Hoppa till sidans innehåll
SM-laget 2014

SM

14 DEC 2010 20:20
Många medaljer till Hisingens boxningsklubb i SM
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:21

Hisingens boxningsklubb ställde upp med sex boxare i årets svenska mästerskap. Mästerskapet blev en stor framgång för klubben och samtliga boxare hade prickat formtoppen och gjorde utmärkta prestationer. Klubben tog nio påäng och blev med det trea i lagtävlingen.

Atanas Mugerwa tog klubbens första SM-guld sedan 1995 och blev dessutom vald till turneringens bästa boxare. Han vann två matcher och övetygade stort.

Hamza Barka imponerade mycket i sin debut som seniorboxare. Han vann övertygande sin kvartsfinal och ställdes i semin mot den legendariske Bashir Hassan. Hamza överraskade både motståndare och publik och bjöd på en mycket jämn match som till slut vägde över till Bashirs fördel .Hamza visade dock att han har en stor framtid som boxare. 

Walid Aldalal vann både semin och kvartsfinal på ett övertygande sätt innan även han ställdes mot Bashir i finalen. Matchen var mycket jämn och Walid visade att han är en av de absolut bästa i Sverige. Han förlorade med domarsiffrorna 2-1 men många i lokalen tyckte att han borde vunnit. 

Amir Smesem vann kvart och semi, i vilken han övertygade stort med kontrollerad och taktisk boxning. I finalen ställdes han mot Leon Chartoi som tagit sig till final via en wo-seger på lördagen. Vi var många i lokalen som verkligen hoppades att det skulle vara Amirs tur att stå överst på prispallen. Nu handlar tyvärr inte elitidrott om rättvisa. Amir, som var sliten efter två tuffa kom tyvärr inte upp till högsta nivå och förlorade sin tredje final. Vi tror dock att Amir efter lite vila kommer att känna att han har ett mästerskap kvar i sig innan han går över till ledarsidan. Amir är en stor förebild för alla ungdomarna i statsdelen och en fantastisk ambasadör för Hisingens boxningsklubb.

Ahmed Smesem vann en stökigi kvartsfinal på fredagskvällen då motståndaren försökte med allt utom att boxas för att få Ahmed ur balans. Ahmed behöll kylan och i tredje ronden blev motståndaren diskad. Han ställdes mot Gabriel Richars i semifinalen. Matchen, som var den moraliska finalen, blev stenhård och jämn. Gabriel vann till slut, men Ahmed visade att han är mycket nära nu. Nästa år är det hans tur att stå överst på pallen!

Amie Ramstedt ställdes för femtielfte gången mot Elin Rönnlund i finalen.  Dessa två tjejer är outstanding i sin viktklass vilket gör att de allt som oftast får mötas.Matchen blev, precis som förra året stentuff och jämn med ett domslut sm många av oss tycker var minst sagt tveksamt. Amie är genom sin seriositet och sin målmedvetenhet en stor förebild för ungdomarna i klubben, och vi hoppas och tror att hon har motivationen för ännu en säsong i kroppen.  

Publikstödet har under helgen varit fantastiskt och vi har visat att boxningen är en sport som folk bryr sig om. Det har också varit rörande att se hur alla i och runt föreningen har ställt upp för att hjälpa till med arrangemanget. 

 

Atanas Mugerwa, 56 kg. Två matcher i mästerskapet, två segrar. Guld

Hamza Barka, 64 kg Två matcher i mästerskapet, en seger och en förlust. Brons.

Walid Aldalal, 64 kg. Tre matcher i mästerksapet, två segrar en förlust. Silver

Amir Smesem, 75 kg. Tre matcher i mästerskapet, två segrar och en förlust. Silver

Ahmed Smesem, 91 kg. Två matcher i mästerskapet, en seger och en förlust. Brons

Amie Ramstedt. 48 kg. Direktfinal, Silver.

 

Samtliga matcher från SM ligger nu på youtube. Klicka på länken för att titta: SM 2014

 

Läs mer om SM i länkarna nedan

http://www.expressen.se/gt/la-proffskontraktet-pa-is--for-biskopsgarden/

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=5836189

http://www.gp.se/sport/1.2340893-vastsverige-pa-knock-med-sex-guld-i-sm

Skribent: HBK:s styrelse

Postadress:
Hisingens BK - Boxning
Hisingens boxningsklubb, Vårväderstorget 4
41831 Göteborg

Besöksadress:
Hisingens boxningsklubb, Vårväderstorget 4
41831 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031532653
E-post: This is a mailto link

Se all info