på en av alla våra hörnor. Vi lyfter oss något i 2:a halvlek, sista halvtimmen går vi ner på en trebackslinje, syftet var att flytta upp spelet högre upp i banan och vi lyckas delvis bryta motståndarnas dominans centralt. Nya tag.  

17/5 Haif- Skara FC 5-0 (1-0) J-serien

Dax för nästa drabbning i juniorserien, ett varmt och soligt Unda bjöd på bra förutsättningar. Målet för dagen är 3 poäng, och att fortsätta att jobba på vårt passningsspel. Tycker att vi gör en blek fotbollsinsats men så är det ibland, dock krigar vi på och målen rullar in. I första halvlek har vi lite småchanser men tvekar i avsluten och  chanserna rinner ut i sanden, men i den 18:e hittar Rasoul Simon som rullar in dagens första mål. Resultatet står sig halvleken ut och i inledningen av 2:a har Skara ett avslut i ribban innan vi vaknar till igen. Frispark i 53:e min. som Rasmus hittar Rasoul med, nu dröjer det till den 79:e då Kevin hittar in med ett inlägg till bortre delen av straffområdet där David kommer löpande och trycker in 3-0. 

I 88:e min. snurrar Albin framgångsrikt förbi två försvarare och hittar luckan vid 1:a stolpen. Matchen avslutas med ett inlägg som en av motståndarnas mittbackar boxar bort med handen i närheten av straffpunkten, inte riktigt bra då han redan har ett gult kort.. Rasmus slår in den följande straffen och fastställer slutresultatet.

Det possitiva ifrån dagen var just resultatet, samt att vi har 5 st. olika målskyttar. Tycker inte vi får igång något större organiserat spel idag, men vi vet att det finns!

Målskyttar: Simon, Rasoul, David, Albin, Rasmus.

Ass: Rasoul, Rasmus, Kevin,

14/5 "Orust"- Haif 3-1 P-serien

11/5 Vänersborgs FK- Haif 0-4 (0-1) J-Serien

Ett revanchsuget gäng efter förra veckans bottennapp mot Götene, Vi är aggresiva ifrån start och får ett bra läge i matchinledningen men Felix får inte till avslutet, i den 9:e matchminuten får Simon ett friläge, tvekar dock och det ser ut som situationen är över, dock jobbar han tillbaka bollen och serverar Tony som rullar bollen imål. 1:a halvlek är ganska jämn VFK har några riktiga tekniska spelare men lägena som skapas tar Ogge lungt hand om.

I 54:e min. tar Simon ett avslut som målvakten lämnar retur på, denna gång är det Rasoul som är snabbast till bollen och sätter 2-0 till oss. 

Minuten senare får vi en frispark på mittlinjen, Rasmus hittar Matte som bröstar ner den till Rasoul som nyper direkt, riktigt snyggt 3-0 mål.

Vänersborg mattas betydligt i 2:a och vi känns tyngre, kommer segrande ur de mesta närkamperna, blir lite grinigt och en hel del gula kort i luften.

I den 79:e minuten vänder Matte ut bollen till David som halkar till i avslutet men bollen rullar ändå in vid stolproten, detta avslutar målskyttet för idag.

Bra genomförd match, känns inte rätt idag att plocka ut någon enskild utan var nöjda med er insats samtliga!

Målskyttar:Rasoul x2, Tony, David. Ass: Simon x2 Matte x2

 

 

7/5 Haif- Stenungsunds IF 1-1 (1-1) P-Serien

Match mot SIF som brukar bli jämna matcher, inget undantag denna kväll. Vi inleder riktigt bra första kvarten, där vi ligger högt i banan och sätter press på våra motståndare. Vi får tidigt utdelning där Eric K på kanten hittar Adde i boxen som trycker in ledningsmålet. Fram till den 15:e min. bestämmer vi vad som händer, men då får  Sif på ett långskott som blir en styrning och ställer Ogge i målet. Spelet jämnas ut och Ogge tvingas till flera kvalificerade räddningar. Andra halvlek liknar slutet på första, kanske bollinnehavet till oss med knapp marginal, men Sif står för de flesta och bästa målchanserna. Vi tar med oss inledningen på matchen ifrån kvällen. Bäst i hemmalaget ikväll var Ogge i målet.

Målskytt: Adde Assist: Eric K

 

1/5 Haif- Götene IF 0-3 (0-1) J-serien

Första hemmamatchen i serien, efter förra veckan hade åtminstonde jag goda förhoppningar inför dagens match, tyvärr blev det fel fokus ifrån början då dagens domare inte dök upp, efter lite diskussioner tog Per D tag i pipan och löste detta helt ok. Vi inledde matchen hyfsat första 20 men när vi släpper in första målet tappar vi initiativet och vinner inte våra kamper. 2:a halvlek liknar den första vi har några halvchanser men det vill sig inte idag.

Personlig fundering är om alla var riktigt förberedda, såg allmänt trögt ut idag. dagens plus till Albin på topp som slet ordentligt på för dagen den lite ovana possitionen. Nya tag nästa match!

 

1/5 Vallens IF-Haif 3-4 (3-1) P-Serien

 

23/4 IFK Mariestad- Haif 2-4 (1-1) J-Serien

Dax för seriepremiär, vi inleder med en lång bortamatch i Mariestad. Lekevi IP visade upp bland de finaste gräsplaner vi sett, 3st. inklusive en K-gräs som vi spelade på denna kväll, fantastisk anläggning!

Ambitionen med matchen var att vinna bollinnehavet och därmed vara det laget som bestämmer, vi kom överens om att pressa högt med hela laget och tycker att vi jobbar oss in i matchen på ett bra sätt. Vår turbo-Tony på topp skapar på egen hand 3-4 halvchanser men får inte till det i avsluten.

Känns lite snopet när Mariestad kommer till en halvchans och tar ledningen, efter detta står matchen och väger men precis innan halvlek får vi ett långt inkast som Matte plockar ner och hittar en lucka vid 1:a stolpen.

Vi bytar in våra avbytare i paus och får lite högre bolltempo. Rasmus tar en frispark utanför straffområdet som målvakten släpper retur på och Albin är påpassligt framme och trycker in bollen.

I 52:a min. får Philip H på ett vasst skott som tar i ribban, denna gång är Tony först på bollen och sätter vårt 3:e mål för kvällen.

Efter 59 min. går Jacob in i en tuff närkamp och får fram bollen till Höög som tas för hårt i straffområdet, Rasmus trycker säkert in straffen.

Mariestad avslutar målskyttet i den 85:e min. och fastställer slutresultatet till en 4-2 seger för oss.

Härlig inställning och vilja idag, pluss till samtliga men ett extra till Matte Tuulari för ett kanonjobb. :-)

Målskyttar:Matte, Abbe, Tony, Rasmus.

Assist:Rasmus 2 Philip H.

 

Träningsmatcher:

6/4 J-DM: IFK U-A- Haif 6-0 (3-0)

Sista matchen i J-DM, ambitionen är att ligga tätt och inte låta IFK killarna få igång sitt kortpassningsspel, när man förlorar med 6-0 känns det så där att säga att vi lyckas hyfsat med uppgiften men jag tycker faktiskt vi gör en hyfsad match. Resultatet är inte mycket att säga om, även om vi har lite oflyt i 1:a halvlek med två fasta sit. som vi inte skall behöva släppa in mål på såpass enkelt, samt en styrning på det 3:e som ställer Ogge. I 2:a halvlek tar dock IFK över och vi orkar inte stå upp lika bra. Det skapas faktiskt 2-3 lägen offensivt som vi bör få till bättre avslut på men det vill sig inte idag. Grattis till IFK som går genom detta DM obesegrade! 

30/3 Haif J- Färgelanda J 4-2

Helt ok match där vi ligger hyfsat rätt i vårt possitionsspel, skall vara medvetna om att vi idag får tid med bollen. Tyvärr tidig skada på Sebbe imål vilket gör att Philip H drar på sig målvaktströjan, en något ovan uppgift men tur att det finns killar som vill och vågar. Vi har haft fokus på passningspel samt mycket avslut på träningarna det sista det sista, känns bra att vi gör 4 mål framåt denna match. Bra inställning varje individ vill vinna sin kamp på planen.

Målskyttar: Tony 2, Rasmus H, David.

30/3 IFK U-A- Haif P 9-3

Dagens andra match dock ingen som dubblerar, redan på samling / uppvärmning dåligt fokus, vilket visar sig när matchen drar igång. Några individer försöker men idag vill det sig inte utan IFK är betydligt hetare idag.

Målskyttar: Wille H 2, Adde.

Junior DM 23/3 Haif- IK Oddevold 1-6 (0-3)

Årets andra tävlingsmatch mot som vi vet ett spelskickligt IKO, tyvärr ligger vi för långt ifrån  i vårt markeringsspel och låter motståndarna få tid på sig, något som brukar straffa sig så också idag. Stort bollinnehav till Oddevoldkillarna, men genom Ogge och lite flyt så dröjer det nästan en halvtimme innan första bollen rullar in. Andra halvlek liknar den första, vi kommer i några halvdana kontringar som inte leder till några riktigt vassa avslut. Doffe får tryckt in ett tröstmål och resultatet är inte mycket att säga om. Nya tag.

Målskytt: Doffe

22/3 Vänersborgs FK- Haif P/J  2-0 (1-0)

Match i Vänersborg, en ganska bra match där vi försöker spela ihop oss och hitta vårt eget spel. Matchen är hela tiden ett ställningskrig där initiativet i matchen är någorlunda jämnt fördelat. Resultatet är inte så mycket att säga om, dock så har vi en duktig motståndarmålvakt emot oss som faktiskt räddar 5 klara frilägen, borde givetvis haft ett par bollar med oss där, men som sagt en bra träningsmatch för våra killar.

 

J-laget: 15/3 Näsets SK- Haif  2-2 (1-0)

Träningsmatcherna fortsätter med för dagen Näset ifrån Göteborg som motstånd. Soligt men tyvärr ordentlig blåst under matchen. Vi möter ett spelskickligt lag som  har 60-40 i bollinnehav men vi har nog de flesta klara målchanserna om vi summerar matchen. Redan i den 5:e min. genom en bra soloprestation, där vi är för snälla hamnar vi i underläge. Första 20 är vi hela tiden 2:a på bollen, men därefter jämnas matchen ut och vi börjar gå in i situationerna, men resultatet står sig halvleken ut. Ogge räddar tidigt ett friläge i 2:a och är som vanligt stabil, vi gör 2 mål på fasta situationer, vid båda tillfällena är det Philip Halleröds känsliga högerfot som lyfter in bollarna. Vid 1:a tillfället når Jocke högst och sätter Rasmus i öppet läge, vid andra vinner Jocke återigen huvudspelet och avslutar själv. Vad tar vi med oss? Vilja och attityd ifrån start, samt att några individer lägger fokus på sin egen insats istället för domare och domslut! Det var en fysisk match där det gick över gränsen några gånger. Bra insats tycker jag när vi summerar dagen.

Målskyttar:Rasmus, Jocke  Ass:Jocke, Philip.

 

P-Truppen: 9/3 Haif- Näsets SK 4-0 (1-0)

Efter förra helgens fina spel hade vi förhoppningar på att fortsätta den inslagna vägen och vara ett spelande lag, tyvärr är vi inte alls med i första halvleken utan låter våra motståndare bestämma vad som händer och är 2:a i de flesta situationerna. Vårt mål görs dock islutet på halvleken efter en tilltraslad situation är Fredrik sist på bollen. Näset släpper initiativet och lägger fokus på andra saker än sitt eget spel vilket sällan är till ett lags fördel. Andra halvlek hinner knappt starta innan Rasmus hittar en pigg Jacob som flyttats upp på topp och säkert placerar in 2-0 målet. Helt plötsligt visar vi lite vilja att vinna närkamper och tar över spelet, vi ser tyngre ut och går segrande ur de flesta närkamperna. Linus Arthur avslutar snyggt dagen med att sätta både 3:an och 4:an.

Läxa: vara med ifrån start och göra sitt jobb, ingen annan gör det åt dig.

Målskyttar: Fredrik, Jacob, Linus A x2.

P-Truppen 1/3 Haif- Trollhättans Bois 4-1 (4-1)

Då var träningsmatcherna igång, bra match där vi tar initiativet och skapar många målchanser, ambitionen att vara ett spelande lag såg bra ut idag. Mycket kantspel där vi ofta kommer på inlägg och är hyfsat heta i straffområdet. Jämn 2:a halvlek där vi mattas något.

Målskyttar:Jacob, Haris, Ogge, Samuel.

 

Dm-match J-lag:

16/2 Haif- Stenungsunds IF  2-2  (1-1)

Säsongspremiär på Undavallen, inga bra förutsättningar vädermässigt med ordentlig blåst och regn. Fokus på att spela ihop laget, efter förutsättningarna blev det en helt ok, match som slutar rättvist då det skapades fertalet målchanser åt båda håll.

