Hoppa till sidans innehåll

Racerapport Pontus #76

09 SEP 2018 19:40
I helgen gick näst sista deltävlingen i SM serien för i år. händelserik helg för Pontus med Änglavakt vid sin sida!
  • Uppdaterad: 09 SEP 2018 19:40

I helgen gick näst sista deltävlingen i SM serien för i år. Denna gången i Uppsala, en bana jag aldrig tidigare kört på. Inför helgen hade jag inte några jättehöga förväntningar då jag vart sjuk hela veckan och till och med vart hemma från jobbet ons-tors.
På lördagens tidskval så hade jag tusendelarna på rätt sida och gick vidare direkt med ynka 6 tusendels sekund.

Det dåliga tidskvalet resulterade i att jag fick stå väldigt långt ut i starten. Tänkte att jag inte hade något att förlora så gjorde en liten chansning och provade att starta på näst högsta växeln (3an).
Gjorde ett bra utsläpp och trodde ett tag att jag skulle ta starten men gled ut lite för långt så var väl ut som 5a! Körningen rullade på och låg runt 20e när jag kom över ett krön och i landningen kände jag hur hela hojen förvandlades till en chopper.
Ramen gick sönder i en svets och fick bryta heatet omgående. Hade änglavakt som bara blev blåslagen av den händelsen. Hörde sen av den tekniska chefen att även en Honda hade gjort exakt samma sak på ett annat ställe.

KTM Shopper Motocross

Lördagens incident resulterade i att jag fick ta farsans KTM 350cc på söndagens finaler. Eftersom jag bröt lördagens heat fick jag välja startspår bland de sista och fick stå långt ut.

Första finalen på söndagen blev det en omstart på och vi fick vänta på ambulans ett bra tag innan vi fick starta igen. I omstarten gjorde jag en medelmåttig start med 350in och rullade med runt 23 tills växelspaken tog i ett djupt jävla spår och jag la mig inåt. En annan förare som låg bakom körde in i mig och krokade ihop med våra hojar. Tog ett tag innan vi kom iväg igen och då låg ja runt 33. Körde upp mig ett par placeringar och var i mål som 31.

Sista heatet blev en ganska dålig start och ja varvade som 27 första varvet. Körde upp mig till 21 på sista varvet och hade poäng inom sikte med bara några kurvor kvar. Var uppe jämsides vid målgången och var endast 2 tiondelar från poängplats!

Efter målgång så kom det fram att de va många förare som kört innanför banmarkeringarna på ett ställe. Placeringen är ännu oklar om jag var en av dom som blev nerflyttad eller inte.

I det stora hela är jag ändå nöjd med helgen och körningen gick stundtals väldigt bra även om de blev lite stolpe ut den här gången med mycket strul osv.
Om två veckor är det SM final i Varberg sen efter det väntar en tuff höst och vinter med mycket körning och fys inför nästa år då jag verkligen hoppas att SVEMO väljer att lägga SM deltävlingarna på riktiga crossbanor och inte på såna skitbanor som det vart i år.

Motocross KTM

Over and out

//#76

Skribent: Fredrik Tornberg
Epost: This is a mailto link

Månadsmöte

Första måndagen i varje månad

Hela 2019

kl.19.00 i Klubbstugan

Postadress:
Hjo MK - Motorcykel och Snöskoter
Anders Brandoff, Vasagatan 10
54433 Hjo

Kontakt:
Tel: 050317150
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Sponsorer

STC HJO