Hoppa till sidans innehåll
SUPen

Spelarutbildningsplan - fotboll


Inledning

Det som gäller allmänt i Hertzögas verksamhet finns beskrivet i "Hertzöga BK, Barn och Ungdomspolicy, Fotboll". Hertzöga BKs Spelarutbildningsplan är ett komplement till denna policy och Svenska Fotbollsförbundets "Fotbollens spela, lek och lär" och "Svff Spelarutbildningsplan" som föreningen följer gällande träning för fotboll. I planen tas hänsyn till barns mognadsnivå så att träning och match anpassas till deras fysiologiska, psykologiska och sociala förutsättningar som Riksidrottsförbundets idéprogram "Idrotten vill" understryker.

 

För att förstå denna plan och diskutera fotboll på ett gemensamt sätt finns en beskrivande ordlista med Fotbollstermer och fotbollstecken.

 sup_tavla

sup_6-9_a

sup_9-12

sup_12-15

sup_15-19

sup_A-lag

 

Planen är levande och kommer kontinuerligt att utvärderas, utvecklas och förbättras.

 

I "Den gulgröna verktygslådan" finns ett antal "verktyg" med tips och hjälpmedel för ledare och spelare för att omsätta "Hertzögavägen", "Spelarutbildningsplanen" och "Barn och Ungdomspolicyn" i praktisk träning. Syftet är att vi ska vara väl förberedda och tycka att det är roligt att gå till träningen och att vi ska ha lärt oss något när vi går därifrån. Verktygslådan stärker den "gulgröna tråden" genom verksamheten så att spelare och ledare känner igen sig i hela verksamheten.

Uppdaterad: 19 JAN 2017 20:39 Skribent: Jens Wallner
  
loggawafab elon BBM_logo1 unionen logo-moelven Postadress:
Hertzöga BK - Fotboll
Odalvägen 50
65350 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information