Målskyttar: Benjamin & Lukas

Seriematcher 2013

7/10 Haif- IK Oddevold 0-5 (0-1) Div.1

Serieavslutning i div. 1 serien, vi vet om att motståndet för dagen är ett passnings skickligt Oddevold. Tanken vi hade innan match var att ligga rätt i våra possitioner och genomföra snabba omställningar.Tyvärr räcker vi inte alls till idag utan blir upprullade gång på gång. Resultatet blev inte bara 5-0 resultatmässigt utan även 5-0 i antalet gula kort till motståndarna, när man hela tiden får jaga borde det vara vi som spelat tuffast men vi är för snälla på planen. Att vi inte tar gula kort för prat och felaktiga diskussioner med domare är jag stolt över, men vi måste lära oss att spela mera fysiskt. Innan denna match hade vi släppt in minst mål i denna serien, även denna statistik sprack idag. Vi slutar på en tredje plats i div.1 och det får vi ändå vara nöjda med när vi summerar serien.

 

2/10 Munkedals IF- Haif 1-0 (0-0) Div.2

Onsdagsmatch i ett kylslaget Munkedal, vi hade chansen att haka på i serietoppen, men fick istället åka hem med en sur 1-0 förlust. Spelet funkade sådär, vi matar in säkert ett tiotal inlägg/ frisparkar i Munkedals straffområde utan att få utdelning eller vara tillräckligt heta i avgörande läget. Istället åker vi på ett baklängesmål på liknande sätt med  ca. 5 min. kvar.

För många förlorar sina individuella kamper och vi blir av med bollen för enkelt alldeles för ofta. Jacob pigg på en kant och en säker backlinje defensivt får extra pluss idag. 

26/9 Haif- IFK Strömstad  WO 3-0

 

23/9 Haif- Stångenäs AIS 2-0 (2-0) Div.1

Måndagsmatch på ett vackert men kylslaget Unda, tycker vi börjar matchen riktigt bra och trycker på de första 5 min. Dock skapar Sais sin första hörna efter 7 min. som vi får undan, Adde tar hand om bollen och hittar Chrille som säkert placerar in 1-0. Våra motståndare har matchen igenom en spelídé där de har som ambition att rulla bollen, de har säkert större bollinnehav än oss, dock utan att skapa några riktigt heta chanser. Vi spelar rakare och har hela tiden stora ytor för vår y-mittfältare dock utan att riktigt lyckas oroa därifrån. Med 5 min.kvar av 1:a halvlek driver John upp bollen och letar passningsalt. tillslut bestämmer han sig för ett avslut långt uteifrån. Jag tror att det är ett av då hårdaste skotten ifrån denna truppen någonsin och bollen sitter i maskorna bakom målvakten, härligt John!

2:a halvlek liknar den första med mest avslut ifrån oss men mest bollinnehav ifrån Sais, Ogge tar ett friläge med den kroppsdel man helst inte vill mota en boll men det gick det med :-).

Tycker vi står för en bra prestation idag och kanske spelade till oss en medalj av någon valör i denna serien.

Målskyttar: Chrille, John.  Ass: Adde 

 

 

15/9 IFK U-A-Haif 1-1  (0-0) Div.2

Fjärde matchen på en vecka för våran trupp, även om det är olika individer som spelar så är det några som måste dubblera, tycker att det märks att vi inte har den rätta inställningen att vinna våra närkamper på banan utan förlorar allt för ofta dessa, ofta genom för dåliga mottagningar där vi för enkelt blir av med bollen. Vi mötte ung. samma lag i Färgelanda cup, även den matchen slutade 1-1 så det verkar vara ett gångbart resultat. IFK:s mål kommer på ett friläge där bollen går stolpe in bakom en utrusandes Linus. Sen kvittering på hörna tilltrasslad situation som till slut Adde får tryckt in. Tycker det var ett rättvist resultat med ett antal halvchanser ytterligare åt båda håll.

Målskytt: Adde   Ass: Felix, Haris. 

14/9 Vallens IF- Haif 1-3 (0-0) Div.1

Många tankar innan match hur vi vill genomföra den. Tyvärr är det en sådan dag när det inte stämmer för oss utan vi blir de som jagar boll, hade vi inte haft en fantastisk Ogge i mål vet jag inte hur detta hade slutat, samt att våra motståndare bränner ett antal bra lägen. Andra halvlek var dock bättre än den första och som så många gånger förrut rinner Crille igenom på ett par långa bollar bakom motståndarnas backlinje och gör två av dagens mål. i matchminut 71 får dock Vallen vittring då de utnyttjar ett dåligt passningsspel och får in en reduceringsboll. Några minuter senare får Crille en ordentlig knuff i ryggen i motståndarnas straffområde och domaren blåser straff. Där punkteras matchen då han får göra sitt 3:e mål för dagen. Trots 3-1 seger tycker jag återigen vi har flyt med resultatet men det är ju en styrka i sig.

Målskytt. Crille x3      Ass:Rasmus, Linus A.

12/9 Haif-IK Oddevold 2-2 (1-0) Div.2

Derby mot Oddevold, de tar en tidig ledning när vi misslyckas med en rensning och friställer en motståndare vid straffpunkten som enkelt placerar bollen i mål. resten av halvleken händer det inte mycket, IKo har det mesta bollinnehavet men ställningen står sig. Andra halvlek startar som den första med ett tidigt mål då vi tappar boll offensivt och åker på en kontring på vänsterkanten passar in snett inåt bakåt och ett tillslag och 2-0 är ett faktum. Vi har som så ofta iår svårt att få igång passningspelet men krigar oss ändå tillbaka in i matchen. Chrille har en hel del avslut och på det ena huggar han på egen retur och petar in ett reduceringsmål. När det närmar sig slutet på matchen står Oddevold för ett tillbakaspel som målvakten plockar upp, domaren blåser helt riktigt inderekt frisparl på målområdeslinjen, wille petar och Chrille dundrar in kvitteringen. Resultatet står sig matchen ut.

Målskytt: Chrille x 2     Ass:Wille A

 

9/9 Haif- Hermansby 5-1 (1-1) Div.1

Vi fortsätter att ha ambitionen att vara det bollförande laget och idag såg det bra ut. En helt annan inställning idag gjorde att vi satte press som ett lag på motståndarna och kom segrande ur många man-man situationer. Målskyttet inleds i den 13:e min. då Andreas fina fot hittar fram till Chrille som skarvar den i mål. Kvittering i den 28:e då det ur ingen situation egentligen,en motståndare sätter press på vårat försvar och stjäl bollen och kvitterar, kändes onödigt i det läget. Som alltid då man släpper in mål :-). Vi pratar i halvlek om att tro på oss själva i avsluten då de ibland känns som vi gärna vill lämna över ansvar till någon annan istället för att avsluta själv. Inledningen av 2:a halvlek startar bra för oss, vi får tidigt ett inkast i bra possition som Rasmus får iväg riktigt långt, bollen studsar några ggr. och Filip B får in den vid 2:a stolpen. Ett par min. senare chippar Rasmus bollen över ett trött motståndarförsvar fram bollen till en fri Chrille som avslutar snyggt med en lobb över målvakten. i den 17: återigen ett långt inkast som först Albin får läge på, Erik L tar returen och nickar i mål. Målskyttet avslutas genom Chrille efter en målvaktstavla snor han bollen och i tomt mål får in den sista bollen för dagen. Långt referat i dag men det fanns många possitiva bitar med dagens match, kan vi också få ordning på alla offsidelöpningar så blir detta en rolig höst. Bra insats av samtliga idag!

Målskyttar: Chrille 3 Filip B Erik L. Ass: Rasmus 3 Albin Andreas.

 

6/9 Kungshamn/Smögen - Haif  3-1 (2-1) Div.2

Inför matchen var ambitionen att vi skulle föra matchen och få igång ett organiserat passningsspel. Tyvärr lyckades vi inte utan Kungshamn har initiativet nästan hela matchen. De tar ledningen genom ett distanskott i den 6:e min. Sebastian kvitterar återigen på en av sina välplacerade frisparkar i 13:e min. Ytterligare ett långskott 5 min. innan halvlek ger återigen Kungshamn ledningen.

Andra halvlek liknar den första och när en helt omarkerad motståndare får nicka in en hörna 7 min. in i andra halvlek blir uppförsbacken för stor. Vi försöker att kämpa men vi förlorar alldeles för många man-man situationer idag, då blir resultatet tyvärr så här. 

Målskytt:Sebastian

31/8 Edet FK- Haif 1-1 (1-0) Div.1

Nä det här var ingen höjdare, idag såg det oerhört trögt ut. I inledningen på matchen skapar vi några halvchanser och har ett avslut i ribban efter hörna. Våra motståndare tar dock över och skapar flertalet läge mot oss. deras ledningsmål dröjer dock till slutet på halvleken. Andra fortsätter tyvärr på samma sätt, Ogge är vårt lags bästa spelare och räddar oss kvar i matchen. Det positiva är att vi fortsätter kämpa fast det går trögt, och i matchens sista minut får Chrille bollen i nät efter en tilltrasslad situation. Tycker vi har lite tur med resultatet idag, men hade domaren följt regelboken hade våra motståndare haft två röda kort för könsord idag.

Målskytt: Chrille

 

29/8 Haif- Munkedal  3-2 (1-2) Div.2

Idag tog vi emot Munkedal och det visade sig bli en av höstens mest spelande lag vi visar upp, idag har vi inte lika bråttom framåt i banan utan har ett tänk i vart vi levererar bollen. Munkedal som också har ambitionen att vara ett spelande lag tar ledningen i den 12:e min. Kvitteringen kommer på en fin hörna som Filip A trycker upp i nättaket på volley. Spelet står och väger men Mif tar återigen ledningen två min. före halvtid. I andra halvleks 28:e min. får vi en lång frispark som Sebbe sveper in och Haris snyggt nickskarvar i mål. Några min. senare bygger vi upp ett ett anfall där Matte hittar en lucka i försvarslinjem som Adde dyker upp i, efter en målvaktsretur får han in bollen i nätet. Kul att se er idag, en del nya possitioner på några killar men det såg bra ut. Sebastians fina fot låg bakom de fasta situationerna som till slut fastställde slutresultatet idag.

 

Målskyttar: Filip A, Haris, Andreas. Ass: Sebastian x2 Mattias Borén.

 

26/8 Haif- LSK/Grohed 0-2 (0-1) Div.1

Dax för höstens första derby, en ganska välspelad match, men där våra motståndare känns lite bekvämare med bollen än vad vi är för dagen. Sett till chanser tycker jag det var ganska jämt fördelat men det går ju tyvärr också ut på att få bollen i nät. Matchen står och väger då Ogge gör en bra räddning på ett långskott, tappar dock bollen och lämnar en retur som motståndarna petar i mål. Då har det gått 28:a min. och vi har brändt ett par ordendliga lägen efter inlägg från vår högerkant som vi med bredsidevolley tyvärr fått högt över. Tycker vi skapar en viss press i slutet på matchen men som det ofta blir när vi fyller på med folk åker vi på en kontring i matchens sista minut som deras anfallare säkert placerar i mål. Kul match att titta på, hade dock känst bättre med åtminstonde en pinne i dag.

 

22/8 Stångenäs AIS-Haif  1-3 (0-0)

Ny match, vi har otroligt svårt matchen igenom att få igång ett organiserat passningsspel, det är oerhört tyst på plan, den enda som försöker driva igång det är Linus längst bak på plan. Första halvlek är en jämn kamp men inget skönspel. i andra har vi flytet med oss, Rasmus nickar in en hörna i 20:e min. Några min. senare glider Filip B emellan och 2-0. I 28:e missar vi helt i markeringen och en oattackerad motståndare placerar in 1-2 i Linus bortre gavel. Med 3 min. kvar av matchen kommer återigen Filip fri men väljer att spela Chrille som får öppet mål.

 

Målskyttar: Rasmus, Filip B, Chrille. Ass:Chrille, Filip B.

 

18/8 Skärhamns IK-Haif  0-2

 En match där vi startar hyfsat har med oss en 2-0 ledning i paus. Skärhamn tar dock över initiativet stora delar av 2:a halvlek men en säker Ogge i mål ser till att vi behåller resultatet matchen ut.

Målskyttar:Albin, Erik L.  Ass:Wille A, Rasmus.

 

15/8 Haif - Tanum/Grebbestad/Bullaren

 

Seriepremiär för div.2 Vi startar första halvlek på ett knackigt sätt och förlorar mycket boll på det centrala mittfältet och får inte ordning på så jättemycket men i matchens 33 min så vinner vigge boll på vänsterkanten och serverar en smörboll på bergmans fötter vilket resulterade i ett friläge som han kyligt rullade in! 1-0 till haif.

 

Andra halvlek började dock inte alls som den första utan vi börjar spela lite boll och hittar varandra bättre, vi tar även mer löpningar. I den 33 minuten så driver en vindsnabb Lundh runt på högerkanten och slår en boll snett inåt i straffområdet och där kommer en Abbe löpandes och pangar in 2-0 stenhårt! LYSANDE anfall!

Vi fortsätter  att spela bra och i den 51 minuten tilldelas vi en frispark utanför straffområdet på vänsterkanten, och vi har ju en faktiskt en C. Ronaldo i laget! Fast i detta laget går han under namnet SEBBE! han tar några steg bakåt och skickar in den igenom straffområdet rätt in i bortre ( eller? ) hur som haver 3-0 till Haif var ett faktum och efter vår andra halvlek så kan vi iaf säga att vi förtjänade det!

