Hoppa till sidans innehåll

Träningsskidskolan


Träningsskidskolan riktar sig till alla som är mellan 6 år (födda 2010) och 11 år (födda 2005) och som vill lära sig grunderna i alpin skidåkning innan man går med i våra ordinarie träningsgrupper.

 

Träningsansvariga

IMG_2880 IMG_3340 skidskola-007_redigerad-(1)
Thommy Boberg  Christer Axelsson Carl-Johan Almborg

 

Träningen

Den börjar vecka 2 och slutar vecka 10. Vi träffas varje torsdag och håller på mellan 18.00 och 19.30. Avslutningen hålls på fredagen vecka 10. Vid snöbrist kan det bli aktuellt med träningspass andra dagar under veckan. Vi har 12 duktiga skidtränare och kan ta emot 60 barn.

 

Vi har olika grupper beroende på hur långt man kommit i sin skidåkning. Man behöver inte gå i alla grupperna innan man börjar i våra ordinarie träningsgrupper.

 


 

Lille Skutt

Nybörjarträning där vi tränar på att hantera utrustning, bromsa, stanna och svänga i mycket backar. Undervisningen bygger på mycket skoj och lek i skidmiljö. Målet är att vi ska bekanta oss med knappliften redan första dagen. Förkunskapskrav: Inga förutom att du kan vara borta från mamma och pappa hela träningstiden. Det är bra om ni har testat lite innan så ni känner er bekväma med utrustningen.

Hjälm är obligatoriskt.

 

Bamse

Träning för de som vill utnyttja hela skidområdet. Vi åker med fart, hopp och lek i alla typer av backar. Allt för att bli en ännu bättre och säkrare skidåkare. Förkunskapskrav: Du kan svänga, bromsa och stanna. Du kan åka knapplift och en fördel är om du testat att åka ankarlift själv. Hjälm är obligatoriskt. 

 

Vargen

Träning med högt tempo. Vi åker i pucklar, hopp och alla typer av backar samtidigt som vi utvecklar vår skidfärdighet. Mycket fart under roliga och lekfulla förhållanden. Vi kommer också att prova åkning i slalombana och man erbjuds möjligheten att vara med i skidtävlingar. Förkunskapskrav: Du kan åka med parallellaskidor och klarar av ankarliften själv. Du vågar det mesta och kan åka med bra fart i alla backar. Hjälm är obligatoriskt. Ryggskydd och säsongskort rekomenderas.

 

Vargen Racing

Ny grupp för i år som vi testar med mer inriktning mot åkning i bana.

Detta är tänkt att vara en grupp mellan vår skidskola och den alpina tävlingsverksamheten med fokus på träning i bana. Vi kör även 4 tävlingar i småland. Vid frågor om denna grupp kontakta Christer Axelsson, 070-6101562

Ryggskydd och hjälm med hårda ”öron” är obligatoriskt. Säsongskort rekommenderas men är en förutsättning för att få vara med på onsdags träning om så önskas i alpin träningsgrupp.

 

Alpin skidträning med tävlingsinriktning 

Träningen är inriktad på att delta i storslalom och slalomtävlingar i Småland.

Träningen är 2 gånger per vecka onsdagar och torsdagar. Denna träning startar så fort Isaberg öppnar och håller på tills Isaberg stänger för säsongen.

Minsta ålder i denna träning är 9 år (födda 2007). Förkunskapskrav: Du kan åka med parallella skidor och klarar av ankarliften själv. Du vågar det mesta och kan åka med bra fart i alla backar. Hjälm, ryggskydd och säsongskort är obligatoriskt. Här finns möjlighet att vara med i barmarksträning.

 

För mer information och anmälan till skidträning med tävlingsinriktning kontakta Jörg Forsgren telefon 070-3325910 eller mail This is a mailto link

 

 


Avgifter

Du måste vara medlem i Hestra SSK. Om Du inte redan är medlem kan den avgiften, 220:-, erläggas tillsammans med träningsavgiften, 600:-

(Avgiften återbetalas ej vid avhopp eller snöbrist) Betalning görs till Alpinas bankgiro 118-3888 efter att vi bekräftat ert deltagande.  

 

Du ska också ha gällande liftkort. För aktuella priser se: www.isaberg.com  OBS! Alla måste lösa liftkort!

 

Anmälan

Maila: namn, personnummer (10 siffror), adress, telefon, e-postadress och vilken grupp som önskas till: This is a mailto link

 

Platserna är begränsade och en anmälan innebär inte att man automatiskt kommer med. Principen först till kvarn gäller.

Besked om man blivit antagen eller ej lämnas per mail i december.

 

LÄS MER OM VÅRA ORDINARIE TRÄNINGSGRUPPER >>

Uppdaterad: 14 OKT 2016 17:51 Skribent: Johan Hellström

Postadress:
Hestra Skid o SK - Skidor
Isamon
33571 Hestra

Besöksadress:
Isamon
33571 Hestra

Kontakt:
Tel: 0370335600
E-post: This is a mailto link

Se all info