12/8 Haif- Stenungsund 4-1 (1-1) Div.1

Seriepremiär för hösten, en välspelad match med många avslut. I matchens 5:e min. får vi en hörna som Albin är siste man på. Kvitteringen kommer strax därefter där vi inte är riktigt vakna på en snabb spelomvändning. En nick iribban samt ett bra halvvolley avslut av Daniel hinner vi med innan halvlek, men bra målvaktsspel ser till så att ställningen är lika i paus. Vi fortsätter att skapa lägen i andra men bollen vill inte in, det dröjer till den 20:e min. då Samuel bestämmer sig och får in ett långskott. I den 28:e snappar Chrille upp ett tillbakaspel och avslutar säkert i bortre gaveln. I den 32:a fastställer Albin slutresultatet efter inlägg av Sebastian som Chrille missar/passar till Albin som får sätta sitt andra mål för dagen, en kul match att titta på idag.

Målskyttar: Albinx2, Samuel, Chrille. Ass: Felix, Sebbe, Chrille.

 

                                              Färgelanda cup:

Hönö IS- Haif 1-0

Färgelanda- Haif 3-1 Målskytt: Linus S Ass: Sebastian

Haif- IFK U-A 1-1 Målskytt: Linus S

Lenzie colts- Haif 2-0

 

Forward cup:

PSC- Haif 1-2     Målskytt: Chrille 2  Ass: Erik L, Rasmus

Haif- Katrineholms AIK  2-0  Målskytt: Chrille 2  Ass: Linus A, Sebastian

Hällefors AIF- Haif  1-2  Målskyttar:Daniel, Rasmus   Ass:Chrille

 

Semifinal: Haif- Veberöds AIF 4-2 (1-1 efter full tid)

Målskytt: Chrille Ass:Erik L

Straffskyttar: Rasmus, Felix, Albin

 

Final: Haif- PSC 6-3  (2-2 efter full tid)

Målskyttar: Chrille, Rasmus  Ass:Felix

Straffskyttar: Rasmus, Felix, Chrille, Albin

 

 

26/6 Stenungsunds IF- Haif 3-2 (1-2) Div.3

Då var det dax för fortsättning på den avbrutna matchen pga. åska, förutsättningarna var att vi var i ledning med 1-0 efter 26 spelade minuter. matchen började bra då vi gör mål efter 27 sek. vid ett väggspel av Fredrik och Crille där Crille får till en lobb över SIF målvakten. Tyvärr var det också bland det possitiva som hände denna matchen, vi hade stora problem med tekninken och gjorde många enkla misstag, deras första mål får de in i den 3:e min. då vi helt tappar markeringen vid ett inlägg, och en ohotat motståndare trycker in bollen i mål. Försöker att mana på i halvlek då vi förlorar flertalet närkamper, men det vill sig inte idag, frispark direkt i inledningen av 2:a där Ogge inte får tag i den hala bollen och vi är inte först på bollen 2 lika. I den 10:e min. är SIF återigen först på en retur och går upp i ledning, vilket ochså blir matchens sista mål.

Nu tar vi ett uppehåll laddar batterierna och kommer tillbaka!

 

23/6 Munkedal- Haif 3-3 (3-2) Div.3

Andra matchen för dagen för vår grupp, några återbud på förmiddagen gör att vi dubblerar med tre killar. Vi börjar matchen bra men låter Mif jobba sig in i matchen och i den 7:e min. är vi inte riktigt vakna på ett inkast, det straffar oss direkt med ett mål. Detta följs upp i den 10:e min. då de placerar en hörna rakt i mål. Vi får börja om och i den 22:a min. går Borén in i en tuff närkamp som sätter Sebastian i läge och han lobbar in en reducering. Tyvärr ställer vi till det för oss igen i backlinjen i den 32:a min. och det resulterar i ett friläge där motståndaren inte gör ngt. misstag. I halvlekens sista min. slår Bennehag in en hörna som John når högst på, en skön reducering igen. Andra halvlek är ett ställningskrig med chanser åt båda håll, många frisparkar idag, men domaren håller en jämn o bra nivå matchen igenom. Kvitteringen kommer till på en frispark i den 38:e min. ifrån nära håll som Sebastian snyggt gör sitt 2:a mål för dagen på. En kul/ spännande match att titta på och inställningen är det inget fel på, bra jobbat.

Målskyttar: Sebastian 2, John.

Ass: Matte Borén, Matte Bennehag.

23/6 Stångenäs- Haif 0-1 (0-0) Div. 1

Sista div. 1 matchen på vårsäsongen, en ganska bra match från vår sida, vi är inte alls dominerande men det känns som att vi har matchen under kontrell det mesta av tiden, Ogge sätts inte på några större prov idag. Det som fattas är på den sista tredje delen av planen där vi allt för ofta tar för mycket tid på oss, vi behöver komma snabbare till avslut. Första halvlek slutar mållös, dock får våra motståndare ett rött i den 26:e min. av ett felaktikt språkval... I den 21:e min. i andra halvlek rinner Linus S igenom och fintar ner målvakten och placerar säkert bollen i mål. Resultatet står sig matchen ut. Idag tror jag inte att vi och våra motståndare såg samma match, tyckte domaren för dagen var utmärkt, något som motståndarna nog inte håller med om då deras fokus matchen igenom låg på att kommentera domslut, kändes som fel fokus om man vill prestera en bra fotboll.

Bra jobbat idag grabbar!

Målskytt: Linus S

Ass: Felix

20/6 Haif- Orust komb. 2-0 (1-0) Div.3

Härlig sommarkväll på Unda bjöd på vårsäsongens sista hemmamatch. Tycker vi förlorar alldeles för många närkamper i 1:a halvlek samt har för lite boll på våra kanter. Snabbe Linus S på topp gör ett mål på egen hand i halvlekens slutskede.

Vi bestämmer oss för att åtgärda våra småmisstag och 2:a halvlek är betydligt bättre, i en situation har Filip B och Linus S ett snyggt väggspel som Linus avslutar snyggt. Om vi summerar gör hela laget en bra kämpainsats!

Målskytt: Linus S x2

Ass: Filip B  

13/6 IK Oddevold- Haif 2-2  (1-1) Div.3

Match på skolavslutningen mot Oddevold, vi vet om att våra motståndare är tekniska och har ett högt bolltempo, vi hade som ambition att ligga nära i markeringsspelet. Trots det låter vi hela tiden IKO killarna vända upp och sätta fart på bollen. Bollinnehavet är säkerligen 70-30 till IKO. Det som gör att målen inte ramlar in är att vi ligger hyfsat i positionerna samt stor oskärpa i deras avslut. Linus i mål har att göra och han gör som vanligt det bra, inte helt rättvist jobbar Wille på en boll som deras mv och en försvarare lyckas göra självmål på, ledning till oss. Kvitteringen kommer med 5 min. kvar av 1:a halvlek på en långboll som rinner igenom vårt försvar och avslutas säkert. 2:a halvlek har samma matchbild men vi står emot, med 5 min. kvar får de till slut utdelning och matchen börjar kännas förlorad. I matchens sista min. lyfter vi upp en lång boll som haris knoppar ner till Wille som avslutar snyggt på ett tillslag, dagens mål! Inte helt rättvist slutresultat men vi kämpar och sliter och det lönar sig.

Målskyttar: Självmål, Wille A

Ass: Haris

10/6 Haif- Kungshamn/Smögen  2-2 (1-1) Div.1

Nu är vi sugna på en 3 poängare var ett tag sedan, matchen idag var en hyfsat välspelad historia ett klart fall framåt sedan förra veckan mot Vallen. Idag hade vi ett ordnat passningsspel men vi fastnar ofta i det avgörande passet. Avslut/ passningsspel är det vi fokuserar frömst på vid våra träningar, vi har intye lätt att komma till avslut just nu. Fasta situationer: anser att vi har ett par killar som är starka i sitt huvudspel dock kommer vi inte i läge, därför provade vi en ny variant idag, gav utdelning direkt.

Matchen inleds med ett insläppt mål i 2:a min. där vi är alldeles för passiva och låter våra motståndare glida igenom för enkelt. Liknande mål gör vi framåt i den 20:e då Filip B fint tar sig fram och kommer till avslut. I 2:a halvlek lägger Filip A en hörna som Rasmus når högst på. Dock kan vi inte hålla ledningen utan KIF kvitterar och resultatet står sig matchen ut. Idag drog vi på oss 5 gula kort, kort för fysiskt spel är en sak, "tjat kort" skall vi inte dra på oss.

Målskyttar: Filip B, Rasmus.

Ass: Rasmus, Filip A.

6/6 Haif- Stångenäs AIS 0-0 Div. 3

Match i div. 3 där bollinnehavet var ung. 50/50.

Räcknade till 3 avslut i första halvlek från vår sida vilket känns alldeles för lite, Linus hade mer att göra åt andra hållet. Några halvfria lägen i 2:a men vi har just nu svårt att få bollen i mål, kändes som ett rättvist resultat om vi summerar matchen.

3/6 Vallens IF- Haif  1-2 (0-0) Div. 1

Ny match där vi har stora problem att få igång ett eget organiserat passningsspel mot ett storväxt Vallen som vinner de flesta närkamper. Detta resulterar i att vi slår många långbollar, tyvärr är vi inte tillräckligt heta i motståndarnas straffområde utan målvakten kan i lugn och ro plocka dessa.

Deras första mål är en bra spelkombination där de lirkar upp vårat försvar och kommer till avslut.

Vår kvittering sker genom dagens delikatess där Rasmus är kvar efter en hörna vänder snyggt bort deras y-back och slår ett inlägg som Albin språngskallar i bortre gaveln. Tyvärr hittar domaren en straff några minuter senare????  straffen placeras säkert bakom Ogge. Kändes som ett oavgjort resultat hade varit mest rättvist, dock känns det som vi behöver bli tryggare i vårt passningsspel samt fylla på med betydligt mer folk i våra anfall.

Målskytt:Albin

Ass:Rasmus

1/6 Stenungsunds IF- Haif (0-1) Div. 3

Matchen avbruten efter 26 min. pga. åska. Synd för det var en trevlig och ganska välspelad match så länge det varade, vi får in ett mål efter 10 min. då Sebastian fångar upp en boll efter hörna som han placerar säkert i mål.

Vi får se när och om matchen fortsätter.

 

Målskytt: Sebastian

27/5 Haif- IK Oddevold 1-4 (0-3) div. 1

Returmatch när serien vände mot IKO, vi hade innan match förhoppningar om att upprepa förra veckans insats som vi vr nöjda med. Tyvärr lyckas vi inte alls idag utan Oddevold går segrande ur de flesta dueller och vi får jaga bollskickliga motståndare. Det står 2-0 redan efter 5 min. vi skakar fram en målchans i 1:a halvlek då vi missar öppet läge efter en hörna. 3-0 målet på en frisparksvariant i 26 min. I pausen har vi en gemensam  ambition att vinna 2:a halvlek, i 10:e min. slår vi en lång frispark som touchas i mål, IKO får dock in ett mål till på slutet i halvleken. Resultatet är inte mycket att säga om, idag vann IKO rättvist.

Målskytt: Chrille

Ass: Rasmus

23/5 Haif- IFK U-A 2-1  (2-1) Div.3

Nytt derby denna gång mot IFK, ambitionen innan match var att försöka vara det laget som hade bollinnehavet, tyvärr tycker jag inte alls att detta fungerade. Vi gör idag många misstag och slarvar i framförallt bollmottagningar och i passningsspelet. Resultatet får vi vara nöjda med då jag inte tycker att det speglar matchbilden. I 5:e min. kommer Haris igenom men blir fälld vilket resulterar i en straff som Linus A säkert placerar. nästa mål kommer i 30:e min. då haris får göra sitt första mål i Haif tröjan. Innan halvlekens slut kommer IFK igenom på en långboll och rullar in den bakom Linus i mål. Flera mål blir det inte trots något läge för oss men framförallt ett antal lägen för våra motståndare där vi med både tur och skicklighet inte släpper in något mer.

Målskyttar: Linus A och Haris.

Ass: Fredrik. 

 

20/5 IK Oddevold- Haif 1-1 (0-1) Div. 1

Derby mot IKO, innan match är vi överens om att vi behöver höja oss ett par snäpp i våra prestationer på plan. Viljan och kämpaglöden i denna match är vi mycket nöjda med. Vi får en hyfsad start på matchen då pigge Linus S rinner igenom och utnyttjar en försvarstabbe vilket resulterar i ledningsmål efter 10 sek. Oddevold är det spelförande laget matchen igenom men vi står upp bra och ligger rätt i positionerna, inga riktigt heta målchanser åt något håll i 1:a halvlek 3-3 i hörnstatistiken. 2:a halvlek är matchbilden liknande, sista 15 ökar dock IKO trycket rejält vilket resulterar i ett par farliga distansskott samt framförallt en straff efter en handssituation, straffen slås dock högt över. Känns lite snöpligt att de lyckas kvittera i matchens sista minut när vi inte lyckas få undan bollen, dock helt rättvist. Oddevold får in ytterligare en boll men deras spelare är i klar offsidesituation vilket domaren helt rätt blåser för.

Bra insats efter några bleka insatser! 

Målskytt: Linus Johansson Söderblom

 19/5 Kungshamn/Smögen 5-0 (2-0) Div.3

Referat saknas

 

13/5 Haif- Vallens IF 2-2 (0-2) Div. 1

Referat saknas.

Målskyttar:Filip A, Linus A.

 

9/5 Skärhamns IK - Haif 3-1 (1-0) Div. 3

Referat saknas.

Målskytt: William H

5/5 Kungshamn/Smögen- Haif 1-0  (1-0) Div.1

Årets andra serieförlust inkasserad, en match med ganska jämnt bollinnehav men där våra motståndare skapar ett antal farliga lägen vilket vi har svårt för idag. Tycker vi kämpar och sliter men får inte till det när vi väl jobbat oss fram i avslutningslägen. Deras mål kommer i den 30:e min. genom en långboll som vi inte lyckas få undan i mittförsvaret, vilket vi blir straffade för direkt. Linus i mål bra som vanligt. Resultatet kändes inte helt orättvist även om ett oavgjort hade känts bättre. :-)  En helt ok insats!

 

2/5 Haif- Grohed/LSK 3-7  (1-3) Div.3

Innan dagens match hade vi spelat 3 seriematcher utan att släppa in några bollar, den sviten sprack rejält ikväll. och då var ändå Ogge i mål en av våra främsta spelare. Vi inledde matchen helt ok och tar ledningen efter 5 min. genom en bra prestation av Filip B. Efter det var det inte lika roligt, våra motståndare är först in i alla situationer känns det som och vi får jaga, när halvleken är över har vi släppt in tre bollar. Pratar om att hitta tillbaka till vårt eget spel i halvlek, och vara betydligt hetare, vi hämtar in och ställningen är tre lika och det känns bättre. Men återigen släpper vi över initiativet och målen rullar in ett efter ett. En av våra sämre insatser iår, vi möter ett lag som vill vinna betydligt mer än oss ikväll.

Målskyttar: Filip B, Fredrik och Oliver.

Assist: Felix

 

24/4 Grebbestad/ Tanum/ Bullaren-Haif 0-3 (0-0) Div. 3

Idag trodde inte jag iallafall att vi skulle stå som segrare med 3-0 efter en 1:a halvlek där vi är 2:a på bollen i de flesta situationer. Men med både tur och en alert Linus i mål så lyckas vi hålla nollan. Tycker vi har ett bra snack i halvlek där vi kommer överens om att vara först i situationerna. Vi lyckas att få hål på våra motståndare och efter det känns det som vi har initiativet resten av matchen.

Återigen: en bra laginsats, men Linus U, Filip A och Linus A är starkt bidragande till att vi lyckas att hålla nollan i första. Framåt ser Oliver piggare ut än någonsin.

Kul match, framförallt i 2:a halvlek.

Målskyttar: Oliver 2, William H.

Assist: William H 2, David. 

 22/4 Haif- Stångenäs AIS 1-0 (0-0) Div. 1

Dax igen, en riktigt bra match idag tycker jag, vi möter ett spelande lag, kanske lite väl mycket ibland då vi lyckas att snappa upp ett flertal passningar i motståndarnas backlinje, dock utan att lyckas att placera bollen i mål. Är riktigt nöjd med hur vi genomför matchen idag, vi spelar som vi pratat om innan avspark och lyckas att för en gångs skull få med våra kanter i anfallsspelet. Det som idag var lite frustrerande var alla missade målchanser, men till er som brände: ni skapade lägena själva och stod för en riktig kämpainsats! Målskytt idag blev Erik L som påpassligt tog vara på en retur efter skott ifrån Chrille. Dagens räddning stod motståndarmålvakten för efter ett riktigt bra skott ifrån Linus A.

En bra laginsats idag!

Målskytt: Erik L

18/4 Haif- IFK Strömstad 3-0 (1-0) Div. 3

Seriepremiär på Unda där blåst och regn inte inbjöd till något skönspel. Tycker ändå vi försöker och har som ambition att försöka att få till ett framgångsrikt passningsspel. Samtliga våra mål kommer till på distansskott, kanske inte de hårdaste skotten ni presterat men de letar sig ändå in bakom motståndar målvakten. Försvarsmässigt känns det tryggt där Linus inte ställs på några större prov idag. Om jag gissar ett bollinnehav denna match tror jag på 55/45 i vår favör. Skön start på säsongen.

Målskyttar:Oliver, Filip A, Philip L.

 

Träningsmatcher 2013

5/4 Haif- Orust P-98  9-0 (2-0)

Ny träningsmatch, idag får vi tid på oss och då fungerar vårat eget spel bra. Vi bestämde innan match att fokus idag låg på snabbare omställningar framförallt när vi vinner boll. Det andra var att använda/utnuttja våra kanter betydligt bättre och oftare. Tycker vi lyckas väl med uppsatta mål. Linus A inleder målskyttet efter 5 min. på ett långskott. I 20:e gör Filip B en solo prestation i motståndarnas straffområde och avslutar säkert. Resultatet stod sig halvleken ut. i 2:a känns det som motståndarna låter oss föra matchen tydligt det resulterar i ytterligare 7 mål denna halvlek. Vi har tränat mycket på kantspel, inlägg, avslut, kul att se att i det sista målet vi gör finns samtliga ingridienser med. Idag spelade ni som ett lag hela vägen ifrån Linus i mål fram till våra anfallare.

Målskyttar:Filip B 2, Wille H 2, Linus A, Fredrik, Filip A, David, Wille A.

Assist:Filip B 3, Fredrik, Samuel, David.

29/3 Ljungskile SK- Haif  7-0 (3-0)

Då har vi inkasserat årets första förlust och det var inte mycket att säga om. Vi möter ett spelskickligt LSK som har bra fart på sitt passningsspel. Om vi fokuserar på vår prestation så är det så att vi just nu är alldeles för tama i våra avslut. Idag hade vi faktiskt 5 riktigt bra läge att göra mål på men riktigt bleka avslut. Tycker trots de stora siffrorna att det fanns bra perioder i matchen ifrån vår sida. Vi kämpar på!

 

 

8/3 Haif- Munkedals IF 2-0 (0-0)

Kylig fredagskväll på Unda men vad gör det när fotboll står på schemat. För motståndet idag stod Munkedal som det brukar bli välspelade och trevliga matcher mot. Vi satte upp två gemensamma mål innan matchstart: -bli bättre på att tillsammans krympa ytor när motståndarna har bollen samt ett bättre/ tryggare eget passningsspel. När matchen var slut tyckte vi att vi lyckats med dessa mål.

Två ganska sena mål efter tilltrasslade situationer.

Detta var en match där jag tycker att hela laget gör en bra insats, kul att se er! Kan dock inte undvika att ge ett extra pluss till Chrille som ständigt oroar våra motståndare. Också kul att se att killar som inte tidigare orkat en hel halvlek har med lite ###anamma orkat med vinterträningen och nu funkar det. :-)

Målskytt:Chrillex2

 

 

2/3 Vänersborgs FK- Haif 1-2 (0-0)

Annat motstånd idag mot ett ganska bollskickligt Vänersborg. Målet med matchen var samma som  igår med att försöka att vara ett spelande lag. Tycker vi ibland lyckas nästan för bra när vi försöker att spela oss ur även pressade situationer i närheten av vårat eget straffområde, ibland är det inte fel att dra en lång. Vi spelade i ganska stark motvind i första, med vinden i ryggen i andra kom vi till betydligt fler avslut i andra. En kul och jämn match med en stark laginsats.

Bollinnehav ganska jämnt, avslut betydligt fler ifrån våra motståndare men Ogge är en trygg sista utpost.

Målskyttar: Chrille, Jacob. Assist:Chrille. 

1/3 Haif- Åsebro 2-0 (4-3)

Årets första träningsmatch mot ett lag vi inte stött på tidigare. Målet med dagens match var att försöka att föra matchen och ha mest bollinnehav. Så som matchen utvecklade sig så blev det en ganska jämn tillställning. Kändes dock tryggt i halvlek men lite obeslutsamhet i några situationer gjorde att slutresultatet blev ganska jämnt.

Något vi pratat mycket om är att ta avslut när vi har lägen, något David tog fasta på och satte snyggt 2 st. distansskott.

En bra och jämn match där jag tycker Filip A med sin inställning sticker ut lite extra.

Målskyttar: David 2, Oliver, William H.  Assist: David, Mattias.

 

Matcher 2012

21/9 Haif- Ljungskile SK  1-3  (0-1)

Fredagsmatch på ett regnigt Unda, några år sedan vi mötte LSK i seriespel.

Vi lyckas för en gångs skull att förlora slantsinglingen och får iockmed detta starta matchen. De första 2 min. lyckas vi att skapa ett par halvchanser innan LSK får tag i bollen och för spelet.

Redan i den 6:e min. rullar de in ledningsmålet som uppstår efter en fast situation från oss i anfallsläge, som de vinner och ställer om blixtsnabbt.

Resultatet står sig halvleken ut, några till halvchanser från vår sida och ett antal långskott från LSK som Ogge säkert tar hand om.

Andra halvlek liknar den första, skillnaden är att i de lägen vi blir pressade, slår vi ifrån oss bollen, våra motståndare lyckas hela tiden att hitta ett passningsalternativ och behåller följdakteligen bollen inom laget.

Tycker ändå att halvleken är ganska jämn, dock får LSK in två bollar till, och Filip sätter ett friläge efter in fin framspelning av John.

Vi gör en riktig kämpainsats idag hela laget, dagens plus till Ogge som gör många fina räddningar utan returer.

Målskytt: Filip  Ass:John

//Niclas

 

7/9 Haif- IK Oddevold  1-4  (1-1)

Derby mot bollskickliga Oddevold, vi vet om att om de får tid på sig så rullar de boll på ett tryggt sätt. Vi ligger bra i possitionsspelet och lyckas att söndra deras anfallsspel i 1:a halvlek, det blir också vi som inleder målskyttet  med ett snyggt långskott av Eric Röstlund.

Oddevold för spelet men skapar inga ordentliga målchanser, därför känns det lite onödigt när deras anfallare är lite hetare än oss i 36:e minuten och lyckas lirka in en kvittering.

I minuten efter har Victor ett rungande ribbskott, men ställningen är 1-1 i paus.

Andra halvlek startar och det dröjer inte länge innan Oddevold tar ledningen, efter det blir det ett ställningskrig där vi jagar och de håller i bollen, med 5 min. kvar jobbar sig Erik L. till sig ett friläge men lyckas inte med avslutet, istället ramlar det in 2 bollar till lite väl enkelt innan matchen är slut.

Oddevold vann rättvist, även om det känns som om siffrorna blev lite för stora, uddamålet hade räckt.

Godkänd insats, men "enkla" mål mot oss idag.

Målskytt:Eric R.

//Niclas

 

1/9 Hermansby IF- Haif  1-0    (0-0)

Idag möter vi laget som vi gick upp i denna divisionen med i våras. I våras var det en tät och fysisk match. Matchen idag blev likadan men idag vann Hermansby med uddamålet.

Många borta just nu, resor och sjukdomar, vi startade med 2 avbytare men fick en tidig skada, en av anledningarna till att vi inte orkade stå emot hela matchen.

I första halvlek ganska stort bollinnehav till våra motståndare och vi kom inte till några riktiga avslut, kändes ändå inte riktigt farligt framför Linus i denna halvlek.

I 2:a är vi inte helt ofarliga, en boll i ribban, några halvbra lägen, med lite tur hade vi fått in någon av dessa chanser, istället blir deras mål till genom en bra prestation av en av deras spelare som lyckas ta sig förbi tre av våra lite för enkelt och få in en boll snett bakåt.

Tycker att vi gör en riktig kämpainsats över lag idag, jag är nöjd med prestationen även om vi har en bit kvar till vårat egna spel,  Linus straffräddning i slutet är riktigt vass!  :-)

//Niclas

25/8 Haif- Stenungsund 95/96  1-4  (1-0)

Det laget vi skulle mött idag(P-97) var på cup i Norge, därför möter vi deras 95/96 lag. En bra utmaning för våra grabbar.

För idag provar vi att spela ihop några av de individer som antagligen kommer att bli inblandade i kvalmatcherna i höst.

Den här matchen hade två helt olika halvlekar, i första är vi först i duellerna och kommer oftast segrande ur dessa, vi ger inte våra motståndare någon tid med bollen. Skapar ganska få riktigt heta målchanser men har ett klart bollinnehav med många fina kombinationer.

Efter 15 min. får vi en frispark på mittlinjen som Linus lägger in i straffområdet, deras bortrensning hamnar hos Erik K "96", som trycker in bollen behärskat.

I andra halvlek tar SIF över matchen och vi orkar inte stå emot, tyvärr är det som det ju oftast är mindre lyckade prestationer från vår sida som ger dem deras målkalas.

Efter 5 min. kommer de runt på vår vänsterkant och hittar en omarkerad spelare som hittar en lucka hos Ogge i målet.

De sista 12 min. ramlar det in ytterligare tre bollar där vi inte lyckas sätta press på våra motståndare, de får måtta ifrån långt håll, visserligen snygga mål, men inget bra försvarsarbete ifrån oss.

Vi tar med oss första halvlek som var riktigt bra!

Målskytt:Erik K "96"      Ass. Linus Å

Planens bästa: Alexander H.

17/8 Haif- Tanum/Grebbestad/Bullaren  3-0  (2-0)

Naturgräsmatch hemma på Unda, helt annan vilja och engagemang idag.

Vi tar tag i matchen ifrån start och för spelet, i vår förra match kom vi inte till ett enda riktigt avslut, idag räknar vi till 12 st.

I 8:e minuten gör Filip B en solo prestation som resulterar i vårt första mål för dagen, i 24:e fångar Chrille in en boll som han vänder upp och placerar säkert intill stolpen.

När 2.a halvlek startar är våra motståndare hetare i närkamperna och för matchen, vi ligger dock rätt i positionerna och de tillfällen det känns lite oroande är Linus en säker sista utpost mellan stolparna.

Med 5 min. kvar slår Rasmus en frispark som Erik K knoppar in vid 2.a stolpen.

Vi lägger inget fokus på resultatet utan ser till prestationerna, idag är vi med och visar lite vilja, kul att se er idag killar!

Till sist ett extra pluss till våra två 98:a killar Filip A och Samuel som går in och krigar och vinner närkamper matchen igenom, kanon.   :-)

Målskyttar: Filip B, Chrille, Erik K.  Ass. Rasmus 2

// Niclas

12/8 IFK U-A- Haif 4-0  (1-0)

Seriestart för höstens div.2 spel, vi står emot hyfsat i 1:a halvlek försvarsmässigt, dock är vi inte tillräckligt snabba i våra omställningar till anfallsspel.

IFK står för de flesta avsluten men det känns ändå som vi är med i 1:a.

Första målet tillkommer på en straffspark med 5 min. kvar av halvleken.

Andra halvlek mattas vi och IFK tar över mer och mer, vi orkar inte stå emot idag utan det ramlar in ytterligare tre bollar.

Vi skapar få avslut på hela matchen, och har ingen trygghet i vårat passningsspel idag.

Dagens plus till Albin och Felix.

//Niclas

 

Oddebollen:

Haif- Dröbak frogn  1-0

Haif- Munkedals IF 0-2

Haif- IK Oddevold 0-1

Haif- Orust 3-5 (straffar)

Haif- Trollhättans FK  3-2  (straffar)

 

Gothia cup:

Haif- Zasp stars  6-0

Haif- Skjetten SK  2-3

Haif- Kulladals FF 0-2

Haif- Hörnefors IF  5-4 (straffar)

Haif- Lenzie Youth Club  0-3 

6/6 Ödsmål IK-Haif 3-4 (1-1)

Återigen en serie final där det skulle avgöras om det blir div.2 till hösten. Och det blir det då vi gör en bra match mot ett storvuxet motståndarlag. Detta löser vi bra och efter första halvlek står det 1-1 efter att Linus löpt rätt på en hörna. Bra spel och vi kommer till fina inläggs situationer.

Andra halvlek är jämn och även den blåser domaren av på nästan allt vilket ger många frisparkar åt båda håll. Vi är dock grymt bra på dessa av någon konstig anledning.....vi gör ytterligare ett mål på hörna och 2 på frisparkar in i "heta zonen". Ödsmål reduserar när det är ett par minuter kvar men vi behåller kylan och tar återigen en uddamålsvinst !!!!!

En mycket bra insats av samtliga spelare idag !!!!

Målskyttar: Linus, Jonathan (Acke ?) Chrille 2  Ass: Rasmus 2, Chrille 2

Dagens plus: HELA LAGET !!!!

// Peter

 

27/5 Haif-Hermansby 3-2 (2-1)

Oj,oj,oj....... grabbar ni imponerar och faktiskt överaskar oss !!!!!!!

Seriefinal mot ett fysiskt starkt och tyngre motstånd, men vi står upp och försöker spela boll som vi pratat om innan matchen. Vi gör 1-0 på en snygg genomskärare av Felix som hittar Chrille som säkert målar. En lite billig kvittering några minuter senare tänder oss och vi gör 2-1 efter en fast situation, tror vi tränat lite på detta......återigen, Chrille trycker in bollen.

Mycket bra spel i första halvlek och framför allt står vi upp och viker inte undan i närkamperna något vi tar med oss till andra halvlek + att vi skall ha ännu mer rörelse för att motståndarna skall tröttna.

Spelet är till en början jämt och Hermansby kvitterar då vi blir lite passiva i eget straffområde. I en jämn andra halvlek kämpar vi till oss en hörna i 28:e minuten. bra slagen och efter bra löpningar kommer den fram till våran egen FREDDE som avgör matchen med en välplacerad tå i bortre hörnet !!!!!!!!!

Bra försvarsspel matchen igenom över hela planen och framför allt står vi upp och försöker göra det vi är bra på. Lite fysisk match som jag tycker domaren för dagen löser på ett mycket bra sätt !!!!!

Målskyttar: Chrille 2, Fredrik 1  Ass: Felix, Rasmus, Filip, Chrille

Dagens extra plus: Chrille, Felix, Rasmus, John

// Peter

 

23/5 Orust- Haif  1-2  (1-2)

Tätt mellan matcherna nu, idag får vi en bra start då Erik L avslutar snyggt redan i 1:a minuten.

Dock kvitterar våra motståndare ganska snabbt efter lite obeslutsamhet på flera håll.

Vi kommer snabbt tillbaka då Chrille håller sig frammme i den 11:e minuten, detta blir också slutresultatet i en match som mer var kamp än skönspel.

Dock hade vi ganska många avslutningar som borde/ kunde utökat målskörden idag.

En trevlig och välspelad match alltid bra matcher mot Orust som aldrig ger upp utan är jobbiga att möta. 

Målskyttar: Erik L och Chrille.      Assist: Chrille och Eric K.

Dagens extra pluss: Felix Skarp för ditt slit matchen igenom.

// Niclas

18/5 Kungshamn/Smögen- Haif  3-2 (2-0)

Fredags match på en kanonfin gräsmatta i Smögen, borde vara en bra tändvätska för en bra insats.

Tyvärr gör vi en ganska dålig insats i första halvlek där vi har alldeles för stor respekt för våra storvuxna motståndare på vissa håll. Chanserna finns men vi är inte tillräckligt heta i motståndarnas straffområde, underläge i halvlek där vi kommer överens om att prestera en bättre andra, helt plötsligt vinner vi betydligt fler närkamper och snart är det kvitterat, matchen står och väger och våra motståndare får en frispark i matchens sista minut som lite turligt går in.

Kanske rättvist sett till hela matchen men lite surt.

Domaren gör en bra match, tyvärr förstör några omogna motståndare en del av fotbollsupplevelsen för mig ikväll.

Dagens extrapluss till Felix och Eric K.

Målskyttar:Felix, Chrille.     Assist:Fredrik, Chrille.

//Niclas

 

5/5 Haif- Rönnäng  4-1 (2-1)

Ett lite revansch suget lag efter senaste insatsen startar matchen med ett piggt och bra passningsspel de första 20 minuterna.

Detta resulterar i två ganska tidiga mål, i 7:e min. hörna och lite tilltrasslad situation som Acke till sist trycker in i mål.

I 16:e Filip fin framspelning till Chrille som förlänger till Albin som inte gör något misstag, utan placerar den vid 1:a stolpen.

Därefter bjuder vi in Rönnäng i matchen genom lite kommunikations brist och 2-1. 

Detta resulterar att de tar över resten av halvleken och vi slår ifrån oss lite desperat.

Pratar ihop oss i halvlek och får igång vårt passningsspel igen och tar återigen initiativet, inövad hörnvariant och Chrille avslutar snyggt.

Kort därefter missad straff från oss men vi fortsätter att försöka sätta fart på bollen, dagens målskytte avslutas av Albin fint framspelad av Erik L.

Våra motståndare är inte ofarliga men Linus gör flera stabila ingripande i målet.

Bra insats idag samtliga killar! Dagens extra pluss till Chrille för ditt engagemang!

Målskyttar:Albin 2 Acke 1 Chrille 1  Assist: Filip 2 Chrille 1 Felix 1 Erik L 1.

/Niclas

 

 

1/5 Hamburgsund/Fjällbacka- Haif 1-1 (0-0)

Gräsdebut på en oerhört fin gräsmatta, tyvärr såg vi inte riktigt spelsugna ut på en del håll idag?

Vi möter äldre fysiska killar, tycker dock att vi hade för dålig fart på bollen idag, vilket resulterar i att det fina passningsspelet som vi har vant oss med det senaste inte funkar lika bra idag.

1:a halvlek är ett ställningskrig med dåligt tempo, vi höjer farten från start i 2:a och tar ett visst grepp om matchen, på en hörna blir Abbe fasthållen vilket resulterar i en straff som Rasmus gör mål på.

Fem minuter senare tillåter vi våra motståndare att komma in i matchen då vi försöker att spela oss ur en svår situation istället för att lyfta långt.

Detta utnyttjar motståndarna effektivt och 1-1 är ett faktum, detta ger Hamburgsund energi och vi blir tillbaka pressade ett tag.

Slutet på matchen är spännande med situationer åt båda håll, kunde slutat hur som helst.

Att ta med sig: förberedelse inför match, har vi inte viljan spelar det ingen roll hur duktiga vi är. Dagens extra plus till Abbe samt Ogge som gör några avgörande räddningar idag.

Målskytt: Rasmus

/Niclas

22/4 Haif-Munkedals IF 5-0 (2-0)

Äntligen seriepremiär !!!!

Perfekt väder och spelsugna killar, inte konstigt att vi leder med 1-0 efter en minut då straffen säkert sköts i mål. Härligt Victor !!! Tycker vi är bestämda och ger inte motståndarna någon tid att spela boll utan vi sätter press och stressar dem hela tiden. En mycket bra backlinje som inte ger motståndarna nån chans gör att det blir lite grinigt, men vi går därifrån och spelar vårt spel. Vi radar upp chanser och 2-0 är ett rättvist halvtidsresultat.

Andra halvlek börjar vi lite trögt och tappar snacket med varandra. Vi gör ändå 3-0 tidigt. Vi har kontroll på matchen, gör 2 mål till på fina prestationer. Bra laginsats där vi skapar massor av målchanser!!!! Tyvärr håller Munkedal vid ett flertal tillfällen under matchen på med svordomar och ibland riktigt fula saker som inte skall vara tillåtet på plan ???. Men vi fokuserar på vårt och jag tror att deras uppträdande är ett bevis på att vi är jobbiga att möta just nu........... Tror att all träning i vinter gett resultat !!!!

Målskyttar: Victor L 3, Chrille 2       Ass: Alex H 3, Victor L 2, Wille 1

// Peter

 

 

Träningsmatcher 2012

Orust- Haif 1-6  (1-2)

Haif P-97- Haif P-98  2-1 (0-0)

Fässbergs IF- Haif 1-7

IFK U-A- Haif 0-1 (0-0)

Haif-Trollhättans Bois 12-0 (7-0)

 

Matcher 2011

1/10 Haif- Stenungsunds IF  2-0 (2-0)

Avslutningsmatch i div.5.

För att knipa 3:e platsen i denna serie var vinst nödvändigt idag.

Vi startar matchen piggt med hög press och tillåter inte våra motståndare att ta sig in på vår planhalva, detta slit lönar sig när vi har en 2-0 ledning tidigt i matchen.

Drar oss tyvärr tillbaka i 2:a halvlek och är ganska tillbakapressade, vi ligger dock oftast rätt i vår defensiv och avsluten som landar på Ogge kommer utanför straffområdet som Ogge tar hand om på ett bra sätt utan returer.

Bollen rullar vår väg idag och vi avslutar seriespelet för säsongen med en vinst!

Bra jobbat killar, idag var det hela laget som deltog, kul att se!

Målskyttar:Felix A och Filip.      Ass:Rasmus och Erik L.

// Niclas

24/9 Kungshamn/Smögen- Haif 2-1 (1-0)

Sista matchen i div.6 för säsongen, vi hoppades att vi skulle kunna tända till lite idag och avsluta serien med ett bra resultat.

Tyvärr klarar vi inte av detta, tror nog att vi hade bollinnehavet om vi summerar matchen, dock gör vi för många misstag i den avgjörande passningen som resulterar i kontringar.

Dessa misstag samt helt enkelt för dålig teknik i våra mottagningar på flera håll leder till att vi inte skapar många målchanser framåt.

Målskytt: Victor L.  Ass: Felix S.

 

18/9 Haif-Strömstad 0-3 (0-2)

Ett bra Strömstad gjorde oss dåliga och de får sina mål pga våra egna misstag och ett högt tempo och press på bollhållaren genom hela matchen. Detta är tyvärr något som visat sig under hösten att när motståndarna drar upp tempot har vi för många som inte räcker till eller hänger med. Vi får helt enkelt inte tillräckligt med tid på oss...

Ett stort målvaktspel av Ogge denna kväll räddar oss från en mycket större förlust. Kämpainsatsen är det inget fel på, men vi behöver samtliga upp ett par nivåer för att kunna "bråka" med de bättre lagen som det ser ut nu.

// Peter 

 

18/9 Haif-Lysekil 5-0 (3-0)

Samarbete, rörelse och prat var sakerna som skulle om vi klarade det, ge oss ett bra passningsspel. Tycker vi klarar det denna matchen. Lysekil hade svårt att få ihop ett lag idag och hade med några yngre killar, detta bidrog till att vi fick den extra tid vi behöver. Gör 3 mål i första och har många fina prestationer som gör att vi får lägena.

Andra halvlek kontrollerar vi och spelar stabilt bakåt vilket gör att vi har mycket boll inom laget. Efter de 2 målen i andra blir vi lite nöjda, skapar många lägen men kan inte få in bollen i mål. Bra insats ändå och jag tror det var en kul match att kolla på för vår stora/trogna publik.

Målskyttar: Victor L 3, Rasmus, Chrille. Ass: Krille, Erik L, Adde, Victor L

// Peter

 

15/9 Haif- Hamburgsund/ Fjällbacka 2-0 (0-0)

Match med bra förutsättningar, vindstilla och fint väder, vi fortsätter att ha som mål att ha ett bra passningsspel.

Vi har ett övertag i bollinnehavet, men är ofarliga då vi närmar oss motståndarnas straffområde.

Rivstartar 2:a halvlek då våra motståndare har avspark och vi gör mål efter 9 sek.

Denna halvlek påminner dock om den 1:a, hade inte Linus genom både tur och skicklighet varit på tå kunde denna matchen slutat annorlunda.

Alex H får till en form av sin patenterade yttersida och fastställer slutresultatet till 2-0.

Målskyttar: Erik L, Alex H.         Ass: Chrille.

// Niclas 

 

 

11/9  IK Oddevold- Haif 6-0 (3-0)

Tyvärr återigen en riktig plattmatch från vår sida när vi verkligen vill göra en bra insats, Oddevold är för dagen överlägsna i sitt passningsspel och dominerar matchen.

Vi kämpar och sliter men får inte ut något av det idag, mycket fokus på domarinsatsen, den var inte bra, men absolut inte av betydelse för matchresultatet. 

// Niclas

7/9 Vallen-Haif 0-2 (0-1)

Oj vilket väder !!!! Blåsigt och på vissa ställen även en vattensjuk plan efter mycket regn de sista dagarna. Vi börjar i motvinden och skapar 5-6 bra chanser de första 20 minuterna. Lite svårt att få till ett bra spel men vi tar ledningen genom Chrille som påpassligt trycker in bollen efter ett inkast som blev förlängt. Andra halvlek har vi medvind och befinner oss mestadels på motståndarnas planhalva. Vi har mycket boll men är lite ovänn med bollen på en del håll och tappar då bollen när vi är på väg till bra spel. Alex H punkterar matchen. Ingen toppinsats trots vinst, vi ska kunna göra mer trots lite jobbiga förutsättningar killar. Bra kämpat trots allt.

Målskyttar: Chrille, Alex H. Ass: Emil

// Peter

 

2/9 Skärhamn- Haif 0-6 (0-4) div.5

Ett oerhört spelsuget Herrsta lag i Skärhamn denna kväll, mål med matchen: Passningsspel, kliva fram individuellt ett snäpp till.

Målen uppfylldes denna kväll när vi rivstartar och går in och vinner våra närkamper tidigt.

Detta resulterar i mål i matchens 2:a minut efter inlägg ifrån vänsterkanten.

Stort bollinnehav matchen igenom vilket resulterar i att vi för matchen, och känns som vi bestämmer vad som skall hända, detta är en match där vi får den extra tiden på oss.

Avsluten som blir mot oss är Linus vaken på.

Extra roligt är att vi idag gör 4 st. mål genom inlägg/ hörna, fanns en växel till,

bra jobbat!  :-)

Ett stort plus till samtliga deltagare, där Alex H och Victor L får ett plus till.

Målskyttar: Chrille, Erik L, John, Victor 3. Ass: Victor 3, Erik L 2, Chrille 2. 

// Niclas

 

 

27/8 Haif-Skärhamn 2-0 (1-0) div.6

Vi fortsätter att ha målet att försöka få ett bra passningsspel i hela laget. Fungerar bra i första halvlek. Bra inställning och kämpande så gör vi rättvist 1-0 innan domaren blåser till halvtid. Vi är nöjda med vad killarna presterat och vi vill se en lika bra fortsättning och att fler vågar komma ur sin "bubbla" och ta för sig.

Andra är nästan lika bra som första dock med en period som vi blir tillbakapressade. Men vi reder ut detta med ett för dagen mycket stabilt försvarspel, och när vi sedan gör 2-0 efter fina individuella prestationer (Albin snurrar, Linus(98) skjuter och David(98) trycker in returen !!!!!) så är matchen avgjord. Bra genomförd match idag !!!

Målskyttar: Albin, David. Ass: Filip, Albin och Linus(98)

// Peter

 

24/8 "Orust- Haif 2-2 (2-0)

Ett uttalat gemensamt mål med matchen, att klara av att ha ett passningsspel och därmed ha bollinnehavet.

Den uppgiften klarar vi av ganska bra, tyvärr är vi inte tillräckligt tuffa i och utanför motståndarnas straffområde vilket resulterar i få avslut.

Halvtidsvila med ett 2-0 underläge som vi bestämmer oss för att ändra på, Alex H placerar säkert en straff i mål, samt fastställer slutresultatet på en läcker frispark i matchens sista minut.

Målskytt: Alex H 2

 

// Niclas

20/8 IFK Uddevalla-Haif 5-1(2-0)

Innan matchen kändes det kul att möta ett duktigt IFK efter att vi presterat bra på sistone. Men det blev inte någon match direkt då vi inte kom upp i något som kan kallas bra. Första 10 minuterna stod vi upp, men så släpper vi in ett inlägg direkt i mål och vi ligger under med 1-0. IFK spelar bra och har ett passningsspel och kantspel som gör att de rinner igenom lätt då vi inte går dit. Ingen bra insats idag. Alla 5 mål kommer genom ett bra kantspel av motståndarna. Godkänt får bara Alexander Hedlund som höll ihop mitten av laget och krigade.

Målskytt: Crille. Ass: Victor L 

19/8 Haif- Munkedals IF  2-0 (1-0)

Tillbaka till seriespelet, en match som vi är nöjda med, samtliga jobbar och vill vinna sina närkamper.

Båda halvlekarna tycker jag att vi har bra koll på våra motståndare, William i vårat mål sätts inte på några stora prov.

Framåt tappar vi ibland bollen lite väl enkelt då vi inte är riktigt kompis med den.

 

Målskyttar:Victor L, Chrille.  Ass: Wille,Oliver.

 

//Niclas

 

Färgelanda cup 12/8-14/8

 

Haif - Hönö IS             2-1  Victor L 2 (ass. Crille, Erik L)

Haif - Lenzie Colts       2-1  Victor L 1, Erik L 1 (ass. Alex H 2)

Haif - Lerums IS          1-1  Victor L 1 (ass. Chrille)

Haif - Utbynäs SK        2-1  Victor L 2 (ass. Erik L 1)

Haif - Trollhättans FK   4-0  Alex H 2, Felix S 1, Erik L 1 (ass. Albin 3, Felix A 1)

Semi

Haif - IFK Sunne          2-0  Victor L 1, Felix S 1 (ass. Victor L)

Final

Haif - Örgryte IS          0-2

 

 

Skadevi cup 31/6-3/8

 

Haif 1 - Team Nes        3-1  Victor L 3

Haif 1 - Lerkils IF         4-1  Victor L 3, David(98) 1

Haif 1 - IF Tymer         2-3  Victor L 1, Alexander H 1  

Haif 1 - TFK                 2-3 (efter straffar) Victor L 1, Filip(98) 1

 

Haif 2 - TFK                1-1  Joel 1

Haif 2 - Falköping        0-2

Haif 2 - Store Bergan  2-2  Rasmus 1, Crille 1

Haif 2 - Team Nes       1-2  Erik L 1

 

 

19/6 Skärhamn- Haif 1-1 (1-0)

Sista seriematchen för vårsäsongen på ett regnigt Röavallen i Skärhamn.

Idag var det en väldigt dålig inställning ifrån vår sida i 1:a halvlek där vi inte vann många närkamper och tillät Skärhamn att föra matchen.

Hade deras avslut varit bättre skärpa på, (samt att Linus gjorde ett par bra räddningar) så kunde deras ledning varit större i halvlek.

Vi gick in i omklädningsrummet i halvlek och diskuterade igenom vad vi ville med dagens match, alla var överens om att detta inte var bra.

Kändes som killarna behövde lite extra tändvätska då vi helt plötsligt vill någonting och börjar att prata med varandra på plan.

Helt plötsligt för vi matchen och skapar ett tryck på deras planhalva, vilket resulterar i att Chrille rivs ned i straffområdet, och placerar själv straffen säkert i mål.

Snudd på katastrofal dålig 1:a halvlek men i 2:a visar vi vad vi kan!

 

Målskytt:Chrille

 

// Niclas

 

15/6 Haif-Stala GHMM 4-2 (2-1)

En match med lite olika nivåer av spel från vår sida. Ibland bra spel och riktigt fina kombinationer och passningar, sedan väldigt mycket småmisstag som bjuder in motståndarna i matchen flera gånger. Vi tar efter ca 20 minuter ledningen med ett kanonskott från 30 meter. Vi gör ytterligare ett mål då Alex H bestämde sig för att den skall bara in i mål. Vi skapar lägen runt deras straffområde men vi är alldeles för tama i våra avslut.

Pratar i halvlek om att vi alla måste höja oss och inte göra alla dessa enkla misstag hela tiden utan gå in rejält och visa vad ni kan. Kan inte säga att det blev så mycket bättre utan vi låter motståndarna kvittera innan vi vaknar upp lite. Spelet är ganska jämt och då bestämmer sig Victor för att göra ytterligare ett mål efter en bra passning av Hedlund. I slutet av matchen får Adde iväg ett skott som styrs imål av en försvarare och matchen är avgjord. Väldigt många småmisstag från många idag och det håller inte när vi möter ett kvickare motstånd grabbar !!!

Dagens plus till Robin(98), Alex H, Erik L, Emil och Victor L

Målskyttar: Adde 1, Alex H 1, Victor L 2

// Peter

 

12/6 Haif-Vallen IF 8-0 (6-0)

Länge sedan vi mötte Vallen, alltid kul med ett lag man inte möter så ofta.

Vi fortsätter att sätta fokus på pratet och de fasta situationerna och att vi skall ha kul och göra en bra match i 2 halvlekar. Vi börjar lysande och sätter en enorm press på motståndarna vilket ger resultat genom tidig ledning. Det ramlar in fler mål då ni idag har bestämt er för att spela fotboll med hela laget inblandat och då blir det svårt att stoppa oss. Kul att några ovana målskyttar kliver fram och nätar idag. 

Vi bestämmer att andra halvlek börjar vi med inställningen att det står 0-0 och att vi skall vinna den och hålla nollan, detta gjorde vi trots att vi föll ner lite i motståndarnas tempo under andra halvlek. Bra förvarspel där vi rullar runt bollen i backlinjen och försöker igen på andra kanten gjorde att vi kom till många avslut idag. Bra passningspel och avslut resulterar i en storvinst. Mycket bra av alla !!!!!

Dagens plus till samtliga då ni nu verkar förstå vad vi menar med

vad "bestäm er"  betyder !!!!!

Målskyttar: Victor L 2, Erik L 2, Alex H 2, Alex E 1, Felix A 1

// Peter

 

 

8/6  Lysekils FF- Haif  2-0  (1-0)

Matcherna mot Lysekil brukar vara jämna historier, så även idag.

Som vi har sagt/ skrivit under ett flertal matcher i vår så hänger vi med i matchen på ett bra sätt, men har inte rätta viljan/ skärpan/ kunskapen i och utanför motståndarnas straffområde för att riktigt oroa motståndarna.

Ogge i mål, Jonte, Joel och Linus Arthur stack ut lite extra idag.

En bra kämpainsats som dock resulterar i en förlust.

// Niclas

 

5/6 Haif-Skärhamn 5-1 (3-1)

Viktig match där vi har chansen att hänga på topplagen i serien. Vi är laddade innan matchen och alla 15 killarna verkar riktigt spelsugna. Målet med dagens match är att våga, och bestämma sig i de olika situationerna på plan.

Matchen börjar jämt och det är de första 15 minuterna ett ställningskrig där vi för matchen men kommer lite fel in i de avgörande situationerna. Skärhamn tar ledningen på en frispark som går in väldigt onödigt då vi inte är på tå med vad vi skall göra. En väckarklocka för oss och vi trampar gasen i botten och gör 3 mål på kort tid och visar vad vi kan. Andra målet kommer på ett långt inkast av Rasmus där vi löper perfekt bakom Hedlund och trycker in den exakt så som vi tränat på, lysande !!!!!! 

Inför andra halvlek lovar vi varandra att köra 100% från start och försöka trycka in ett mål till, vilket vi gör. Inga tveksamheter där Victor, bra !!! Skärhamns unga lag orkar inte stå emot och vi skapar många chanser och en del väldigt bra lägen att utöka vår ledning och Danne punkterar matchen när han påpassligt slår in returen efter ett skott av Victor som målvakten räddade. En riktigt bra insats av alla 15 killar idag och det är roligt att se att alla börjar att kliva fram och ta för sig !!!! Detta skapar ett riktigt bra passningspel som gör att alla blir delaktiga.

Dagens plus går till Viktor H och Erik L, riktigt bra !!!!!!

Målskyttar: Victor L 3, Erik L 1, Danne A 1

// Peter 

 

1/6 Haif- Munkedals IF  1-1 (0-0)

Idag möter vi ett lag som har haft det tungt resultatmässigt hitills.

Matchen blir jämn där vi står för bollinnehavet, men Munkedal har de hetaste chanserna.

Chrille gör mål i andra halvleks 18:e min.

Munkedal kvitterar 5 min. senare, ett rättvist resultat efter en jämn match.

Ibland spelar vi lite för omständigt, vill att vi är lite mer "rakt på" emellanåt.

Dagens extra plus till Emil för din insats i 1:a halvlek, samt Felix A för ditt slit!

// Niclas

28/5 KIF/SIF- Haif 1-6 (0-3)

Lördagsem. i Smögen, mycket regn under dagen men hyfsat uppehåll under matchen som genomfördes på en fin gräsmatta.

Instruktioner inför matchen var hög press på bollhållaren, något vi lyckades väl med då vi krigade till oss flera tillfällen högt upp på plan.

Stort bollinnehav från start, det dröjde till 14:e min. tills Victor spräckte nollan.

Matchens snyggaste mål för dagen gjorde Chrille med en språngskalle efter frispark ifrån Rasmus.

En väl genomförd match där samtliga får väl godkänt för er härliga vilja att vinna idag!

Målskyttar:Victor L 3, Chrille 2, Acke 1 (snyggt Victor :-)  

 

// Niclas 

 

25/5 KIF/SIF-Haif 3-4 (2-2)

Mycket blåst på Himlavallen i Kungshamn denna kväll. Men vi är med från start och det är kamp från första stund. Vi står upp mot ett duktigt motståndarlag men spelet är mestadels på vår planhalva första 20 minuterna trots att vi har lite medvind. Vi sliter på och gör 2 mål i första halvlek, synd bara att motståndarna också gör 2 mål ca 30 sekunder efter 1-0 och 2-1... Var vi lite ofokuserade och slappnade av ? Något att fundera över. Alltså 2-2 i halvlek.

Andra spelar vi stundtals riktigt bra fotboll, framför allt på vänsterkanten där vi skapar många chanser. Vi gör fullt rättvist tycker jag 2 mål till de första 15 minuterna och har ledningen med 4-2. Motståndarna kämpar och gör sitt tredje när det är ca 10 minuter kvar. Vi håller tiden ut och vinner en trevlig match.

Jag fick mycket beröm av domaren efter matchen för ert uppförande och positiva inställning. !!!!!

Extra plus idag till Acke, Felix A för ert slit och John för din fina andra halvlek !!!

Målskyttar: Victor L 3, Hjallmar (P98) 1

Alexander H, snart har du en hel kortlek.......:)bra !!!!

//Peter

 

 

 

 

21/5 Haif- IFK Strömstad 2-1 (1-0)

Alltid jämna tuffa matcher mot Strömstad, så även idag.

Tycker dock att vi har initiativet större delen av matchen, vi bränner ett par frilägen samt nästan tio hörnor i första halvlek, till slut får Victor L dock hål på motståndarmålvakten då han får till en yttersida utanför straffområdet.

Andra halvlek inleds med en straff till oss som vi prickar ribban med, passningsspelet är ibland riktigt bra, och vid ett sådant tillfälle efter en fin kombination avslutar Chrille säkert i mål.

Tyvärr bjuder vi in motståndarna i matchen igen då de lyckas att göra mål på frispark ifrån halva plan.

Vi lyckas att hålla undan och det kändes bra med en trepoängare idag!

Bra insats, dock frustrerande att vi har så svårt att göra mål, men det kommer!

Extra pluss till Victor L som skapar många situationer  och avslutläge för sina medspelare. 

// Niclas

18/5 Haif-IK Oddevold 1-8 (1-4)

Match mot ett bra motstånd som rullade boll riktigt bra. Vi hade svårt att få tag i våra motståndare och det resulterade i mycket försvarsspel för våran del i första halvlek. Går till halvlek med 4 insläppta bollar och ett eget mål gjort av David en av våra 3 mycket duktiga inlånade 98.or.

Andra halvlek kommer vi överens om att kämpa på och försöka ge dem en match , och vi kämpar bra men räcker inte riktigt till. Oddevold har mycket boll och det resulterar i ytterligare 4 mål och många målchanser. Tycker ändå att alla skall ha mycket beröm för att ni kämpar och sliter så mycket ni kan.

Vi tar nya tag grabbar !!!!!

// Peter

 

15/5 IFK U-A- Haif  3-1 (2-0)

Ny match med två halvlekar inte många rätt i 1:a där vi inte kommer åt IFK killarna som spelar bra.

Underläge med två mål i halvlek, vi kommer överens om att höja oss ett par snäpp.

I andra halvlek har vi ett betydligt bättre passningsspel och är lite hetare i närkamperna.

Skapar ett par halvchanser, men får ingen utdelning förrän Hedlund tar ett avslut från långt håll som går i ribban, Victor påpassligt framme på returen.

I matchens sista minut blir det straff efter en tilltrasslad situation som IFK förvaltar säkert.

Klart godkänt 2.a halvlek som vi tar med oss.

 

 

7/5 Haif- Stenungsunds IF  3-3  (3-1)

Idag fick vi se en match med två ansikten, där vi har övertag i var sin halvlek.

Tycker att vi trampar gasen i botten ifrån start och skapar flera fina lägen, dröjer dock till den 14:e minuten då Erik K krigar sig till en boll levererar till Victor L, som smäller upp den i nättaket trots hård uppvaktning.

5 min. senare är Felix S vaken och slår en snygg lobb över motståndarmålvakten.

Kort därefter rundar Victor en ytterback och hittar Chrille vid andra stolpen.

Tyvärr håller vi inte detta halvleken ut, för innan denna är slut blir det ett par individuella misstag som snabbt straffar oss med ett mål.

Andra halvlek dominerar våra motståndare, vi blir 2:a på bollen i de flesta dueller.

Sif kvitterar och har möjlighet att avgöra matchen då de får en straff i slutminuterna som de turligt för oss slår i stolpen.

Vi kommer undan med ett oavgjort resultat som jag tycker är rättvist, dock underligt att vi släpper in dem så enkelt i matchen i 2:a ???

Dagens plus till Erik L för din 1:a halvlek samt Victor som hela tiden oroade motståndarförsvaret.

// Niclas

 

 

 

 4/5  Hamburgsund/ Fjällbacka- Haif  1-4  (0-1)

Bortamatch med för dagen 9-mannaspel, detta eftersom våra motståndare inte har tillräckligt med folk.

Vet inte om det var ovana med vårat första grästillfälle för säsongen, eller ngt. annat för vi kan inte skryta med ngt. större passningsspel idag.

Fina nicklägen i 1:a halvlek och ett stenhårt skott i ribban, men det dröjer till slutet på första halvlek då vi får en straff som vi placerar säkert.

Mer tendenser till spel i 2:a halvlek och det resulterar i 3 mål till.

Idag gör Victor L samtliga mål och Rasmus håller ihop backlinjen stabilt.

Att ta med sig ifrån denna matchen: hålla sig kylig även om man blir provocerad och domaren inte riktigt är på tå i alla lägen.

 

// Niclas

25/4 Haif- Tanum/ Grebbestad/ Bullaren 4-0 (2-0)

Seriepremiär på Unda vallen som visar sig ifrån sin bästa sida vädermässigt.

Vi hade revans att fodra efter två förluster mot detta lag sist år.

Tycker att vi har ett spelövertag matchen igenom, vilket tyvärr leder till att vi ibland gör det lite för svårt för oss och gärna vill dribbla en gång förmycket.

Stabilt försvarsspel genom hela laget.

Våra tre första mål kommer till genom härliga djupledsbollar som leder till frilägen, sista målet är i samband med en hörna som vi kommer till avslut på.

En godkänd insats killar! men det finns en växel till.

4 olika målskyttar idag: Felix A, Erik L, Victor L och Felix S.

Dagens extra plus går till Alex H för  din arbetsinsats.

// Niclas

 

 

Matcher 2010

29/9 Haif P-96/97- Lysekils FF 4-2  (3-1)

Daxs för sista seriematchen, matchen står och väger första tio min. då vi får ett bra avslut mot mål som stoppas med handen av en utespelare. (Skall vara rött kort.) Den efterföljande straffen placerar Simon säkert vid stolproten.

Vi ligger för långt ifrån i markeringarna samt tappar positioner och Lysekil kvitterar. Efter 20 min. får vi ett bra frisparksläge som Joel S. snyggt sätter ifrån distans. Chrille avslutat målskyttet i 1:a halvleken med att göra 3-1 målet.

Pratar ihop oss i halvlek och tycker att spelet blir bättre i 2.a halvlek som dock slutar 1-1 efter mål av snabbe Simon på topp.

I och med denna match avslutas årets samarbete mellan 96-97 lagen men vi hoppas på mer!

Tack för iår alla inblandade har varit ett kul år!

// Niclas 

19/9 Haif P96/97- Kungshamn/ Smögen  4-1 (1-0)

Underlig match där motståndarlaget ej fick ihop fullt lag och ville spela 9-manna fotboll.

Matchen kändes mer som ett träningstillfälle med de annorlunda måtten på planen, vilket ledde till att vi aldrig riktigt fick möjlighet att vara det "spelande" laget som vi hade tänkt innan matchstart.

Resultatet gick dock vår väg och seriesegern var säkrad, grattis killar!

 

//Niclas

  

18/9 Haif - BGT 2-3 (?-?) 

Sista matchen för i år i våran serie. Vi gör väl ingen kanonmatch och inställningen som varit vårt starka kort under året kom inte riktigt fram förrän sista 10 minuterna. MEN en plattmatch kommer då och då så vi lägger inte stor vikt vid denna matchen då ni faktiskt har gjort en kanon säsong i övrigt. Några saker som syns att vi måste bli bättre på under matcherna är mottagningar och passningar, och det är väl tur att det finns något som vi behöver träna på tills nästa säsong, eller hur ????

//Peter

 

12/9 Hunnebo/Bovall - Haif P96/97 2-5 (2-2)

Kanonfin plan och ett mycket bra matchväder, ja förutsättningarna gick inte att klaga på. Vi var det bättre laget och skapade massor av chanser, gjorde 2 mål. Motståndarna skapade inte mycket men lyckades få in 2 bollar varav en mycket tveksamt, men domaren bedömde att bollen var över mållinjen och då rättar vi oss efter det.

Pratar i pausen om att ha tålamod och inte ta avsluten i fel läge för deras målvakt storspelade och räddade allt och lite till. Tålamod och bra passningsspel fungerade bra och vi gör 3 mål i andra och fick med oss 3 stabila poäng. Bra kämpat alla men jag måste ge lite extra beröm till motståndarnas målvakt som var mycket duktig och räddade dem från ett mycket större nederlag.

// Peter

  

12/9 IK Oddevold - Haif 3-6 (0-2)

Match på Thordengården, alltid kul att möta IKO, det är jämna och täta matcher.

Känns kul att vi i de senaste matcherna i serien börjat att producera mål igen!

I första halvlek gör vi två mål på fasta situationer, 1:a genom Crille på frispark, 2:a på hörna där Rasmus kommer rätt i en löpning och trycker in bollen.

Vi fortsätter med vårat spel i början av andra och går fram till 5-0 ( Albin och Oscar I-B X2) innan vi släpper in Oddevold i matchen, de sätter press på oss i tio minuter och får in två bollar.

Acke får in vårat 6:e mål i en tilltrasslad situation framför målet, Oddevold fastställer slutresultatet genom att få in en boll efter målvaktsretur.

Bra match killar!

//Niclas

 

 

 

5/9 Ytterby - Haif 0-5 (0-5)

Kul att åka iväg och möta ett lag vi inte mött tidigare. Många skador, sjukdomar och Torpcupen gjorde att vi kom iväg med mindre antal killar än vanligt men det löste ni bra genom hårt jobb !!!

Första 10 minuterna vägde matchen, men med tufft arbete och närkamper så lossnade det rejält och vi tog tillvara på målchanserna vi fick. Vi kunde gå till halvtidsvila med 5 snygga mål gjorda av våra forwards. Bra passningspel gjorde att motståndarna inte hängde med.

Andra halvlek kom vi inte riktigt upp i samma nivå som första men vi skapade målchanser men bollen gick inte in. Stabil och bra insatts av samtliga killar idag gjorde att vi åkte hem med 3 poäng .

// Peter

  

  

3/9  Haif 96/97 - Stångenäs AIS  12-0 (6-0)

Ett taggat lag släppte aldrig in motståndarna i dagens match, bra passningsspel och löpvilliga killar bidrog till dagens stora siffror.

Kul med sju st. olika målskyttar där Joel J var "värst" med fem fullträffar.

Även kul med utdelning på fasta situationer.

En eloge till motståndarna som aldrig slutade att kämpa trots en tung dag resultatmässigt.

// Niclas

 

 

29/8 Haif - Ljungskile 1-0 (0-0)

Ja vad skriver man efter en sådan här match......................

Vill börja med att berömma Ljungskile för sitt fina passningsspel och duktiga fotbollspelare som gjorde en mycket bra match men som inte fick in bollen i mål. Slutresultatet är som sagt inte alltid rättvist !

Vi själva då ??? Jag sitter här just nu och ryser när jag tänker på hur ni kämpade och slet ute på plan. Trots ett stort spelövertag av LSK så krigar vi och hjälps åt och spelar efter de förutsättningar som vi hade denna kväll !!!! 

Vi har pratat mycket om inställningen i år och hur viktigt det är att alla ger allt. Ikväll såg vi resultatet och med tur och framför allt skicklighet på en del fötter så kan man vinna matcher som egentligen inte skall vara möjligt...........

Hela laget skall ha beröm för sina insatser, men jag måste ge lite extra beröm till centrallinjen: Alexander H, Erik K, Axel, Rasmus, Victor L , er inställning och arbetsinsats en sån här kväll är overklig!!!!!!!!!!!!

TACK ALLA, det här behövde vi !!!!!!!

// Peter

 

 

27/8 Haif 96/97- Hamburgsund/ Fjällbacka  4-0 (1-0)

Fredagsmatch med ett härligt väder att spela fotboll i, regnigt men inte speciellt kallt.

Kul att vara ledare när man har ett gäng killar som kämpar och springer så mycket som vi gör idag.

Spelmässigt finns det en del att jobba på, främst med positionerna på en del håll, samt bättre/ rejälare passningsspel.

Framför motståndarmålet kan vi fortfarande bli ännu effektivare!

Hela matchen kändes trygg med en säker backlinje som såg till att Ogge hade en lugn kväll i målet.

Bra jobbat killar!

// Niclas

 

                    25/8 Grebbestad/Bullarn/Tanum-Haif 96/97  4-1 (2-0)

Idag mötte vi ett mycket bra lag som rullade boll och sprang oerhört mycket. Högt tempo, och då vi var lite tveksamma straffade det sig direkt och Tanum gick till pausvila med 2 -0. Vi kämpade och hade några bra chanser att göra mål men skärpan/turen i de avgörande lägena saknades. Andra halvlek kämpar vi och försöker men missar lite i avgörande passningar. Dock smällde Anton in en kanonfrispark från 20 meter som gick ribba in, snyggt. Provade sista 8 minuterna med att flytta upp folk för att få in ett reduceringsmål, men i slutet orkade vi inte stå emot och Tanum kunde göra 4-1 vilket blev slutresultatet.

Bra kämpat alla men idag räckte vi inte till mot ett mycket bra motstånd !!!!

// Peter      

22/8 IFK Strömstad- Haif 1-0  (0-0)

Återigen en snöplig förlust där vi har stor press mot Strömstads målet i första halvlek i den starka medvinden, utan att få in bollen.

Inställningen och viljan är det inget fel på men målen saknas just nu.

// Niclas

 

                                   20/8 Haif- IFK Uddevalla  0-1  (0-0)

 Matchen på Bräckevallen i Hogstorp blev oerhört jämn då vi mötte IFK. Bra kamp från båda lagen och en kul match att se på. Vi hade ungefär lika många målchanser men det var IFK som gjorde ett mål och det räckte för seger ikväll.  

Vi måste bli lite noggrannare i våra avgörande lägen så kommer nog också målen. Kul match ändå grabbar som kunde slutat med oavgjort eller vinst med lite mer skärpa. Vi tar nya tag !!!!

// Peter

12/8 Haif 96/97- Munkedals IF  5-0   (2-0)

  

 

Oddebollen

Haif 1- Tofta GIF  4-0

Haif 1-  Gerdskens BK  5-0

Haif 1-  Moss FK  3-0

Haif 1 - IF Tymer  1-2

  

Haif 2-  Trollhättans BOIS  6-0

Haif 2-  Gränna AIS  5-1

Haif 2-  Forsby FF  3-0

Haif 2- IFK U-A 1-5

  

17/6  Kungshamn/ Smögen - Haif  2-3   (2-2)

Spännande idag...., stort spelövertag framtill 2-0 till oss efter 25 min.

Därefter släpper vi in ett snyggt hörn mål, och därmed släpper in våra motståndare i matchen, de hinner också med att kvittera innan halvleken är slut.

Andra halvlek är ett ställningskrig med ett antal målchanser främst till vår fördel, med bl.a ett stolpskott, Oscar I-B rinner igenom i 11:e min. och ser till så att vi går fram till 3-2.

Mycket kamp och en härlig inställning såg till så att vi redde ut denna match, men ett otäckt skott i ribban i slutminuten kunde ändrat slutresultatet!

Tack för idag grabbar!

// Niclas

 

16/6 Munkedals IF-Haif 96/97 0-3 (0-2)

Kanon väder och en fin gräsplan i Munkedal gjorde att förutsättningarna för en bra match var goda. Pratade innan matchen att inställningen är det viktiga och att var och en som är med vinner sin "match" på planen. Detta fungerade utmärkt och vi kunde välförtjänt ta ledningen. Kanske spelade vi lite för mycket långa bollar på forwards och glömde bort att vi faktiskt kan rulla bollen.

Inför andra kom vi överens om att försöka rulla och passa bollen mer och det var mycket roligt att se att vi faktiskt kan om vi vill. Fina kombinationer och det syntes att alla tyckte det var roligt att spela när alla var delaktiga. Oliver B gjorde 3-0 efter fint samarbete med sin forward kollega och matchen var punkterad.

Bra spel alla 16 grabbar !!!!

// Peter

 

  

12/6 Orust komb.- Haif  2-5  (0-4)

Inövad inkast variant gav utdelning redan efter 29 sek. idag.

Annars ställde blåsten till det , vi skulle försöka att rulla boll mycket, funkade hyfsat. En bra första halvlek följdes upp av en sämre andra halvlek ifrån vår sida. En fysisk  match som flera gånger gick över gränsen.

 

// Niclas

 

 

 

  

6/6 Haif - Lysekils FF  3-0  (1-0)

Idag hade vi spelövertag i 1:a halvlek utan att skapa några direkt vassa målchanser, men vi kämpar på och får till slut ett mål genom Hedlunds känsliga yttersida  :-).

Första 20 min. utav andra halvlek, för våra motståndare matchen så det känns skönt när vi kan göra två snabba mål och fastställa slutresultatet till 3-0.

Tycker att vi har ett bra försvarsspel över hela planen, med Victor L som sista utpost, spelar vi så här är vi svåra att göra mål på.

Vi kämpar och sliter för varandra, kul att se!

 

// Niclas

 

4/6 Haif 96/97 - Bullaren/ Grebbestad/Tanum  7-0

  

Innan matchen pratade vi mycket om hur viktigt det är att VI är de som bestämmer hur bra vårt motståndarlag är. Om vi alla gör vårt bästa och går in i situationerna så gör vi det väldigt svårt för motståndarna att få igång ett eget spel. Detta skötte ni grabbar på ett fantastiskt bra sätt, och BGT killarna fick aldrig en lugn stund under hela matchen. Mycket bra spel från alla 96:or och 97:or. Fantastiskt bra prestationer och ett enormt lagspel gav oss en mycket välförtjänt seger. VÄLDIGT kul att få vara med er idag killar !!!!

// Peter

  

  

30/5   Hamburgsund/ Fjällbacka P14 - Haif 96/97  2-9 (0-4)

Ny match med P-14 laget, också idag blev det en resultatmässigt bra insats!

Idag hade vi ingen "naturlig" målvakt med oss men Otto och Rasmus delade på sysslan och gjorde det på ett bra sätt.

Stort spelövertag i 1:a halvlek och två fina frisparksmål gjorde att det stod 4-0 i pausen.

Andra halvlek testades en hel del ovana positioner vilket utbildningsmässigt är bra att ha i bagaget i framtiden.

Roligt också med 7 st. olika målskyttar, och ett äkta hattrick av David Grahm i 2:a halvlek.

Återigen en bra match grabbar!

 

// Niclas

  

  

26/5     Stångenäs AIS    P-14- Haif 96/97   0-7

  

 

23/5   Haif- IK Oddevold  6-0 (3-0)

Gräsdebut på ett långhårigt unda, en bra match där vi genomför det vi går igenom innan match, tycker att vi tagit oss upp ett snäpp i närkampsspelet efter vårat göteborgsäventyr. 

Vi blev lite väl egoistiska i närheten av motståndarnas straffområde ibland, det och en duktig motståndarmålvakt såg till att siffrorna inte blev större idag.

Bra match grabbar!

// Niclas

  

IFK Uddevalla - Haif 0-13 (0-6)

Bra förutsättningar idag. Vanligt gräs och perfekt matchväder. Första 20 minuterna spelade vi svårt och ibland nonchalant vilket gjorde att IFK hade 2 st vassa chanser att göra mål på oss. Efter lite justeringar spelar vi mycket enklare och tar fram rätt inställning och det resulterar i inte mindre än 6 fullträffar i första halvlek. I andra fortsätter vi på samma linje och vi är idag en storlek för stora för våra motståndare som ändå kämpar väl. Vi får ganska gott om tid på oss och det utnyttjar vi bra. Några saker att lyfta fram idag  tycker jag är: bra insparkar, bra hörnor, bra löpningar på hörnor, passningspel och att så många olika killar får göra mål idag. ( filip, oliver L, hedlund, erik K, krille, igli) Som sagt innan fick vi lite extra tid på oss idag mot en del andra matcher men det tycker jag att ni utnyttjade bra !!!!

Fortsätt nu så här ni som klev fram idag och visade oss tränare vad ni faktiskt kan om ni vill..........:) Vi vet att ni kan, upp till bevis i fortsättningen!!!!! eller ?????

// Peter

 

 

  Göteborgs cup !

Haif - Gunnilse  0-3

  Haif - Holmalund 3-0

Haif - Warta IF 3-2

   Haif - Utbynäs IF 0-2

 

 

  

12/5 Kungshamn/Smögen P14 - Haif P96/97 0-5 ( - )

  

 

 

  

9/5 Haif - Strömstad 4-8 (1-3)

Lite spända grabbar idag, och redan innan match syntes det att vi var tagna av motståndet. Strömstad höll ett mycket högt tempo från start och vi blir stressade och kunde inte leverera passningar till medspelare då det gick för fort för de flesta idag. Vi fick inte den extra sekunden på oss att ta emot bollen, vilket innebar att vi var ganska rejält tillbakapressade första halvlek. De få chanser vi skapade kom på långa bollar som vi oxå gör vårt mål på.

Andra halvlek kämpar vi på men Strömstad väger för tungt idag och har kontroll på matchen. Att vi sedan gör 4-5 riktiga misstag och skänker bort lika många mål, då blir det givetvis tufft. Passningar, mottagningar och KONDITION är något många behöver träna mycket mer på om vi skall kunna hänga med när det går lite fortare. Vi tar nya tag killar, det kommer fler matcher !!!!!

// Peter

 

 

  

5/5 Lysekils FF P-14 - Haif P-96/97 1-5 (1-1)

Debut för vårat match samarbete med P-96.

Underbar vårkväll i Lysekil, En match där våra motståndare har första 10-15 min. i varje halvlek, men vi kommer igång ju längre halvlekarna spelas.

Våra yngre grabbar var väldigt försiktiga/nervösa inledningsvis, men ju längre matchen gick tog vi för oss ordentligt.

Det blev några enkla mål i andra halvlek genom snabba Simon på topp som gjorde ett äkta hattrick, kul var också att se kvitteringen som Crille tog en fin löpning på andra stolpen och enkelt bredsidade in.

En bra insats killar! Nästa match går vi in i närkamperna ifrån start.

// Niclas

 

 

  

25/4 Haif - Färgelanda 12-0 (4-0)

  

Idag hade vi alla möjligheter att få spela bra fotboll då Unda vallen bjöd på kanonförutsättningar, nästan ingen blåst.....

Tycker att vi tar tag i matchen direkt och försöker att rulla bollen i hela laget med bra passningspel och mottagningar. Bra bredd på spelet och många inlägg resulterar i farliga målchanser. Efter ca 20 min kommer utdelningen 1-0.

Fortsatt bra inställning resulterar i ytterligare 3 mål innan domaren blåser för halvtid.

Andra halvlek ser ungefär ut som första och vi trycker på för ytterligare mål.

Ett mycket väl kämpande Färgelanda räcker inte till denna dag, och orken tryter under sista 15 minuterna. Det ramlar in många mål efter fin inställning av oss då vi är pigga och kämpar in returer som en duktig Färgelanda målvakt inte kunde hålla.

Extra kul att Felix A, Erik K, Linus gör mål och att Oscar I-B bestämt sig för att träffa målet oftare..........:)

Bra insatts av alla 15 killar idag !!!!!!

// Peter

  

17/4 Haif- Tanum/Grebbestad/Bullaren 1-2 (1-1)

 

Seriepremiär på ett mycket blåsigt konstgräs som inte inbjöd till ngt. skönspel.

Vi startar matchen ganska piggt, men efter en kvart missar vi en djupledsboll, som våra motståndare enkelt rullar in 1-0 på. 

Kvitteringen kom efter 20 min. då nyinbytte Oscar I-B får en fin löpboll av Chrille och sprintar ifrån sin försvarare.

I slutet på halvleken har vi en situation med fyra målchanser men motståndarna får undan bollen med både tur och skicklighet.

Andra halvlek startar med att motståndarna har initiativet de första 10 min, efter det jämnar spelet återigen ut sig, vi har ett par halvbra lägen men vi får inte bollen på mål i våra avslut, istället bjuder vi på 1-2 genom en dålig insparkssituation. 

Vi försöker att få till en kvittering,men idag ville det sig inte riktigt.

 Många kom inte upp "i sin normala" standard idag, men vi har många matcher att se fram mot under säsongen.

// Niclas

 

  

  

 

 

Uppdaterad: 01 JUL 2014 22:18 Skribent: Niclas

Våra Sponsorer
sponsorrulle_3

Prenumerera på Bingolotter

Dragningslista HAIF-kalendern 

Dragningslista

HAIF-kalendern

finns här:


Dragningslista

 

 

Postadress:
Herrestads AIF - Fotboll
Undavägen, Stan 101
45194 Uddevalla

Besöksadress:
Undavallen, Stan 101
45194 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 052288375
E-post: This is a mailto link

Se all info